Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
Kar nikakor ne gre, je to, da nekateri smo ze marsikje bili na morju, pa nam je na hrvaskem se vseeno najbolj vsec. To sploh ni mozna varianta pri enih tam v po njihovem mnenju svetovljanski odprti betici. Pacifik, atlantik, indijski ocean. Sredozemlje: spansko, afrisko, grsko... Adriatic tudi italijanski. Boh pomagi, ko pomislim morje, je zame se vedno pojem tega hrvasko morje. Nisem edina, zato pa cene gredo, kamor gredo. Seveda bi raje videla, da ne bi šle, ampak moram vzeti v zakup in se temu prilagoditi, tako ali drugace.
Ne, nic hudega... Popolnoma razumem... Niti ni letelo na take kot ti... Samo vecina ni videla drugega kot hrvaske in je to edino kar obstaja... Kar se tice udobja ne recem nic, 2 uri pa se ze lahko na zvizg obracas na plazi... Vseeno pa mislim, da je na svetu tolk morja, da ga v zivljenju ne mores obiskat... Se dobro, da nam ni vsem enaka stvar vsec, ker bi clovestvo dost kmalu izumrlo in niti na zvizg se ne bi mogli obrnit na edinem pravem morju...

• Všeč mi je
Reactions: sad

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Čisti point.
Niso Nemci, Avstrijci in drugi krivi da so polni denarja in filajo hrvaške denarnice...
Point je da Slovenija ni postala druga Švica kot smo želeli ampak je postala druga srbija....pa je zdj jok in stok po spletu kuk je drago na Hrvaškem.
super spisano.... Pomoje bomo zapravili približno enako kot lani... bo pač malo več pijače spite iz trgovine na "stopnicah" in kakšna riba doma pečena in lučke iz trgovine in ne kepic sladoleda....

Dokler bodo polne gostilne/kampi/apartmaji, bo šlo vse gor. Bo moralo biti res prazno, da se bodo cene korigirale. Velik % nemcev, avstrijcev in nizozemcev bi moralo iti drugam, ker so take cene namenjene njem....

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.724
6.116
113
blizu močvirne prestolnice
In zakaj mu je… mater? Greš k sosedu. Če ima tudi ta tako ceno, greš v trgovino po pivo in se usedeš zraven gostilne na stopnico in žuliš Žujo. Če je v trgovini predraga, pelješ pivo od doma.
Vote with your money.

Mi smo zadnjič šli zvečer po glavni ulici in seveda vsi natakarji čakajo in te ogovorijo, da greš do njih. Sem pogledal cenik in se zahvalil in smo šli naprej. Zasedeno so imeli morda 10% miz. Očitno jim je enako (zaslužek mislim) ali nategnejo 10 gostov ali pa bi postregli 100 gostom za pošteno ceno.
Mislim da si čist korektno opisal. Ne razumem pa pajacek,ki v Sloveniji vse nakupijo,celo golaže skuhajo za seboj, samo zato da se hvalijo kako so bili na dopustu po drugi strani pa jejo konzerve.
Sam grem letos za štiri dni, enostavno nimam časa da bi si več vzel, je pa res da jemo zunaj, seveda pa pred tem pogledaš ceno,ker se mi zdi neumno,da bi jokal kako je drago,da bi kupoval robo doma ..Zdrav razum mora biti.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.677
9.474
113
Mislim da si čist korektno opisal. Ne razumem pa pajacek,ki v Sloveniji vse nakupijo,celo golaže skuhajo za seboj, samo zato da se hvalijo kako so bili na dopustu po drugi strani pa jejo konzerve.
Sam grem letos za štiri dni, enostavno nimam časa da bi si več vzel, je pa res da jemo zunaj, seveda pa pred tem pogledaš ceno,ker se mi zdi neumno,da bi jokal kako je drago,da bi kupoval robo doma ..Zdrav razum mora biti.
Mal se mi smiliš, ampak tvoja stvar. Drajsaš cele jebene dneve, pol si pa 4 jebene dni vzameš....za koga, a boš kej dlje od 80+/-10 živel? Moj šef je isti, pa ni sam svoj podjetnik.
Drugač pa vsak po svoje, jest vlečem s sabo pir, da mi ga ni treba takoj iz štacune trajbat in za dvakrat zajtrk/večerja in prvi dan za na roštilj. Ostalo gremo kupit sproti, kake ribice pripeljejo itd. Če bi pa moje kobilice izključno zunaj futral bi moral pa met direktorsko plačo. Zuni jemo nekje 2 do trikrat na dopust. Tok je budgeta.

