Covid-19 Cepiva

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.542
-3.695
113
Tako je to. Mojo mati so v drugi krizi, torej ko se je zrušila po drugem cepljenju, stacionirali na covid oddelek. o_O
Popolnoma zdravo kar se tega tiče !

Ko smo skočili v luft - so pa rekli da je na ta način deležna še boljše oskrbe. :nigladek: Čez dva dni je bilo pa konec, z diagnozo kovid okužbe in spremljajočih zdravstvenih težav.

Ne me yebat! :gorjaca: Statistiko so pa lepo dvignili, tako da smo še sedaj rdeči :obesise:. Če jim pa vmes kdo umre - kwa pa pol . Zemlja gor na hribu vse potegne ven ... :obesise:
Te kar pojezi, ko takšne bereš.

In potem ti še tu na forumu nabijajo, da so po cepljenju stranski učinki zelo redki, pa okužbe po ceplenju preboliš v blažji obliki. Pa da so okužbe po ceplenju zelo redke, 5800 na 75 miljonov - ko pa vprašaš, koliko se jih je po tem matematiki v DSO Trbovlje cepilo, panabijajo da ne znaš križnega računa LOL.

Zanimivo, lani pa nismo nikjer brali, da ljudje prebolevajo bolezen po cepljenju v blažji obliki kot bi sicer, smo samo brali, da cepivo ščiti pred okužbo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Jaz pa ne vem tega. Kolega je bil danes prvič cepljen z Astra Zeneco. Tašči so zamaknili 2. cepljenje ponovno, ker baje ni cepiv. Zakaj cepijo folk prvič z Astra Zeneco, če jih še za druge doze očitno nimajo dovolj? In če bo dobava omejena v prihodnje, zakaj še cepijo z Astra Zeneco prvič cepljenje sploh?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Jaz pa ne vem tega. Kolega je bil danes prvič cepljen z Astra Zeneco. Tašči so zamaknili 2. cepljenje ponovno, ker baje ni cepiv. Zakaj cepijo folk prvič z Astra Zeneco, če jih še za druge doze očitno nimajo dovolj? In če bo dobava omejena v prihodnje, zakaj še cepijo z Astra Zeneco.

Če bi bil interes precepljenost in zajezitev epidemije potem nebi nobenemu dajali 2 doze AZ (dokler bi ostajali necepljeni v populaciji), ker je učinkovitost AZ cepiva 1 napram 2 dozama minimalna. Precej več se pridobi če bi pocepili z eno dozo AZ vse kar je zaloge. Samo kaj veš kaj imajo v glavi, se bojim da nič.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Jaz še vedno ne razumem tega jamranja glavnega anticepilca v državi (Kaco), da je cepiv več kot dovolj, za naprej jih bo pa še več kot večkrat dovolj in, da naj se vendar že kdo odloči za cepljenje, saj je prijavljenih premalo. Zakaj potem ne sprostijo cepljenja za vse, da se sedaj v par tednih cepijo VSI, ki bi se želeli, ne glede na starost? Tako pa mučkajo, čakajo, prosijo, jamrajo, razvijajo neko šestnajsto aplikacijo in skoraj mečejo cepiva v kanto, ker kao ljudi ni. WTF?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Pa še dodatno. Kakšen kreten vladni moraš biti, da ti ni jasno, kako s svojimi butastimi nedorečenimi akcijami delaš neposredno škodo lastnemu promoviranju cepljenja? Ko se je začelo cepljenje, uvedejo spletno prijavo. Ok si se prijavil. Potem uvedejo prijavo preko zdravnikov. Ok si se prijavil, če si ga priklical. Potem so uvedli spletno aplikacijo določeni zdravstveni domi in si se moral prijaviti tam. Sedaj bodo uvedli še eno splošno spletno aplikacijo spet za prijavo. Seveda na vrsti za cepljenje še vedno nisi, ker nisi posvečena grupa ali ogrožena grupa.

