Branje in pisanje ti gre odlicno, razumevanje pa slabse. Vsaj jaz, pa kdo drugi tudi, ne trdim da ni zapletov, manjsih in vecjih oziroma hujsih. Verjamem in vem, da so. Jaz samo trdim, da plusi cepljenja prevagajo minuse. Zato sploh ni vprasanje, kaj pa ce je res kaj na tem, ampak koliko je tega. Zaenkrat zelo malo. Ampak sedaj tudi kontra vprasanje, kaj potem, ce nimamo cepiva in/ali zdravila oziroma to zdajsnje zavrzemo kot neustrezno, boljsega pa ne znamo narediti? Bos ti kriv za vse umrle, ki jih je veliko vec, kot tistih 'colateral damage' umrlih? Bos ti razlagal svojcem, ja sori, umrl je pac, cepiva in zdravila mu nismo dali, ker ga nimamo vec, ampak bi mu pa zelo verjetno pomagalo, ce bi ga dobil. Hkrati s tem seveda ne trdim, da je covid apokalipticna bolezen, ampak ze pri taksni sorazmerno enostavno obvladljivi bolezni imamo velike trzave, predvsem in bolj sami s sabo, kot pa s samo boleznijo. Zato se mi crni scenarij filma World war Z sploh ne zdi vec tako nemogoc in pretiran. Ocitno smo nesposobni obvladat lahke scene, kaj sele tezje.