No to je za pričakovati slej kot prej.Pa smo tam, kjer ni muh.
Najlepše pri cepljenju je pa to, da se nekdo v družini recimo cepi, ker dela v DSOju/je zdravstveni delavec, čez 1 teden zboli njegova celotna družina za Covidom, po testiranju je pozitiven tudi tisti, ki je bil cepljen, ampak simptomov nima. Torej po domače je cepljeni okužil necepljene, sam pa je bil zavarovan.
Saj vemo kaj to pomeni za zdravstvo, DSOje in ostalo, kjer taka oseba po cepljenju takoj dela, kajne?
Poznam že dva taka primera.
Zdravstvo po tihem meni, da ima.Ja ampak ta cepljeni se je moral okužit že prej in bi to prenesel na svoje vsakem primeru, nima to zdaj neke povezave s cepljenjem. Ali pač?
No jaz imam tudi z razumevanjem, kaj bi to pomenilo.Najlepše pri cepljenju je pa to, da se nekdo v družini recimo cepi, ker dela v DSOju/je zdravstveni delavec, čez 1 teden zboli njegova celotna družina za Covidom, po testiranju je pozitiven tudi tisti, ki je bil cepljen, ampak simptomov nima. Torej po domače je cepljeni okužil necepljene, sam pa je bil zavarovan.
Saj vemo kaj to pomeni za zdravstvo, DSOje in ostalo, kjer taka oseba po cepljenju takoj dela, kajne?
Zdravstvo po tihem meni, da ima.
fixedFB zdravstvo meni, da ima.
Si morda zasledil na podlagi česa tako menijo? Bolj kot razmišljam bolj ne najdem prav nobene povezave med svežim cepljenjem delavca v DSO ter prenosa virusa z njega na njegove domače. Če bi cepivo vsebovalo živ virus potem bi recimo da nekako razumel tako pa res ne.
Najlepše pri cepljenju je pa to, da se nekdo v družini recimo cepi, ker dela v DSOju/je zdravstveni delavec, čez 1 teden zboli njegova celotna družina za Covidom, po testiranju je pozitiven tudi tisti, ki je bil cepljen, ampak simptomov nima. Torej po domače je cepljeni okužil necepljene, sam pa je bil zavarovan.
Kuzen nisi zaradi cepiva (ne glede na to kaj cepivo vsebuje), ampak zaradi okuzbe od zunaj. Lahko si cepljen danes, preden razvijes imunost mine nekaj dni, pred, ali takoj po cepljenju se lahko okuzis in vmes "tiho" siris virus. Zato je tudi receno da se kljub cepljenju v zacetni fazi za zdaj drzi osnovnih ukrepov.