Covid-19 Cepiva

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.890
6.963
113
Matey to bo verjetno za tebe, si mislim da ti prilimal študijo, da manj izobražen folk "anticepilec"?

Ampak ker večina ne bo brala, prilepim bistvo:

“But a study done at MIT showed that a substantial portion of public-health skepticism was highly informed, scientifically literate, and sophisticated in the use of data. Skeptics used the same data sets as those with the orthodox views on public health.”

“MIT researchers found that Covid-19 skeptics on Twitter and Facebook — far from being “data illiterate” — often use sophisticated data visualization techniques to argue against public health precautions like mask mandates.”

Očitno tudi MIT ni dovolj kredibilen?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.666
15.712
113
Matey to bo verjetno za tebe, si mislim da ti prilimal študijo, da manj izobražen folk "anticepilec"?
Ne, jaz nikoli nisem prilepil take študije in mislim, da študija s takšno ugotovitvijo tudi ne obstaja.

Sem pa res nalepil študijo kjer so ugotovili, da bolj kot je oseba izobražena večja je verjetnost, da se bo ta oseba cepila. Kar pomeni, da obstajajo tudi visoko/višje izobražene necepljene osebe ter obratno - obstajajo nizko/nižje izobražene osebe, ki so cepljene oz. podpirajo cepljenje.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.600
6.679
113
pri taščici
Odlok je bil v soboto objavljen v UL.
V soboto so ga tudi sele sprejeli.
So pa azurni na UL. Moram priznati.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.037
832
113

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.666
15.712
113
Ti si mislil, da te cepivo obvaruje pred hospitalizacijo, eni mislijo, da jih cepivo obvaruje tudi šred okužbo, spet drugi pa mislijo, da jim s cepivom vstavijo čip ali/in jim odvzamejo možnost razmnoževanja. Ta tretji so ap prepričani, da bodo vsi pocepljeni pomrli v roku 2 do 3 let in da bodo fašističnim vladam ostali samo še ta neubogljivi :D

V cca.75% (pri Pfizerju) te cepivo obvaruje pred težjim potekom bolezni in smrtjo. Torej obstaja cca.25% šans (spet - pri Pfizerju, pri drugih je pa še malo več ali pa malo manj možnosti), da greš vseeno v bolnico. In ko bo (če bo) populacija 100% precepljena to še vedno pomeni kar lepo število ljudi v bolnici a še vedno veliiiiiiko manj, kot bi jih bilo sicer.

• Všeč mi je
Reactions: turbobitch

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.692
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
OK, sedaj vsi zatrjujejo kako cepljenje obvaruje pred hospitalizacijo (ceprav so na zacetku leta obljubljali povsem drugo),
ce pa pogledamo podatke za 33. teden:

potrjene okuzbe:
Necepljeni: 84,2%
Cepljeni: 15,8 %

hospitalizacije::
Necepljeni: 82,1%
Cepljeni: 17,9 %

ce cepivo varuje pred hospitalizacijo bi moral biti odstotek cepljenih hospitaliziranih precej nizji kot odstotek cepljenih potrjenih okuzb
tudi, ce nekdo rece, da hospitalizacija pride z zamikom je slika se slabsa

sam sem cepljen ampak vseeno dvomim v ucinkovitost cepiv

Nazadnje urejeno: