Covid-19 Cepiva

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
Če je to glede službe letelo name...
Glej jaz za ošpice nisem bil cepljen, doktor ni pustil. Zdaj pa naj sam prevzamem odgovornost in se cepim, če pride do težav pa bodo rekli saj je prostovoljno. Da bi se pa mogoče preverilo zdravstveno stanje oseb, vsaj tisto minimalno pa nikomur ne pride na misel. Verjetno bi s tem pridobili več ljudi k cepljenju, no vsaj lepši način bi bil.
Kdo ti brani, da pred cepljenjem obiščeš svojega zdravnika. :sprasujemse:

jezek

Guru
24. jul 2008
4.997
2.167
113
Vsi normalni smo se pred cepljenjem posvetivali z zdravnikom. Enako pred morebitnim tretjim odmerkom, katerega pa mi je odsvetoval, 80-letnim staršem pa svetoval.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.904
432
83
Vipavska dolina
Kdo ti brani, da pred cepljenjem obiščeš svojega zdravnika. :sprasujemse:
PCT

Zdaj si pa predstavljaj da želi 100000 ljudi v ponedeljek do svojega zdravnika ker bi radi izvedeli ali se lahko cepijo ali ne. Še za druge stvari ne moreš do njih, bodo pa za take "malenkosti" sprejemali. Saj vem, rekli boste da sem pač antivaxxer ter da vsak izgovor prav pride. Ampak če pogledaš še z druge strani, promocija cepljenja je bila kakšna? Marsikaj bi lahko drugače storili in bi verjetno imeli precepljenost višjo kot je sedaj. Zanimivo 123 nič več ne objavlja koliko necepilcev je manj, mogoče ker so cepljenja v upadu? Ali je zgolj blokiran v teh temah...

• Všeč mi je
Reactions: javr

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.904
432
83
Vipavska dolina
Jih imamo tudi pri nas, pa tudi dohtarja lahko dobiš na razgovor. Ampak pri nas verjetno po telefonu ne moreš potrditi ali je nekdo zdrav, primeren za cepljenje ipd.
No v Lj vam mogoče kri, vodo in ostalo preverijo kar po telefonu. Da pa prideš do teh zadev je pa potreben PCT, ali sem jaz v zmoti? Ko so začeli s cepljenji je bilo dovolj da si bil naročen, izmerili so ti temperaturo pa je šlo. Zdaj pa...
Še enkrat, bistveno bolje bi lahko izpeljali vse to, ampak koordinator cepljenja si je očitno drugače zamislil.

• Všeč mi je

jezek

Guru
24. jul 2008
4.997
2.167
113
Ne gre za vodo ali kri. Tvoj zdravnik mora vedeti ali si potencialno problematicen glede cepljenja

Schime

Guru
22. nov 2008
2.114
896
113
Kaj pa so sploh speljali dobro kar se cepljenja tiče?
Sedaj so še dodali, da velja zaščita po cepljenju neomejo (zaenkrat). Prebolevnost pa samo 6 mesecev. Še ne dolgo nazaj so pa povedali, da je v bolnicah 20% cepljenih pa nobenega prebolelega. Celo med ponovno obolelimi jih ni ali pa jih je toliko malo, da ni omembe vredno.
Pri nas v službi je zbolelo že kar nekaj polno cepljenih, prebolel še nobeden pa so bili v istih rizičnih stikih. Pa vem, da cepljenje ni pogoj, da človek ne bo zbolel, da se ne bo kdo obregnil ob to.
Nisem proti cepljenju sem pa proti neumnostim, ki jo je pri naši stroki čisto preveč. Kar se epedimije tiče so vsi po vrsti delali napačne korake in upam, da si je kdo delal zapiske kako ne postopati.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in javr

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
PCT

Zdaj si pa predstavljaj da želi 100000 ljudi v ponedeljek do svojega zdravnika ker bi radi izvedeli ali se lahko cepijo ali ne. Še za druge stvari ne moreš do njih, bodo pa za take "malenkosti" sprejemali. Saj vem, rekli boste da sem pač antivaxxer ter da vsak izgovor prav pride. Ampak če pogledaš še z druge strani, promocija cepljenja je bila kakšna? Marsikaj bi lahko drugače storili in bi verjetno imeli precepljenost višjo kot je sedaj. Zanimivo 123 nič več ne objavlja koliko necepilcev je manj, mogoče ker so cepljenja v upadu? Ali je zgolj blokiran v teh temah...
Ja no, pa reskiraj tistih 12€ za test, preden greš k zdravniku. Pa v naslednjih dveh dneh boš šel še lahko na avtobus in v kako štacuno. :p Pa velika večina ljudi ne rabi za cepljenje zdravniškega mnenja, da bi s tem zafilali ordinacije. Pa mnenje boš dobil na podlagi tvojega zdravstvenega kartona in ne na podlagi trenutne analize krvi in vode.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.706
566
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Vsi normalni smo se pred cepljenjem posvetivali z zdravnikom. Enako pred morebitnim tretjim odmerkom, katerega pa mi je odsvetoval, 80-letnim staršem pa svetoval.
Ocitno nas vecina ni normalna, pa ne sam v Sloveniji, tudi drugje.
Cepljeni smo bili kot creda goved, vsaj do junija nobene moznosti izbire cepiva.
Kasneje, ko je bilo cepiv na pretek, so preko javnih medijev vabili na ceplenje: ceplenje poteka tam in tam, na voljo so ta in ta cepiva, s seboj imejte ta in ta dokument.
Nobenega poziva: pred prihodom na cepljenje se posvetujte z osebnim zdravnikom in podobno.

