Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
Boljše iti čez Madžarsko proti Budimpešti in pol dalje proti Bukarešti.

Sem že bil tam in je hitreje.
Ja, sam cez madzarsko je 2300km in 23 ur voznje, tle na direkt je blo pa 1400km in 19 ur voznje...

Pa tle sem sel zato, ker sem se hotel peljat cez sotesko donave... Ni glih neki kar vidis vsak dan... Polja zita so pa v romuniji enaka k na madzarskem...

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
hrvaška je letos odskočila, pretekla leta je bila čisto ok, pa še vedno ni toliko odskočila da bi se vozil 12ur v romunijo...
Ja, sej te noben ne sili... Pac, eni so radi celo zivljenje samo na enem placu, jaz sem pa reku, da grem raje vsakic drugam... Da se malo sveta vidim in kako je drugje...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.501
1.096
113
Točno tako je, Tommy edina štacuna v Vignju, Pelješac. Jest jih pa še nisem peljal ven. Smo prišli založeni iz Lidla Knin, pa že tam furajo višje cene kot Lidl Slovenija. Jim mora bit kar težko tukaj ob takih podražitvah.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.501
1.096
113
Cene parcel so tukaj v kampu za družino 4, voda in elektrika na parceli v juniju še slabih 50€, v juliju slabih 60€. Pred korono so bile te cene okoli 30, do max 40€. V Zatonu pred Zadrom in okolica je brutalno, sem vam že pisal tukaj, kampiranje 120€, prva in druga vrsta pred morjem 150€. To postaja Italija pol cenejša.

• Všeč mi je
Reactions: sad

tomi

Guru
1. sep 2007
18.530
9.783
113
40
MB
7 e za ozujsko v areni v puli na koncertu, torej niti ni bilo tak pretirano, glede na ostale cene :D

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.803
6.476
113
a to je zaj kaki novi trend? slikanje računov s Hrvaške. Da ima človek skoraj že pištolo na sencih, da mora iti - tako na Hrvaško kot v gostilno. Pa pizdakanje, ker itak, kakorkoli bi bilo, bi bilo zanič. Kako je potem šele doma, če na dopustu tok trpite. Sicer zgolj domnevam, da je doma huje, če se sili drugam... In to prav na Hrvaško, kjer je eno samo trpljenje.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.372
1.389
113
Ne razumes. Gre za to, da so take objave potrebne. Da se folk zave. Samo tako bo mozno ozdraviti stockholmski sindrom Slovenec-kroacija na dolgi rok. Dokler si vsak rece, jebiga...sej je dopust...si bom privoscil...lako čemo...bojo sosedi samo še bolj navijali cene. Ker oni enostavno NE slisijo ko jim dobronamerno tumbas da so predragi. Oni so RES prepricani da je Cro lepsa od vse grcije, italije in ostalega. Ko lokalnemu sefu gostinstva na Pagu jebemmater zaradi cen dosezem edino to, da imam jaz 25posto off na vse njegove pijace....zraven pa joka kako ni gostov....

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

sad

Guru
24. avg 2007
21.015
9.662
113
In zakaj mu je… mater? Greš k sosedu. Če ima tudi ta tako ceno, greš v trgovino po pivo in se usedeš zraven gostilne na stopnico in žuliš Žujo. Če je v trgovini predraga, pelješ pivo od doma.
Vote with your money.

Mi smo zadnjič šli zvečer po glavni ulici in seveda vsi natakarji čakajo in te ogovorijo, da greš do njih. Sem pogledal cenik in se zahvalil in smo šli naprej. Zasedeno so imeli morda 10% miz. Očitno jim je enako (zaslužek mislim) ali nategnejo 10 gostov ali pa bi postregli 100 gostom za pošteno ceno.

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in kajn

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
In zakaj mu je… mater? Greš k sosedu. Če ima tudi ta tako ceno, greš v trgovino po pivo in se usedeš zraven gostilne na stopnico in žuliš Žujo. Če je v trgovini predraga, pelješ pivo od doma.
Vote with your money.

Mi smo zadnjič šli zvečer po glavni ulici in seveda vsi natakarji čakajo in te ogovorijo, da greš do njih. Sem pogledal cenik in se zahvalil in smo šli naprej. Zasedeno so imeli morda 10% miz. Očitno jim je enako (zaslužek mislim) ali nategnejo 10 gostov ali pa bi postregli 100 gostom za pošteno ceno.
super spisano.... Pomoje bomo zapravili približno enako kot lani... bo pač malo več pijače spite iz trgovine na "stopnicah" in kakšna riba doma pečena in lučke iz trgovine in ne kepic sladoleda....

Dokler bodo polne gostilne/kampi/apartmaji, bo šlo vse gor. Bo moralo biti res prazno, da se bodo cene korigirale. Velik % nemcev, avstrijcev in nizozemcev bi moralo iti drugam, ker so take cene namenjene njem....

• Všeč mi je

netko

Guru
25. jul 2007
6.933
2.241
113
Ne razumes. Gre za to, da so take objave potrebne. Da se folk zave. Samo tako bo mozno ozdraviti stockholmski sindrom Slovenec-kroacija na dolgi rok. Dokler si vsak rece, jebiga...sej je dopust...si bom privoscil...lako čemo...bojo sosedi samo še bolj navijali cene. Ker oni enostavno NE slisijo ko jim dobronamerno tumbas da so predragi. Oni so RES prepricani da je Cro lepsa od vse grcije, italije in ostalega. Ko lokalnemu sefu gostinstva na Pagu jebemmater zaradi cen dosezem edino to, da imam jaz 25posto off na vse njegove pijace....zraven pa joka kako ni gostov....
ne vem no včeraj zvečer se mi ni zdelo prazno za konce junija v Novalji...
in če si pri štokholmu ne rabiš nikamor čez mejo za tem sindromom očitno boleha večino volilnega telesa, ki voli to kar imamo in nas potaplja že mnoga leta...
in mimogrene to kaj so oni prepričani ali ne nima veze, dejstvo je da je hrvaška auto destinacija in bo vedno imela turiste...
drugače pa imaš za jebat mater v domovini vse po spisku pa te nič ni slišati

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.677
9.473
113
Ne vem zakaj bi komu jebu mater zarad cene piva, njegova stvar, če ne pošteka, da je polna kafana boljš od na pol prazne. Če je predrag, ga pač ne spiješ in pol stoji cel regiment kelnarjev in te vabijo not v nezasedeno kafano, pač ne greš. Se še spomnim v Biogradu, ko so mel samo v enem lokalu na promenadi ob plaži pivo za 1,5 EUR = 10 KUN, nimam pojma koliko je tam sedaj, takrat je bil daleč najcenejši. Lohk si ga dobil za sabo v plastiki, al si ga pa tam spil. Pa imel so tri menije, burger, sardelice al pa palačinke. Pivo so s kamionom dovažal, pa sardelice tudi. Mize so ble polne od jutra do večera, vrsta za pivo spodaj pri plaži pa vedno vsaj petmetrska. Me prav zanima kdo je več zaslužil, ta, ali sosed, k je mel v fensi piceriji, ki to ni bla pivo že takrat po tri eure, mize pa po večini prazne.

PS: Tud švaba ima breaking point, ko ne bo več jedel in pil zunaj in po cenah letos v Medolinu sodeč, so ga že dosegli. Se da pa tud tam pit pivo po 2 EUR, samo tam kjer pijejo domačini.

• Všeč mi je

jezek

Guru
24. jul 2008
3.372
1.389
113
Ja zato ker je to kafana nad mojo plazo, a ne? In ker grem v kafano ene 6x dnevno.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.677
9.473
113
Ja glej, pač ne greš, če dec pretirava. Jest mam zato hladilnik vedno s sabo.