Pa koga imajo za norca?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Jaz še vedno ne razumem tega jamranja glavnega anticepilca v državi (Kaco), da je cepiv več kot dovolj, za naprej jih bo pa še več kot večkrat dovolj in, da naj se vendar že kdo odloči za cepljenje, saj je prijavljenih premalo. Zakaj potem ne sprostijo cepljenja za vse, da se sedaj v par tednih cepijo VSI, ki bi se želeli, ne glede na starost? Tako pa mučkajo, čakajo, prosijo, jamrajo, razvijajo neko šestnajsto aplikacijo in skoraj mečejo cepiva v kanto, ker kao ljudi ni. WTF?
+ cepilnim centrom ne dajajo dogovorjenega cepiva, pošiljajo jim pa nek kvazikader za pomoč, tudi če so že 100x rekli da na rabijo. Vsi govorijo da je kadra dovolj, organizacija odlična, samo cepiva iz skladišč ni. In kaj razlaga danes Kaco? Da bodo poslali cepilnim centrom vso potrebno pomoč v materialu in ljudeh. Pa piz...

To je tak kot ko greš k babici na obisk pa 100x rečeš da nisi lačen, pa vseeno dobiš kruh z marmelado na krožniku predse.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Če bi bil interes precepljenost in zajezitev epidemije potem nebi nobenemu dajali 2 doze AZ (dokler bi ostajali necepljeni v populaciji), ker je učinkovitost AZ cepiva 1 napram 2 dozama minimalna. Precej več se pridobi če bi pocepili z eno dozo AZ vse kar je zaloge. Samo kaj veš kaj imajo v glavi, se bojim da nič.

Dobiš prvo dozi Astra Zeneco in potem moraš 3 mesece čakati na drugo dozo, ker ni zalog. Se pravi če se cepiš z Astra Zeneco, ti PCR testiranja ne uidejo čez poletje, ker boš šele konec poletja dobil drugo dozo. Pfizer dobiš drugo dozo po treh tednih in si v treh tednih že polno cepljen in "free".

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Če je interes turizem v "tuji lepi" potem res. Drugače v "naši lepi" RS (in večini EU) si po eni dozi AZ smatran kot cepljen in ne rabiš testiranj kjer so obvezna.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Jaz pa ne vem tega. Kolega je bil danes prvič cepljen z Astra Zeneco. Tašči so zamaknili 2. cepljenje ponovno, ker baje ni cepiv. Zakaj cepijo folk prvič z Astra Zeneco, če jih še za druge doze očitno nimajo dovolj? In če bo dobava omejena v prihodnje, zakaj še cepijo z Astra Zeneco prvič cepljenje sploh?

To da ni cepiva so buče ker so par dni nazaj dobili 70k doz pa jih do danes niso niti 10k porabili. Še niti sami ne vedo kaj imajo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Ocitno je strategija zdaj taka, da JU dobil Janssen za 50-, za 50+ pa Pfizer. Kriticna infrastruktura pa dobi AZ, pa se tega ti ne povejo, dokler nimas igle v rami.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Seveda ti saj dobiš obvestilo prej na SMS vsaj jaz sem ga 4 dni pred cepljenjem. Lahko pa da ima vsak center po svoje.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Če je interes turizem v "tuji lepi" potem res. Drugače v "naši lepi" RS (in večini EU) si po eni dozi AZ smatran kot cepljen in ne rabiš testiranj kjer so obvezna.

Je pa res, da AZ slabše ščiti tudi proti nekaterim sevom. Ko bodo ti sevi prišli do SLO (indijski itd..) bodo pa cepljeni z AZ postali drugorazredni državljani.

Efficacy against variants​

Pfizer’s and Moderna’s trials were done before highly infectious coronavirus variants became widespread; both companies are currently doing more testing to see how their respective vaccines stack up; a third booster dose will be necessary for renewed protection. So far, Pfizer maintains that it has “not seen any evidence that the circulating variants result in a loss of protection,” while Moderna says initial data shows its vaccine “provides neutralizing activity against variants of concern.”

ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW

Johnson & Johnson’s global phase 3 trial was completed amid the spike in variants. Its study found that the vaccine’s efficacy dropped in South Africa, presumably due to the B.1.351 variant that has dominated the region. That said, it still provided worthwhile protection in South Africa: 64% efficacy after 28 days, which is in-line with the annual flu shot’s protection.

