Covid-19 Cepiva

19. jul 2007
2.834
1.553
113
Koliko spremlajm US of A, je poživitveni odmerek za tiste s slabim imunskim sistemom, onkološki bolniki, s presajenimi organi, ipd?

To je najnovejša novica, da nameravajo vse cepiti s 3. odmerkom.
Se pravi nova USA cepilna shema (večina je v USA itak Pfizer/ Moderna)
1. odmerek
2. odmerek - 3. tedne po prvemu
3. odmerek - 8. mesecev po drugemu

Nekaj takega kot cepljenje proti klopnemu meningitisu.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
Ja ampak 3 odmerek samo za zdavstvene delavce in tiste z oslabelim imunskim sistemom/kroničnimi boleznimi.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.514
4.625
113
To je najnovejša novica, da nameravajo vse cepiti s 3. odmerkom.
Se pravi nova USA cepilna shema (večina je v USA itak Pfizer/ Moderna)
1. odmerek
2. odmerek - 3. tedne po prvemu
3. odmerek - 8. mesecev po drugemu

Nekaj takega kot cepljenje proti klopnemu meningitisu.
Ne vse, ampak tiste, ki imajo slabši imunski sistem ali so drugače komprimirani po dveh odmerkih:
KLIK

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Cepljeni in preboleli smo na nek način res nekoliko bolj "lažno prepričani" in bolj samozavestni glede obolelosti in prenosa virusa, a velik del necepljenih se od nas ne razlikuje, saj "mladi in zdravi" zaradi virusa pač ne bomo imeli posledic. Itak je samo prehlad ne?
Gre za to, da se zaradi PCT-ja cepljenih ne testira in se s tem umetno vzdržuje videz, da se samo necepljeni okužijo in širijo okužbe.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.787
5.918
113

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.680
5.857
113
Pa saj, ce si cepljen ali ne, vseeno kuzis naprej, torej je sploh brezpredmetno se pogovarjat o tem, al gres v mc ali ne.
Ce si nalijemo cistega vina, ga cepljeni bolj prenasajo naprej, ker niso testirani, necepljene ustavijo s testom in jih dajo v karanteno, ce so okuzeni, zato ze iz tega vidim, da je svet zblojen u 3 pimcke mat.ern3 in vse, kar je bilo logicno par let nazaj, je sedaj totalno zblojeno.
Se enkrat...v drzavo nosijo okuzbe cepljeni, kateri so netestirani, necepljene se vsakega posebej testira! Upam da je to jasno vsem cepljenim, pa se lahko usajate po forumu kolkor zelite.

V Soci se je vedno pravilo, kako je osvezujoce...sedaj ni nic drugace, samo ti si dodal svoje "spoznanje"
Še vedno mi razni doktorji tukaj niso odgovorili, kaj se zgodi z necepljenim, ki pride z pozitivnim testom na mejo. Ga ubijejo, ali pošljejo nazaj v državo gostiteljico? Sprašujem zato, ker mi počasi že preseda branje, da virus v državo nosimo samo cepljeni.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Še vedno mi razni doktorji tukaj niso odgovorili, kaj se zgodi z necepljenim, ki pride z pozitivnim testom na mejo. Ga ubijejo, ali pošljejo nazaj v državo gostiteljico? Sprašujem zato, ker mi počasi že preseda branje, da virus v državo nosimo samo cepljeni.
Vstop v državo omogočen le, če predloži izjavo, kje bo preživel karanteno.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.680
5.857
113
In s to izjavo virus v državo ne pride, ali kako?

Karantene pa tudi vemo kako se spoštujejo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
Nisi prebral, da VSE? Mislim svašta, lepo napiše zadnji uradni info, eni pa kar dalje po svoje.

No dajmo še enkrat.....kdo kar dalje po svoje

Today, the U.S. Food and Drug Administration amended the emergency use authorizations (EUAs) for both the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine and the Moderna COVID-19 Vaccine to allow for the use of an additional dose in certain immunocompromised individuals, specifically, solid organ transplant recipients or those who are diagnosed with conditions that are considered to have an equivalent level of immunocompromise. The Centers for Disease Control and Prevention’s Advisory Committee on Immunization Practices is scheduled to meet Friday to discuss further clinical recommendations regarding immunocompromised individuals. Today’s action does not apply to people who are not immunocompromised.

Če ne razumeš daj pa v google translate.

19. jul 2007
2.834
1.553
113
No dajmo še enkrat.....kdo kar dalje po svoje

Today, the U.S. Food and Drug Administration amended the emergency use authorizations (EUAs) for both the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine and the Moderna COVID-19 Vaccine to allow for the use of an additional dose in certain immunocompromised individuals, specifically, solid organ transplant recipients or those who are diagnosed with conditions that are considered to have an equivalent level of immunocompromise. The Centers for Disease Control and Prevention’s Advisory Committee on Immunization Practices is scheduled to meet Friday to discuss further clinical recommendations regarding immunocompromised individuals. Today’s action does not apply to people who are not immunocompromised.

Če ne razumeš daj pa v google translate.
Da ne bo nesporazumov (in kreganja).
Kar je zgoraj citirano, so uradni viri, neuradni viri (ki jih citirajo New York Post, Washington Post, Bloomberg, in sem jih jaz citiral, ta novica pa je stara nekaj ur) pa pravijo, da bodo še ta teden objavili uradno sporočilo da se po 8 mesecih priporoča vsem 3. odmerek (seveda dopuščam da se to ne bo zgodilo in se neuradni viri motijo, osebno pa menim da se bo to dejasnko zgodilo).

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Gre za to, da se zaradi PCT-ja cepljenih ne testira in se s tem umetno vzdržuje videz, da se samo necepljeni okužijo in širijo okužbe.

Kako se ne testira? Če imam simptome lahko kot odgovorni posameznik grem na test. Če ne, pač ne grem. Kaj ima to veze s cepljenjem?
Cepljenje mi zgolj omogoča lažji prehod meje ali vstop v lokal, ne odvezuje me odgovornosti od širjenja okužbe in ostalih ukrepov.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.878
6.961
113
Tebe osebno ne, vseeno pa se država koncentrira da se testira le tiste ki niso P in C, čeprav so lahko v isti meri prenašalci, kot so to necepljeni.

Saj je vsakemu jasno, da je to sedaj samo zaradi tega, da se čimveč ljudi precepi, in dokler bo hospitalizacij "na nivoju", bodo pustili to. Pa ne zato, ker bi vladi bilo kaj za narod, ampak zato, da bi se folk v čimveči meri cepil, ker marsikomu bo dopisdlo za vsak korak imet PCT.

Če pa pridemo na januarsko raven, pa se bo testiralo vse.