netko

Guru
25. jul 2007
6.933
2.241
113
ni mi jasno zakaj je treba toliko parlamentirat, mal smo pokomentiral cene, ki so letos kot je videti malo poskočile... nekdo bo zaradi tega manj jedel in pil in jamral drugi se bo obnašal povsem isto kot se je do sedaj tretji bo prinesel kaj s seboj in ne vem zakaj je treba delat dram... ta zgoraj ob katerega sem zapel mi je šel pa enostavno na živce, ker malo z viška označuje obiskovalce hrvaške obale sam sebe pa tolaži s tem, da hodi drugam ampak očitno zato, ker je tam ceneje... in roko na srce jadranske obale se pač ne more primerjat z romunijo... enostavno to ni ista klasa pa naj bo razlika v cenah še tako v prid romuniji. pa da ne bo pomote ne hodim na hrvaško zato, ker bi mislil, da je najlepša in ne hodim niti zato, ker bi bila poceni ali draga ampak zato ker mi je pri roki in zato ker lahko kadarkoli skočim v ljubljano če je treba pa zato, da otroci pridejo za krajši čas ker imajo neke svoje prioritete in želje. pa družba ljudi s katerimi imamo take in drugačne interese je tukaj
Ne morem it v črno goro ali pa albanijo ali pa kamorkoli drugam za en mesec, zato te kraje obiskujemo v času krompirjevih, zimskih, novoletnih počitnic pa kakšne podaljšane vikende se iskoristi da se vidi svet ampak človeku ob katerga sem zapel to enostavno ni jasno on je označil obiskovalce za zaplankane on, ki hodi v romunijo in glej ga zlomka tudi bolgarijo si bo privoščil je pa svjetski čovjek

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in p4pe

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Bogi revez... samo enkrat na leto gres na dopust pa mislis da si nekoga za jajca prijel, no ni nic narobe ce zivis s takim prepricanjem...
Zadeva je pa taka... jest grem na dopust na hrvasko zato da en mesec lezim in delam nic... medtem ko preostanek leta izkoristim zato da hodimo naokoli in edino kar me boli je krščen duš za take kot si ti

Brez zamere, nič osebnega, ampak jaz se na tvojem mestu ne bi hvalil da sem mesec dni v Novalji in hkrati tega povezoval kot s top destinacijo, eno in edino ki prekaša vse ostale destinacije. Jebatga, kakrkoli obrneš, Pag je party otok, tukaj pa se zaključi zadeva.

netko

Guru
25. jul 2007
6.933
2.241
113
kje pa piše da je to top destinacija...
če vprašaš enaga mojega kolega ne pride v življenju več, ker ga zvok iz zrč moti, če vprašaš enega od mojih sinov mu je bilo tudi totalno brezveze dokler ni našel družbe, hči med drugimi noče nikamor drugam tudi zaradi družbe in dogajanja, ki ji je všeč.
meni osebno pa se je novalja prikupila do tega, da sem tukaj tudi kupil nepremičnino, ki se financira sama...
na pavšalu pa imam ene in iste že leta in leta zgleda smo res vsi skupaj čudni vključno s sosedi, ki so isti že vsaj 10 let...
in če smo že pri top destinacijah je meni recimo Sojer na Mallorci ampak marsikdo bi rekel da tam pa ni nič za počet in še posebej ni morja... meni je recimo top tudi Lucca na severu Toskane pa Sienna ampak vse to je top samo za krajšio čas medtem ko sem v novalji res lahko en mesec pa mi nič ne manjka. je odlično izhodišče za izlete: silba olib goli otok lošinj... je super za biciklirat je super ko se ti nič ne da pa rabiš malo shoping relaksacije pa skočiš do zadra skratka meni je ok in marsikomu tudi in zelo verjetno pa veliko ljudem totalno brez veze in odveč ker je toliko party orientirano

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.687
5.867
113
Če smo na off... Pag je dolg 80km in na njem se najdejo tudi povsem mirne vasice. Se pa cela Hrvaška počasi a vztrajno spreminja v en party svet. Upam da ostanejo še kaki otočki raj na zemlji, a upanje umira...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.226
4.073
113
Mljet je raj.
Še prave trgovine ni, pa že celi teden ribiče lovimo, da nam prodajo ribe.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.559
3.074
113
Tudi sam sem trenutno (sicer prvič) na Pagu (Pag), prebicikliral že enih 130 km, tudi do Novalje in gor do vetrnic, ostalo bom pa najbrž pregledal z avtom, ker baterija na kolesu do LUNa in nazaj najbrž ne bo zdržala :) Tu in tam se še malo vržem v vodo in je to to.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.559
3.074
113
Sicer je videti, da se del Paga (stara cesta Pag Novalja) tudi malce poseda. Tole je malce naprej od 15. poldnevnika, ene dve leti nazaj se je posedel cel kup obale in s sabo odnesel tudi optiko in vodovod. Zanimivo za videti vse te luknje.
20230630_101346.jpg

jezek

Guru
24. jul 2008
3.372
1.391
113
Tudi sam sem trenutno (sicer prvič) na Pagu (Pag), prebicikliral že enih 130 km, tudi do Novalje in gor do vetrnic, ostalo bom pa najbrž pregledal z avtom, ker baterija na kolesu do LUNa in nazaj najbrž ne bo zdržala :) Tu in tam se še malo vržem v vodo in je to to.
Predlagam gostilno nasproti šopinga Lorenco. Pa še bankomat je OTP (brez provizije ce prava banka