Covid-19 Cepiva

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.142
113
To o prepovedi obiskov je morda zadnji teden. Mimo našega doma se vsak dan vozim in dokler je bilo toplejše vreme, so se varovanci vsak dan martinčkali. Seveda imajo rdeče cone in precej okuženih, bolnišničnega zdravljenja pa v glavnem ne potrebujejo. Pišem na podlagi prispevka v torkovem Preverjeno na POP TV.
Moj lokalni DSO ima prepoved obiskov od 20.10 dalje in imajo covid ves čas na odelkih od takrat (zato so tudi ukinili obiske). Vsaj dva večja DSOja v regiji enako. Se pa vseeno martinčkajo, sej so se tudi že lani. Med sabo se družijo po oddelkih in tako tudi hodijo ven na teraso oz. na krajše sprehode, sej konekoncev je to edino normalno. Za obiskat svojca moraš pa preko zooma opravit ali pa mu mahat pod balkonom/teraso, v živo s stikom trenutno ne gre.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.940
6.015
113
Lani decembra je bila več kot polovica oskrbovancev v dso-jih že naravno prekužena.
Od koder tudi prihaja levji delež od tistih 4000 umrlih.

• Všeč mi je
Reactions: Trigger

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.940
6.015
113
Nazadnje urejeno:

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.491
3.589
113
Sej je vseeno, če ne dela, mi se bomo šli kot, da dela. :aplauz:
In ko bo mimo, bomo govorili, da je bil to ključen ukrep. :bonk:

• Haha
Reactions: Ytbnd

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.092
3.594
113
41
Lj
Če ne dela je zaradi necepljenih in martinovanj, če dela je zaradi cepiva. To ponavljaj dokler ne postane resnica.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.553
-3.693
113
To enostavno ni res. Poglej v domove za starejše. Lani vse zaprto, niso smeli niti iz sob, 2000 mrtvih. Letos vse odprto, nobenih omejitev za obiske, 97 mrtvih. Cepivo ne učinkuje?
Izgleda da cepiva ugodno deluje tudi na necepljene, ker tudi med necepljenimi je smrtnost precej nižja, kot lani.
Khmm, ali Cepivo učinkuje ali ša je delta manj nevarna?

A rečemo tako, kadar gre na bolj je to zasluga cepiv, kadar gre na slabše pa so zato krivi necepljeni, slaba kontrola pct pogoja, garaže, zidanice....

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: brane_new in Ytbnd

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.959
2.634
113
Fora cepljenja je, da gre denar v prave roke in da se podrediš oblasti, za kar dobiš en kos papirja, kjer gor piše da si dober podložnik. S tem papirjem potem lahko kol hodiš.
Ma kaj vi sanjate o podrejanju. Podrediš se državi vsak mesec ko ti odvedejo davke.

Vi pa sanjate, da ste svobodni ker se niste cepili. Kdo je sedaj tu bedak?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.106
16.311
113
  • Ljubezen
Reactions: SamSvoj

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.106
16.311
113
Vzeli kri cepljenega darovalca? In zraven prejeli še vse tiste antene, čipe in strupe, ki bodo v roku dveh let pobili vse cepljene? Seveda da ne, saj niso nori.

Čeprav pa - po drugi strani - tudi čez zdravnike pyzdijo a jih vseeno kličejo ob prvi priliki, ko jih potrebujejo tako da hmm.... ne vem, ne vem, vzamem nazaj prejšnjo trditev, morda pa bi le vzeli kri cepjene osebe.

• Všeč mi je
Reactions: endvatri