PCT pogoje je potreben samo zato da se spravi ljudi cepit, kar pomeni da ima propagandni namen. Ker danes ko je 50% precepljenost je večja možnost da okužbo prinese v kolektiv, bolnišnico ali pa DSO nekdo ki je cepljen. Zakaj? Ker testi so vsi po vrsti 95+% zanesljivi na trenutno okužbo, torej vsakič ko opravi test je samo 5% možnosti da si prenšalec. Cepljeni so pa že z moderno ki ima za wuhanski sev 95% učinkovitost ves čas 5% prenašalci, z ostalimi sevi, cepivi in potekom časa po cepljenju se pa ta delež samo še zvišuje.
Testi bi morali biti brezplačni. Predvidevam, da bi se tako testirali tudi mnogi cepljeni, kadar gredo na neke množične dogodke, ali pa na avtobus, vlak. Zaradi notranjega miru, da veš, da nisi kužen. Vsaj jaz bi se zagotovo testiral pred vsakim večjim druženjem, ali pa pred vsako situacijo, ko grem v gnečo, zaradi sebe in drugih, pa tudi kakšen dan po tem dogodku ali situaciji, ko sem bil v gneči. Tako, ko pa so plačljivi, se mi zdi neumno, da npr. za LPP za katerega plačam 2,60 eur (v obe smeri) plačam še dodatnih 12 eur. Sicer pa, kaj se bo zgodilo, če se bo pojavil kakšen nov sev, proti kateremu dozdajšnja cepiva ne bodo niti 50% učinkovita? Se bo potrebno spet cepiti? Bo testiranje postalo pogoj tudi za cepljene?
COVID-19 vaccines are effective at preventing hospitalizations and emergency department visits caused by the Delta variant, according to data from a national study. That data also indicate that Moderna’s vaccine is significantly more effective against Delta than Pfizer and Johnson & Johnson.
scitechdaily.com
"Moderna was 95 percent effective at preventing hospitalizations among adults ages 18 and older."
Se je možno cepiti z Moderno v LJ? V nekaterih manjših krajih v okolici LJ oz. v cepilnih centrih v teh krajih pač ni možno.