Covid-19 Cepiva

damirj

Guru
9. maj 2012
5.343
2.429
113
Kot rečeno.
Ko se govori o "dobrih zadevah" o cepivih in cepljenja je vsaka trditev "božja beseda".
V nasprotnem primeru ti pa lahko dostavim notarsko overjeno zdravniško potrdilo pa boste nekateri še vedno trdili da je vse skupaj izmišljotina in laž in da sta bila notar in zdravnik podkupljena.

In tukaj je osnovni problem in točka kjer pride do "failure to communicate".

Si se sploh kdaj vprašal, kaj pa če je res kaj na tem? Ker če je, in gremo naprej po planu cepljenja vsega kar leze in gre, bo potem prepozno. Kdo bo potem odgovoren za sranje?
Retorično vprašanje. Itak veva oba odgovor.
Branje in pisanje ti gre odlicno, razumevanje pa slabse. Vsaj jaz, pa kdo drugi tudi, ne trdim da ni zapletov, manjsih in vecjih oziroma hujsih. Verjamem in vem, da so. Jaz samo trdim, da plusi cepljenja prevagajo minuse. Zato sploh ni vprasanje, kaj pa ce je res kaj na tem, ampak koliko je tega. Zaenkrat zelo malo. Ampak sedaj tudi kontra vprasanje, kaj potem, ce nimamo cepiva in/ali zdravila oziroma to zdajsnje zavrzemo kot neustrezno, boljsega pa ne znamo narediti? Bos ti kriv za vse umrle, ki jih je veliko vec, kot tistih 'colateral damage' umrlih? Bos ti razlagal svojcem, ja sori, umrl je pac, cepiva in zdravila mu nismo dali, ker ga nimamo vec, ampak bi mu pa zelo verjetno pomagalo, ce bi ga dobil. Hkrati s tem seveda ne trdim, da je covid apokalipticna bolezen, ampak ze pri taksni sorazmerno enostavno obvladljivi bolezni imamo velike trzave, predvsem in bolj sami s sabo, kot pa s samo boleznijo. Zato se mi crni scenarij filma World war Z sploh ne zdi vec tako nemogoc in pretiran. Ocitno smo nesposobni obvladat lahke scene, kaj sele tezje.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.343
2.429
113
Kot drugo. Če greva vseeno "vagat" 5 smrti na 995 živih.
Ti torej trdiš da bo pri mlajših zdravih ljudeh v Sloveniji zaradi kovida 1000 smrti? Če ja, te lahko prosim za obrazložitev od kje si prišel do te številke (lahko ti dam link na kovid sledilnik da si pogledaš informacije)?
Če ne, ... potem si si na tvoje vprašanje odgovoril kar sam.

Manjka se tretja moznost in sicer prvic sem napisal npr pred temi stevilkami, drugic pac ne. Glede na stevilke je verjetno jasno, da gre samo za primer, kajti v resnici je razmerje se slabse.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Branje in pisanje ti gre odlicno, razumevanje pa slabse. Vsaj jaz, pa kdo drugi tudi, ne trdim da ni zapletov, manjsih in vecjih oziroma hujsih. Verjamem in vem, da so. Jaz samo trdim, da plusi cepljenja prevagajo minuse. Zato sploh ni vprasanje, kaj pa ce je res kaj na tem, ampak koliko je tega. Zaenkrat zelo malo. Ampak sedaj tudi kontra vprasanje, kaj potem, ce nimamo cepiva in/ali zdravila oziroma to zdajsnje zavrzemo kot neustrezno, boljsega pa ne znamo narediti? Bos ti kriv za vse umrle, ki jih je veliko vec, kot tistih 'colateral damage' umrlih? Bos ti razlagal svojcem, ja sori, umrl je pac, cepiva in zdravila mu nismo dali, ker ga nimamo vec, ampak bi mu pa zelo verjetno pomagalo, ce bi ga dobil. Hkrati s tem seveda ne trdim, da je covid apokalipticna bolezen, ampak ze pri taksni sorazmerno enostavno obvladljivi bolezni imamo velike trzave, predvsem in bolj sami s sabo, kot pa s samo boleznijo. Zato se mi crni scenarij filma World war Z sploh ne zdi vec tako nemogoc in pretiran. Ocitno smo nesposobni obvladat lahke scene, kaj sele tezje.
Ti resno ne zastopiš kaj jaz zagovarjam kajne?