• Všeč mi je

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.904
432
83
Vipavska dolina
bizi
moj karton je boljkotne prazen, zadnji vpis je star en 4-5 let (če odštejem ugriz psa pred skoraj tremi leti). Koliko se pa v tem času lahko spremeni pa upam da veš.
In ne, ne bom zapravljal 12€, dokler bodo tej ukrepi veljali pač ne bom hodil v trgovine in drugam kjer rabim PCT.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in darjan

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.904
432
83
Vipavska dolina
Ti si me že parkrat označil za to, še enkrat hvala. Tvoji posti so vrhunec foruma, sem ti že zadnjič napisal.

Kako lahko vem da sem zdrav, če nisem bil pri zdravniku, na pregledu že par let. Vmes pa še prebolel ta grozni virus...
Še enkrat, nimam namena se cepit, če sem spomladi še razmišljal kaj o tem se ob vrhunskih potezah naše stroke vedno bolj oddaljujem od tega. Prebolel sem, no imel sem poziteven PCR test, bi rekel da tudi še vedno nisem na tistem kot sem bil pred okužbo, čeprav je že kar lep čas od tega. Starša sta prebolela, cepljena torej bi morala biti zaščitena, jaz bom pač tvegal. Kakorkoli nikjer ne piše da bom ponovno zbolel, koliko prebolelih napram polno cepljenih je zbolelo?
Za delo se testiram, delodajalec "časti" teste, drugam ne grem, čeprav imam letno karto za hokej. Ampak tako sem se odločil, ali je prav ali ne...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in javr

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.450
6.307
113
Komentar iz rtvslo:

Samo povem, kaj se dogaja v naši firmi. In lani smo hodili v službo brez mask ipd. Nobenih težav. Bili smo otoček sredi norije, ko se v Šparu ni smelo kupovati gat. Letos, z maskami, ukrepi in zelo veliko precepljenostjo, imamo težave. Celi oddelki ostajajo doma. Kar se ni zgodilo nikoli do sedaj. In nobena gripa ali drug virus v podjetju ni povzročil, da bi imela proizvodnja težave, ker delavcev ni - so na bolniški.

In ne moreš kar nekoga dat na določeno delovno mesto. Potrebna so znanja. Pri nas ni tekočega traku. Cepljenje ni rešilo ničesar, zaposleni zbolevajo. In so doma. Mene kot vodjo treh oddelkov ne zanima stopnja hospitalizacij. Mene zanima, koliko se mi jih bo v ponedeljek pojavilo v službi. Sama sem cepljena, že zaradi službenih potovanj.

Morda imamo mi smolo, ker se jih lani in letos pozim ni okužilo veliko. Ampak, kakor sem rekla, zbolevajo tudi prebolevniki. In kaj je rešitev?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.127
12.589
113
kod Džej-Zija
Ti si me že parkrat označil za to, še enkrat hvala. Tvoji posti so vrhunec foruma, sem ti že zadnjič napisal.

Kako lahko vem da sem zdrav, če nisem bil pri zdravniku, na pregledu že par let. Vmes pa še prebolel ta grozni virus...
Še enkrat, nimam namena se cepit, če sem spomladi še razmišljal kaj o tem se ob vrhunskih potezah naše stroke vedno bolj oddaljujem od tega. Prebolel sem, no imel sem poziteven PCR test, bi rekel da tudi še vedno nisem na tistem kot sem bil pred okužbo, čeprav je že kar lep čas od tega. Starša sta prebolela, cepljena torej bi morala biti zaščitena, jaz bom pač tvegal. Kakorkoli nikjer ne piše da bom ponovno zbolel, koliko prebolelih napram polno cepljenih je zbolelo?
Za delo se testiram, delodajalec "časti" teste, drugam ne grem, čeprav imam letno karto za hokej. Ampak tako sem se odločil, ali je prav ali ne...
Letelo je na darjan-a. ;) Ko se z njim vrtiš v neskončni zanki, zakaj mora on nosit masko, ker se stari nočejo cepit in podobne oslarije.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

javr

Guru
6. dec 2011
2.048
1.193
113
Pri tebi se izraža vsa "lepota" googla in YT. Ko algoritmi opazijo, da te zanimajo proticepilske informacije, ti servirajo samo te. Če si dan za dnem zasipan samo z informacijami o težavah po cepljenju, ki nastopajo v razmerju 1:100.000, postaneš prepričan, da ima težave vsak drugi in začneš dvomiti. Začni sam iskati pozitivne informacije, pa boš videl, da jih je neprimerno več.
algoritmi Googla in Youtuba ne servirajo proticepilskih informacij - kvečjemu jih avtomatsko brišejo ali pa zakopljejo tam nekje na 5040000001.mesto med rezultati iskanja. Sam pa vsak trenutek dneva dobivam "informacijo" iz leve roke napaka napaka napaka napaka napaka napaka ....

• Všeč mi je
Reactions: AndY1