Covid-19 Cepiva

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.124
16.347
113
Jup, plačljivi so seveda ravno zaradi tega, da se človek prej/lažje odloči za "zastonj" cepljenje in to je pri tistemu majhnemu deležu socialno ogroženih seveda toliko bolj učinkovito ampak še vedno pa to ne pomeni, da nimaš izbire oziroma da se sam ne moreš odločit kako in kaj kot namiguje kvak, ki je pisal na splošno brez omembe financ in bluzil v smeri neobstoja možnosti odločanja. Nekdo, ki ni socialno ogrožen in ne želi svojega zdravja ogrožati s cepljenjem lahko brez problema sprejme testiranje (ali pa se pač prekuži) in teza kvaka o neobstoječi možnosti izbire spet pade.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Res je, sicer se pa itak pri nicemer, zivljensko pomembnem, ne rabis testirat.
Ima pa vseeno folk slab priokus :)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
Jup, plačljivi so seveda ravno zaradi tega, da se človek prej/lažje odloči za "zastonj" cepljenje in to je pri tistemu majhnemu deležu socialno ogroženih seveda toliko bolj učinkovito ampak še vedno pa to ne pomeni, da nimaš izbire oziroma da se sam ne moreš odločit kako in kaj kot namiguje kvak, ki je pisal na splošno brez omembe financ in bluzil v smeri neobstoja možnosti odločanja. Nekdo, ki ni socialno ogrožen in ne želi svojega zdravja ogrožati s cepljenjem lahko brez problema sprejme testiranje (ali pa se pač prekuži) in teza kvaka o neobstoječi možnosti izbire spet pade.
Že parkrat si omenil prebolelost, pa te vprašam...
Kdaj je bil vrh okužb pri nas in koliko časa traja prebolelost?
Saj ne da so vsi oz. kar lepa večina prebolela prejšnjo zimo, ko še ni bilo cepiva in takrat nekako ni bilo vse odprto za prebolele.
Meni je prebolelost "pretekla" julija meseca, lahko bi se cepil ampak raje vztrajam pri testiranju. V kakšni drugi državi bi pa še vedno izpolnjeval Pct.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zadnje ugotovitve kažejo, da prebolelost ščiti vsaj eno leto. Sicer je pa ta čas bolj politična, kot strokovna odločitev.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.124
16.347
113
Res je, sicer se pa itak pri nicemer, zivljensko pomembnem, ne rabis testirat.
Ima pa vseeno folk slab priokus :)
Seveda, da ti to doda slab priokus, saj pri meni je enako. Te scene se mi tudi malo ne dopadejo in ni fora samo v dostopnosti življenjsko nujnih zadevah, saj so tudi druge stvari pomembne potem je pa naprej odvisno od prioritet posameznika. Jaz se oglašam v zvezi s tem izključno zaradi debilnega mantranja kako kao ni izbire a vsak dan ti veliko necepljenega folka dokazuje ravno nasprotno. Zadnji primer je recimo Rambo s svojim vztrajanjem pri testiranju. Ja kako za vrag amu to uspeva, če pa baje nimaš izbire? :D

Že parkrat si omenil prebolelost, pa te vprašam...
Kdaj je bil vrh okužb pri nas in koliko časa traja prebolelost?
Saj ne da so vsi oz. kar lepa večina prebolela prejšnjo zimo, ko še ni bilo cepiva in takrat nekako ni bilo vse odprto za prebolele.
Meni je prebolelost "pretekla" julija meseca, lahko bi se cepil ampak raje vztrajam pri testiranju. V kakšni drugi državi bi pa še vedno izpolnjeval Pct.
Če se ne motim, se prebolelost zaenkrat priznava enako kot cepljenje, torej izpolnjuješ PCT pogoj 6 mesecev. Kdaj je bil vrh okužb pri nas ne vem, bi moral to zgooglat ampak enako lahko ti. Razumem pa na kaj ciljaš in se strinjam s tem, prebolelost se res prej ali slej izteče ampak potem si spet na prvi točki problema oz. vprašanja kako izpolnjevat PCT pogoj in za katero od 3 možnosti se odločit. V končni fazi se tudi kot prebolevnik, ki se mu je ta status že iztekel, lahko okužiš še enkrat (načeloma s še manj rizika kot v prve) in imaš spet P od PCTja. Drugače pa osebno podpiram idejo, da bi prebolelost veljala dlje od 6 mesecev ampak, ker mora biti to v skladu z drugimi strategijami in predvsem zaradi motiviranja k cepljenju pa imamo kar imamo, drugje pa so zadeve lahko tudi rahlo drugalne kot so drugačni nekaeri drugi prostopi k reševanju covid problematike.

Pa hvala, ker si s svojim postom in odločitvijo za testiranje namesto cepljenja jasno pokazal na to, kar jaz tupim nekaterim tu gor že nekaj časa in sicer to, da pri izpolnjevanju pogoja PCT vendarle imamo možnost odločanja.

javr

Guru
6. dec 2011
1.940
1.149
113
kar jaz tupim nekaterim tu gor že nekaj časa in sicer to, da pri izpolnjevanju pogoja PCT vendarle imamo možnost odločanja.
kot se tudi tebi že nekaj časa dopoveduje da možnost odločanja imate tisti ki imate mesto testiranja na peš razdalji, 12€ vsak drug dan pa vam je pljunek v morje. Če tega ne razumeš, imaš toliko stika z realnostjo kot vlada, torej nič, ali pa so ti zadeve drugače privat kristalno jasne, na internetu pa si plačan za objavo vladne propagande.

