Covid-19 Cepiva

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Ne boš verjel, ampak nihče ni naklonjen cepljenju otrok in mladostnikov. Ni pa treba nonstop tega ponavljat tukaj.
OPA! To je pa daleč od resnice.

Samo par topicov o zadevi prebereš in boš videl da je večina za cepljenje vsega kar leze in gre. In ne samo to. Tudi krivdo se vali vsesplošno na necepljene (od mulcev do penzionistov). Čeprav vsi (zavestno ali podzavestno) vemo da je to daleč od resnice in da krivda leži na obeh straneh (še najbolj pa na nesposobnih šarlatanih ki sedijo v parlamentu in njihovi totalno nesposobni "stroki").

Tukaj nas je kar nekaj ki načeloma nismo proti cepljenju in tem cepivom (pa kakršnakoli že bila), ampak zagovarjamo zgolj to da naj se nesposobni butalci iz vlade osredotočijo na problem (starejše in bolane) in naj že enkrat pustijo mulce pri miru.
Si kaj bral zadnje številke o povečanju mentalnih problemov pri najstnikih? Če ja, ... a to te pa nič ne skrbi?

Nekateri se ne zavedate da s tem buzeriranjem v glavo delamo nepopravljivo škodo marsikateremu otroku/najstniku. In to pač ni fer, ker to, oprosti, ni epidemija necepljenih, ampak je epidemija starejših necepljenih.
Otroci še vedeli ne bi da ta epidemija obstaja če jim ne bi to trosili v betice dan za dnem. In nikoli ne pozabite - da prihodnost sloni na mulcih, ne na 80 letnih penzionistih ki zavračajo cepljenje (iz kateregakoli razloga)!

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.577
4.725
113
OPA! To je pa daleč od resnice.

Samo par topicov o zadevi prebereš in boš videl da je večina za cepljenje vsega kar leze in gre. In ne samo to. Tudi krivdo se vali vsesplošno na necepljene (od mulcev do penzionistov). Čeprav vsi (zavestno ali podzavestno) vemo da je to daleč od resnice in da krivda leži na obeh straneh (še najbolj pa na nesposobnih šarlatanih ki sedijo v parlamentu in njihovi totalno nesposobni "stroki").

Tukaj nas je kar nekaj ki načeloma nismo proti cepljenju in tem cepivom (pa kakršnakoli že bila), ampak zagovarjamo zgolj to da naj se nesposobni butalci iz vlade osredotočijo na problem (starejše in bolane) in naj že enkrat pustijo mulce pri miru.
Si kaj bral zadnje številke o povečanju mentalnih problemov pri najstnikih? Če ja, ... a to te pa nič ne skrbi?

Nekateri se ne zavedate da s tem buzeriranjem v glavo delamo nepopravljivo škodo marsikateremu otroku/najstniku. In to pač ni fer, ker to, oprosti, ni epidemija necepljenih, ampak je epidemija starejših necepljenih.
Otroci še vedeli ne bi da ta epidemija obstaja če jim ne bi to trosili v betice dan za dnem. In nikoli ne pozabite - da prihodnost sloni na mulcih, ne na 80 letnih penzionistih ki zavračajo cepljenje (iz kateregakoli razloga)!
Nisi dovolj dolgo časa tukaj ali pa bereš površno, ampak mislim, da tukaj skoraj ni nobenega, ki bi zagovarjal cepljenje otrok. Kdor se pogovarja o cepljenju, večinoma zagovarja, da bi se morali najprej cepiti vsi rizični, potem pa se širi cepljenje po letih navzdol glede na statistiko v bolnicah. Samo valda ne bo vsak šel tega razlagat vsakič ko se o tem menimo. Jaz sem se cepil predvsem zato, da bi se otroke nehalo buzerirat. Očitno pa mnogo starejšim dol visi za mlade in malo manj mlade in se pač cepili ne bodo. Statistično pa so največji porabniki kisika v bolnici. A to jim prebilo ne bo nikoli.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Nisi dovolj dolgo časa tukaj ali pa bereš površno, ampak mislim, da tukaj skoraj ni nobenega, ki bi zagovarjal cepljenje otrok. Kdor se pogovarja o cepljenju, večinoma zagovarja, da bi se morali najprej cepiti vsi rizični, potem pa se širi cepljenje po letih navzdol glede na statistiko v bolnicah. Samo valda ne bo vsak šel tega razlagat vsakič ko se o tem menimo. Jaz sem se cepil predvsem zato, da bi se otroke nehalo buzerirat. Očitno pa mnogo starejšim dol visi za mlade in malo manj mlade in se pač cepili ne bodo. Statistično pa so največji porabniki kisika v bolnici. A to jim prebilo ne bo nikoli.
Glede na odgovore na moje prispevke se s prvim delom ne strinjam.
Tukaj je ogromno ljudi ki trdi da je edino polna precepljenost pot ven iz tega sranja. Če to ne bi bilo res, bi tudi sam imel ca. 90% manj prispevkov.
Ker ponavadi se "preganjam" ravno s takimi. ;)

Z ostalim se pa strinjava. Tako da fair play.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune

Če dosežemo npr 80% precepljenost nad 18 let, obenem pa bo preostalih 20% padlo na starejše od 60 let, nismo napravili popolnoma nič. V luči tega, da tudi cepljeni uspešno širijo okužbo dalje in da ne obstaja neka resna študija, da bi cepljeni imeli manjši viral load.

Vlada in stroka se fokusirajo na delovno in šolsko populacijo, obenem je pa 80%+ ljudi v SB in na intenzivi necepljenih 60+letnikov.
Tja pride tudi kak mlajši, dejstvo. Ampak so mlajši od 50 tam bolj kot ne izjeme.

Fokus bi bilo potrebno dati na cepljenje starejših in kritičnih, pa uspeh ne bo izostal.
DSOji so dober primer.

Mi pa veselo debatiramo ali pustiti testirati prvošolce učiteljem, ter kako jih zmotivirati za nošnjo maske cel ljubi dan. Obenem pa kup penzičev necepljenih v parku/garažah/stanovanjih zaganja veselice.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in Ytbnd

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.577
4.725
113
Če dosežemo npr 80% precepljenost nad 18 let, obenem pa bo preostalih 20% padlo na starejše od 60 let, nismo napravili popolnoma nič. V luči tega, da tudi cepljeni uspešno širijo okužbo dalje in da ne obstaja neka resna študija, da bi cepljeni imeli manjši viral load.

Vlada in stroka se fokusirajo na delovno in šolsko populacijo, obenem je pa 80%+ ljudi v SB in na intenzivi necepljenih 60+letnikov.
Tja pride tudi kak mlajši, dejstvo. Ampak so mlajši od 50 tam bolj kot ne izjeme.

Fokus bi bilo potrebno dati na cepljenje starejših in kritičnih, pa uspeh ne bo izostal.
DSOji so dober primer.

Mi pa veselo debatiramo ali pustiti testirati prvošolce učiteljem, ter kako jih zmotivirati za nošnjo maske cel ljubi dan. Obenem pa kup penzičev necepljenih v parku/garažah/stanovanjih zaganja veselice.
Jap. A tu ne bo pomagalo, da starši jadikujejo nad usodo otrok, ker jim bo vlada šole mirno zaprla. Tu so na potezi šole, ki bi morale družno nastopiti proti ministrstvu, da se teh neumnosti tam ne bodo šli in da tudi šol NE bodo zaprli, dokler vlada ne uredi cepilnega statusa starejših. Šole skupaj imajo neko moč to storiti. Tako pa pohlevno pridejo na sestanek, kjer čakajo navodila kako naj izvajajo napisane neumne odloke in jamrajo kako bo to težko, ampak, da bodo že.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.491
3.589
113
  • Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43

DSOji so dober primer.

This!
Thank you very mucho much, gracias... :)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Po novem bo glavni Pfizer (Za, JJ so že prej 'omejili').

Germany's Vaccination Commission (STIKO) now advises against Moderna for people under 30 years of age.

FD0_tbHVgAMXHQt
Nič novega. Tudi pri nas Moderna že nekaj časa ni priporočljiva za mlajše od 30 let.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

DSOji so dober primer.

Sem že objavil, pa še enkrat specialno zate.

Kako cepivo vpliva na prenos okužbe v domačem okolju, kjer so stiki najbolj tesni in dolgotrajni, razkriva obsežna študija iz Združenega kraljestva, objavljena v reviji The Lancet. Raziskovalci in raziskovalke so analizirali 204 tesne stike s 138 potrjeno okuženimi. Ugotovili so, da je oboleli član gospodinjstva okužil 25 odstotkov cepljenih rizičnih stikov, med necepljenimi se jih je okužilo 38 odstotkov. Rezultat potrjuje ugotovitev, da so cepljeni bolje zaščiteni kot necepljeni.

So cepljeni enako kužni kot necepljeni?
V isti britanski študiji so merili virusno obremenitev okuženih. Cepljeni in necepljeni so dosegli podobno maksimalno virusno obremenitev. Vendar je pri cepljenih padala hitreje, kar neposredno vpliva na tveganje prenosa okužbe. Da je prenos s cepljenega na cepljenega manj verjeten, potrjuje tudi podatek iz študije, da so identificirali le 12 tovrstnih prenosov okužb z različico delta.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Sem že objavil, pa še enkrat specialno zate.

Waaaaaa kaka razlika za cepljeni vs. necepljeni.

Pogrešam rezultate po starostnih skupinah in blagem, zmernem težjem prebolevanjem in posledično padanje viral loada........

V slabem letu uporabe cepiv ter milijardi+ cepljenih, še vedno nismo v fazi da bi izvedli študijo pri par 10.000 cepljenih vs. necepljenih.
Ker če pade še ta domina, potem...............................zakaj cepiti kogarkoli kateri tega ne želi pod 60 let.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen