V bistvu je men popolnoma vseeno za komplet antivaxer sceno, ampak koncept ceplljenja proti nalezljivim boleznim temelji ravno na tem, da se v bistvu cepiš tudi za druge. Ni to klopni meningitis, kjer se cepiš izključno za zaščito sebe. Odločitev, sploh pri covidu, bi pa morala bit svobodna in izbira cepiva bi morala bit prosta, sam to so druge teme.Jasno je proti čemu bi moralo "cepivo" ščititi. Vse ostalo je marketing. Vključno s tem "cepim se zaradi drugih, ne zaradi sebe". Ne morem verjeti koliko govna so nekateri pripravljeni požreti. Pa ne samo to, še veselo ga širijo naprej. In to ljudje, ki se imajo za pametne...
Pa pustimo covid mal ob strani, smo bli v teh debatah v letih, ko smo cepli otroke z obveznimi zadevami. Moja hči je mela mal zanimivo epizodo pri enem letu in smo resno razmišljali okol tega, da je ne bi cepili, pa sem mal raziskoval te kroge. Anticepilci so imel podobne oslarije na jeziku, kot jih zdaj od andya poslušamo. Dec mogoče niti ne ve, da se je ujel v antivaxer sceno, ki ni od včeraj. Najbolj glupa s tistih dni je bla pa od enga znanca, ki je imel zelo zgodnjega nedonošenčka. On je izjavil, da podpira naravno selekcijo.... Mal kontradiktorno, se ti ne zdi? Mi pa sploh ni blo jasno, zakaj je bil on v tej antivaxer sceni, ker njegov otrok sploh cepljen ni smel biti in bi moral bit ravno on tisti, ki bi podpiral cepljenje ostalih. Andyeve zadeve me mal spominjajo na to.