Glede na to, ponavljam, da sem odločno ZA cepljenje točno s temi cepivi za starejše in posebej ogrožene, in da nimam NIČ PROTI temu da se mlajši cepijo če se sami (brez kakršnihkoli pritiskov) odločijo za cepljenje... kako bom jaz kriv za smrti?

Jaz sem proti kakršnikoli prisili za cepljenje (in to kar se dogaja JE prisila - zgolj zavita v celofan).
Sem zato da se vlada končno osredotoči na tiste na katere bi se morala že zdavnaj - ogrožene skupine. Čeprav tole je zdaj verjetno misija nemogoče, ker so zapravili vsako trohico kredibilnosti ki so jo kadarkoli imeli.

A se zdaj kaj bolj zastopiva?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Manjka se tretja moznost in sicer prvic sem napisal npr pred temi stevilkami, drugic pac ne. Glede na stevilke je verjetno jasno, da gre samo za primer, kajti v resnici je razmerje se slabse.
V redu, fair play.
Moj odgovor se nanaša direktno na mlajše (recimo pod 41 leti). Tam bo VEČ svinjarij od cepiva kod od kovida če se gremo pavšalno cepljenje vsega kar hodi in gre. Pazi, spet ne govorim o zgolj smrtnih primerih. Govorim o sesutem zdravju.

Mi je jasno da to ne morem dokazovat (ne še), sem pa v to 100% prepričan po vsem kar sem o teh zadevah slišal in tudi sam doživel. Zato sem tudi proti.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
V redu, fair play.
Moj odgovor se nanaša direktno na mlajše (recimo pod 41 leti). Tam bo VEČ svinjarij od cepiva kod od kovida če se gremo pavšalno cepljenje vsega kar hodi in gre. Pazi, spet ne govorim o zgolj smrtnih primerih. Govorim o sesutem zdravju.

Mi je jasno da to ne morem dokazovat (ne še), sem pa v to 100% prepričan po vsem kar sem o teh zadevah slišal in tudi sam doživel. Zato sem tudi proti.
Biti v nekaj 100% prepričan, čeprav sam ne znaš dokazat, niti kdo drug, je hudo zgrešena logika.

Hkrati nisi za prisilo, a bi rad prisilil starejše v cepiva za katere si 100% prepričan, da morijo mlade ali jih spravljajo ob zdravje. Kul.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Biti v nekaj 100% prepričan, čeprav sam ne znaš dokazat, niti kdo drug, je hudo zgrešena logika.

Hkrati nisi za prisilo, a bi rad prisilil starejše v cepiva za katere si 100% prepričan, da morijo mlade ali jih spravljajo ob zdravje. Kul.
Kje sem napisal da bi kogarkoli silil? NOBENEGA se ne bi smelo siliti.

Vodilni bi se morali na starejše osredotočiti od začetka... z malo bolj normalno retoriko in odkritostjo.
Zdaj je pa problem ker so še tisto malo kredibilnosti, kar so je imeli mogoče na začetku, vrgli čez okno.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.343
2.429
113
Ti resno ne zastopiš kaj jaz zagovarjam kajne?

Glede na to, ponavljam, da sem odločno ZA cepljenje točno s temi cepivi za starejše in posebej ogrožene, in da nimam NIČ PROTI temu da se mlajši cepijo če se sami (brez kakršnihkoli pritiskov) odločijo za cepljenje... kako bom jaz kriv za smrti?

