''Samostoječa'' kopalna kad

ssokec

Fizikalc
23. dec 2012
101
46
28
Odločitev je padla, da se zamenja in kopalna kad in tuš, kar se zelo hitro sešteva v tisočakih. Kot izgleda se zaenkrat nagibam h Kolpasanu. Maloprodajne cene so itak pri vseh več ali manj enake. A ste v zadnjem času kaj kupovali Kolpasan in ste dobili kakšen dodaten popust za neko večje naročilo? Kolikor sem sedaj tipal, nekako ni nekih večjih popustov. A Kolpasan daje tako nizke rabate?

PS, če bo komu pomagalo: gledal sem tudi FeroTerm in njihove izdelke, ki so sicer običajno najmanj pol cenejši, ampak razlika v kvaliteti je tudi najmanj takšna.
PS2: prej v stanovanju sem imel akrilno kad od Kolpasana in nisem imel težav glede spolzkosti. :sprasujemse:
Pri kolpasan-u sem ob zadnjem naročilu dobil 8% popusta in pri njih naročil montažo opreme kar pomeni samo 9,5% DDV.
Kljub temu da sem doplačal še za izmero cca 60 EUR, sem bil na koncu na isti ceni kot če bi sam kupil tuškabino in se potem še sam j3b4l z montažo.
Kar pomeni da sem dobil izmero in montažo zastonj glede na izhodiščno ceno.

Kljub temu da se njihovi izmeri na začetku nasprotoval je mojster uredil nekaj mojih nestandardnih zahtev glede na izhodišče oziroma kataloško ponudbo (montaža pantov vrat na steno namesto na steklo, odpiranje vrat ven in noter, nestandardna širina vrat).

Tko da moj glas gre za Kolpo čeprav sem pričakoval mogoče višji popust.

Feroterm ne bom komentiral, v njihovem salonu imam občutek kot da nakopujem na Aliexpressu.

• Všeč mi je
Reactions: mtl

mtl

Guru
19. jul 2007
11.113
769
113
Kras
www.mtl.si
malo spremljaj outlet od kolpa sana. Mogoče pa najdeš kaj. Jaz sem našel tuš kad 160x80 kerrock za 400€. Sem malo spremenil dizajn kopalnice, ker je bila najprej planirana 90x90. Ampak se je za ta dnar splačalo :)
Bom spremljal, sem pa že preveril in zaenkrat nič ne paše.

Sem še malo raziskoval in me zanima ali ima kdo izkušnje z Aquaestil (https://www.aquaestil.hr/sl/proizvodi/tus-kabine-in-paravani.html) ali Lego (https://www.funtrade.net/tus-kabina-lego-supreme-80x80x200-cm-krom-profil-prozorno-steklo.html).
Predvsem me zanima ali je to kvaliteta bližje Kolpasanu ali Fero-Termu? Toliko da ne izgubljam časa z osebnim obiskom. Sicer se bom potem itak osebno oglasil.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.610
393
83
35
Ma tele hrvaške firme so vse bolj tako, tako, na ravni Feroterma. Nekako računaj, da je že Kolpa nek srednji kvalitetni razred, temu primerna tudi (nižja) cena. Jaz pod Kolpo ne bi šel.

• Všeč mi je

mtl

Guru
19. jul 2007
11.113
769
113
Kras
www.mtl.si
Sem si vzel čas in malo naštudiral/preveril v živo zadevo.
Aquaestil kabine na kolesca ali zlaganje vrat, so definitivno bolj kvalitetne kot FeroTerm, vendar tudi pod Kolpasanom. Nekje na sredini med njim.
Ampak Aquaestil Oasis vrata, ki se v celoti odpirajo, so pa zelo blizu kvalitete Kolpasan oz. jaz nisem našel neke hude razlike. V živo si jih lahko ogledate v Merkurju v BTCju:
Kar se mi tukaj zelo dopade je, da spodaj v odprtini, ki se odpira, ni srebrne letvice, ampak je le gumica. A ima kdo kakšen tak tuš brez te letvice in ali vseeno kaj spodaj steče ven?
Tako da, sedaj se odločam za tuš med temi in Kolpasanom, bom še videl, kaj se odločim. Cenovno so pa nekje na 75% od Kolpasana.
Kopalna kad pa pade Kolpasan.
PS: Če kdo kupuje ima sedaj Kolpasan do konca leta 15% popust.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.820
4.042
113
Kar se mi tukaj zelo dopade je, da spodaj v odprtini, ki se odpira, ni srebrne letvice, ampak je le gumica. A ima kdo kakšen tak tuš brez te letvice in ali vseeno kaj spodaj steče ven?
Jaz imam KolpaSan taka vrata. Prej je teklo, ker je nekdo "pozabil" spodaj nataknit namensko gumico, zdaj ne teče več. Pazimo pa da po vratih ne teče "slap".

• Všeč mi je