South African research on the AstraZeneca vaccine, conducted in roughly 2,000 people, found an under-25% efficacy against mild and moderate illness from B.1.351, failing to meet the threshold for approval. As a result, South Africa stopped offering the AstraZeneca vaccine to its citizens, instead pivoting to Johnson & Johnson.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Seveda ti saj dobiš obvestilo prej na SMS vsaj jaz sem ga 4 dni pred cepljenjem. Lahko pa da ima vsak center po svoje.

Je različno. Sedaj ker dobava tako niha oz. bolje rečeno jo ni kot je dogovorjeno celo kličejo zjutraj in čez dan da se pridi cepit takoj. Ker se je zgodilo da so z SMSji po 100 ljudi preveč povabili na cepljenje.

Po novem bo to upravljala državna aplikacija in bodo imeli vsi isto ... se bojim da SMSov v BETA verziji še ne bo ne bo, seznami skoraj gotovo ne bodo štimali. Cepiva bodo hodila kot orožje na fronto (na vsakem križišču jih bo nekaj manj). Skratka folk se bo razočaran drl na sestre, sistem bo razpadel in krivi bodo ljudje ker se nočejo cepit.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
V firmi smo imeli danes cepljenje, lahko bi se cepil.

Ko sem vprasal, katero cepivo dobimo, ni nihce vedel. Mi je bilo ze sumljivo. Pridem tja, nihce ne ve, kaksno cepivo se uporablja, tako da mi je instinkt rekel, da AZ, zato sem se obrnil in odsel.
Vprasam sodelavce, so rekli, da jim je vseeno, samo da dobijo papir.

Kasneje sem izvedel, da so jih res z AZ.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Je pa res, da AZ slabše ščiti tudi proti nekaterim sevom. Ko bodo ti sevi prišli do SLO (indijski itd..) bodo pa cepljeni z AZ postali drugorazredni državljani.

Efficacy against variants​

Pfizer’s and Moderna’s trials were done before highly infectious coronavirus variants became widespread; both companies are currently doing more testing to see how their respective vaccines stack up; a third booster dose will be necessary for renewed protection. So far, Pfizer maintains that it has “not seen any evidence that the circulating variants result in a loss of protection,” while Moderna says initial data shows its vaccine “provides neutralizing activity against variants of concern.”

ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW

Johnson & Johnson’s global phase 3 trial was completed amid the spike in variants. Its study found that the vaccine’s efficacy dropped in South Africa, presumably due to the B.1.351 variant that has dominated the region. That said, it still provided worthwhile protection in South Africa: 64% efficacy after 28 days, which is in-line with the annual flu shot’s protection.

South African research on the AstraZeneca vaccine, conducted in roughly 2,000 people, found an under-25% efficacy against mild and moderate illness from B.1.351, failing to meet the threshold for approval. As a result, South Africa stopped offering the AstraZeneca vaccine to its citizens, instead pivoting to Johnson & Johnson.

To bo veljalo več ali manj za vsa cepiva ko pride nov krog epidemije (in novi sevi), torej jeseni in pozimi. Skoraj zagotovo bo potrebno ponovno cepljenje vsega prebivalstva, ne glede na predhodni status. Čez poletje pa virusa itak ne bo, tako da s čim si bil cepljen bo čisto vseeno.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Razen ce si cepljen z AZ, pa ti nic ne pomaga, ker do druge doze ne prides v doglednem casu, ce sploh, drzave pa priznavajo le dva odmerka (razen nas).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
V firmi smo imeli danes cepljenje, lahko bi se cepil.

Ko sem vprasal, katero cepivo dobimo, ni nihce vedel. Mi je bilo ze sumljivo. Pridem tja, nihce ne ve, kaksno cepivo se uporablja, tako da mi je instinkt rekel, da AZ, zato sem se obrnil in odsel.
Vprasam sodelavce, so rekli, da jim je vseeno, samo da dobijo papir.

Kasneje sem izvedel, da so jih res z AZ.
Ampak ZAKAJ z AZ, če dobivajo ogromne količine Pfizerja in zmanjkuje količin za drugo dozo AZ?