Na linku od 1:31 do 1:46 sta tipična predstavnika cepljenih od najave odloka 11.09. oziroma uveljavitve 15.09. naprej. Pa še to je zgolj pomotoma zašlo v prispevek, ker v vseh ostalih prispevkih vseh slovenskih televizij se je z zanosom voditeljice severnokorejskega TV dnevnika poročalo o nepreglednih množicah ljudi, ki so v noči iz 14. na 15.09. nenadoma spoznali pomembnost cepljenja, kar so dokazovali tudi vsi "naključni" intervjuvanci, ki so se prišli cepit "zaradi svojega zdravja in zdravja svoje družine".

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in Gonzo

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
Zadnje ugotovitve kažejo, da prebolelost ščiti vsaj eno leto. Sicer je pa ta čas bolj politična, kot strokovna odločitev.
Ravno to se meni zdi narobe. Take zadeve bi morala odločat stroka, kot vse druge v povezavi z epidemijo. Recimo en Janez pri nas 6 mesecev na hrvaškem pa eno leto, ampak Janez ima isto možnost da znova zboli, okuži ipd. pri nas kot na hrvaškem.
Realno bi morali preverjat protitelesa.

Matey ja imamo možnost, čeprav prebolelost ni ravno možnost razen če si toliko nor da se greš namerno okužit. Nimajo pa vsi iste možnosti, vem za primer ko je oseba zato da je dobila službo morala biti cepljena. Ko je izrazila željo da to ne bi storila so ji gladko odvrnili da itak če ne bo cepljena službe ne bo nikjer dobila. Tako ji ni preostalo drugega kot da se cepi, ker ni prebolela.
Vse odločitve zadnja dva-tri mesece so vodile zgolj k eni zadevi in to je cepljenje. Testiranje za vsak k***c te sili ali k zapravljanju denarja za teste ali odločitvi da boš pač zgolj opazovalec zdajšnjih razmer ker skoraj nikamor ne boš smel. Sicer obstaja še ena zadeva a ta ni za javno objavo...

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
kot se tudi tebi že nekaj časa dopoveduje da možnost odločanja imate tisti ki imate mesto testiranja na peš razdalji, 12€ vsak drug dan pa vam je pljunek v morje. Če tega ne razumeš, imaš toliko stika z realnostjo kot vlada, torej nič, ali pa so ti zadeve drugače privat kristalno jasne, na internetu pa si plačan za objavo vladne propagande.
bi se pa šel cepit po zdravi pameti, junija, ali pa maja.kdo ti je branil? ne bi te bolelo za 12€, nobenih problemov z pct, preživel bi. ampak ne, ti si pametn, in pol nonstop nabijaš.
sam si se prostovoljno odličil, da se ne boš cepil, in ko je zagustilo si se sam šel cepit. da bi vsaj tiho bil. recimo kameleon, od njega malokdaj slišiš kaj o cepljenju in pct, medtem ko od tebe nonstop. pa čisto sam si se odločil za vse.
jaz sem bil cepljen z janssen junija, prostovoljno, in nikoli me ni bolel pct kot boli tebe, niti cena testiranja me ni zanimala, niti me ne zanima danes.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

javr

Guru
6. dec 2011
1.940
1.149
113
oba sva na enaki izhodiščni točki: če bi na dan cepljenja imel o cepljenju in cepivih informacije kot jih imaš danes, na cepljenje ne bi šel. Od tu naprej pa je reakcija različna.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.523
5.842
113
Mater enega jamranja ej. Že pred covidom so obstajale službe kjer je bil pogoj biti cepljen. V mojem primeru 2x proti ošpicam. Torej je bil ta fašizem in vsiljevanje ceplenja že prej
Faaaa*k kaj pa to? Zaj se vam je pa fašizem jokanje podrlo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.523
5.842
113
Poznaš koga ko je za ošpicami umr? Jaz ne, torej ni resna bolezen.

Če grem na tvoj nivo

luka51

Guru
16. avg 2007
14.523
5.842
113
evo pa sma prišla do sklepa, da sta covid in ošpice oboje namišljeni bolezni za katere se brezveze cepimo.
Ti ne poznaš žrtve covida jaz pa ne ošpic. Druga kot, da bolezni ne obstajata oziroma sta nenevarne enostavno ni možno.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new in nacek

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Je pa pri nacionalnih registrih bolezen ospice rangirana drugace, kot kovid, ne? Zato je tudi obvezno cepljenje otrok za ospice, za kovid pa ne

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
oba sva na enaki izhodiščni točki: če bi na dan cepljenja imel o cepljenju in cepivih informacije kot jih imaš danes, na cepljenje ne bi šel. Od tu naprej pa je reakcija različna.
Pri tebi se izraža vsa "lepota" googla in YT. Ko algoritmi opazijo, da te zanimajo proticepilske informacije, ti servirajo samo te. Če si dan za dnem zasipan samo z informacijami o težavah po cepljenju, ki nastopajo v razmerju 1:100.000, postaneš prepričan, da ima težave vsak drugi in začneš dvomiti. Začni sam iskati pozitivne informacije, pa boš videl, da jih je neprimerno več.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
Mater enega jamranja ej. Že pred covidom so obstajale službe kjer je bil pogoj biti cepljen. V mojem primeru 2x proti ošpicam. Torej je bil ta fašizem in vsiljevanje ceplenja že prej
Faaaa*k kaj pa to? Zaj se vam je pa fašizem jokanje podrlo.
Če je to glede službe letelo name...
Glej jaz za ošpice nisem bil cepljen, doktor ni pustil. Zdaj pa naj sam prevzamem odgovornost in se cepim, če pride do težav pa bodo rekli saj je prostovoljno. Da bi se pa mogoče preverilo zdravstveno stanje oseb, vsaj tisto minimalno pa nikomur ne pride na misel. Verjetno bi s tem pridobili več ljudi k cepljenju, no vsaj lepši način bi bil.

• Všeč mi je
Reactions: darjan