Jaz sem proti kakršnikoli prisili za cepljenje (in to kar se dogaja JE prisila - zgolj zavita v celofan).
Sem zato da se vlada končno osredotoči na tiste na katere bi se morala že zdavnaj - ogrožene skupine. Čeprav tole je zdaj verjetno misija nemogoče, ker so zapravili vsako trohico kredibilnosti ki so jo kadarkoli imeli.

A se zdaj kaj bolj zastopiva?

Ti pa se vedno ne razumes. Cepili bi ogrozene ljudi, za katere ze raziskave kazejo, da cepivo deluje slabse, v praksi se to tudi potrjuje. Hkrati bi scali proti vetru in delovanje cepiv, ki slonijo na kolektivizmu in se zanasali samo na majhen del populacije, prenasalci pasmo vsi, tudi tisti, ki ne zbolimo? To bo slo, ko bomo imeli zdravilo, cepivo poleg lazjega prebolevanja, zavira prenasanje, tudi cepiva za covid dokazano zmanjsujejo prenasanje za faktor X, je bil ze napisan veckrat. Trdoglavci pa se kar tumpaste svoje, da tudi cepljeni prenasa. Saj prenasa, le da to pocne za faktor X manj. Tudi zboli lahko. Enako je kot s cepivi proti ospicam, rdeckam, tetanusu, rumeni mrzlici itd...

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Jap, je lažna novica.
Klik

Še dodatno. Indija ukinila Ivermectin, ker ne deluje: klik
iz intervjuja:

"Menim pa, da je k obvladovanju pandemiji v največji meri prispevalo cepljenjem"
"V Indiji je polno cepljenih sedemindvajset odstotkov prebivalcev"

Ali so njihova cepiva super ucinkovita ali pa v Evropi delamo nekaj zelo narobe?
Aja, v Indiji nimajo PC(T) al kaj? Ni mi jasno. :sprasujemse:

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
iz intervjuja:

"Menim pa, da je k obvladovanju pandemiji v največji meri prispevalo cepljenjem"

Ali so njihova cepiva super ucinkovita ali pa v Evropi delamo nekaj zelo narobe?
Cepljenje je usmerjeno (kar je logično pri taki masi ljudi) na kritično populacijo.
Ostali so se pa v veliki meri prekužili. Kar je umrlo, je umrlo in to je to.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.343
2.429
113
iz intervjuja:

Ti si bil kdaj v teh državah? Indija, Tajska, v kateri od afriških držav? Samo sprašujem...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.343
2.429
113
Pokaži mi eno državo, ki si upa cepiva ukiniti in jih nadomestiti z zdravili, ni važno s katerimi.

Je ni, zdavilo in cepivo imata različni vlogi. Ko začneš talat zdravila, pomeni, da že imaš problem, ki ga želiš rešiti. Pomeni, da imaš ljudi že odsotne iz delovnih mest, iz šol, ali celo že polnijo bolnice. Cepivo je pa preventiva. Jasno pa je, pa določen del populacije, ki je cepivo prejel, bo vseeno končal bodidi doma bodisi v bolnici.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Polresen mode ON.
Najbrž so naši predniki (slovani), ko so slišali cerkvene zvonove tudi tako mislili. Vrač je rekel da zvonovi slabo vplivajo na dušo, da nadzirajo telo in zasužnijo človeka, da kradejo misli in upravljajo z njmi. Niti 500 let kasneje - srednji vek, cerkev upravlja vso oblast in ljudstvo. Napredek civizilacije nikakršen oz. negativen. Širijo se bolezni, lahkota in smrt. A se je vrač motil o zvonovih?
Polresen mode OFF.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Cepljenje je usmerjeno (kar je logično pri taki masi ljudi) na kritično populacijo.
Ostali so se pa v veliki meri prekužili. Kar je umrlo, je umrlo in to je to.
Indija:
1637311708567.png

Evropa:
1637311735540.png

Edit:
aja, v Evropi smo zaceli tudi s kriticno poluacijo, ce se prav spomnem.