Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
otroci se hitro povohajo med sabo, pa ni važno a je apartma ali kamp... Kamp je toliko boljše ker je zaprt in otroci ne morejo predaleč odtavati, bolj je varno, promet je umirjen....
Jaz rad kampiram, žena je malo preveč obsedena z redom in ji malo smrdi kamping...
Težava je, da je Istra ratala konkretno draga, za na jug sem pa jaz premalo izkušenj, prevelik ziheraš, da bi šel na blef...

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
Ti sam pejt, ti ne bo žal.
to si pa tak napisal, kot da denar ni pomemben :) kupi res dober avto/tv/hišo... ne bo ti žal... Itak da mi ne bo žal, bomo pa na roko pral cujne, ker ne bo za pralni stroj :)

V Istri me moti samo voda (poleg cen)...Trava v vodi in greben, ki te preseneti po 20m plavanja od obale... Ko fajn brcneš notr :(

Pogledal termin v juliju, kamp blizu Rovinja:
2 odrasla +1 otrok +1 dojencek (se ne šteje), 5 nočitev, parcela z elektrijo 300€ --> 60€/ nocitev

Po spominu smo bili nazadnje tam pred korono, leta 2019, 2 odrasla + otrok(pomoje niso računali) sem plačal 45€/nočitev

Cena parcele je šla gor za 30%, cena osebe pa za okol 15%....

letos kamping odpade, ker gremo že aprila na en izreden dopust, potem julija v apartma, potem pa dopusta zmanjka....

Piton

Guru
11. apr 2022
1.731
-170
113
A to se izključuje med seboj?
Jaz bi tudi raje laufal po gumijasti preprogi, pa kaj naj, če je betonirana pot in asfalt ob morju.
vs
Top za jutranji tek.
Ne vem, sam si odgovor.
Jest sem sam uprašal če je res fanj tečt po asfaltu. Pol pa pravš da ni, sam da je top.

Poznaš uno:
"Jebala bi se, a da joj ne uđe.."
A se to slučajn med sabo izključuje?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.866
-382
113
otroci se hitro povohajo med sabo, pa ni važno a je apartma ali kamp... Kamp je toliko boljše ker je zaprt in otroci ne morejo predaleč odtavati, bolj je varno, promet je umirjen....
Jaz rad kampiram, žena je malo preveč obsedena z redom in ji malo smrdi kamping...
Težava je, da je Istra ratala konkretno draga, za na jug sem pa jaz premalo izkušenj, prevelik ziheraš, da bi šel na blef...

čaki.

kakšne izkušnje več pa potrebuješ za kampiranje na jugu, v primerjavi z istro?

kampiranje je kampiranje - istra, kvarner, dalmacija, grčija, če hočeš - povsod je isto. prideš, si ogledaš, vzameš parcelo, se vpišeš, postaviš grad in uživaš.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.604
-1.371
63
Že pred leti, ko sta bila otroka še majhna smo hodili v Straško, ko še ni bil ogromen kot je zdaj, pa je bilo že takrat treba rezervacija, ker si bil drugače v tistem zadnjem delu pri ograji. Pa super lep kamp Dole v Dalmaciji (preden so postavili mobilne hiše direkt za plažo) ista zgodba. Se spomnim tudi Cresa, pred korono.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.604
-1.371
63
ah, ne pretiravaj.
Za avtodomarje je vseeno, če se pržijo na soncu v prvi vrsti al pa v zadnjem delu kampa :D

Sem zgoraj napisal moje videnje, iz lastnih izkušenj. Če greš kampirat za 14 dni, je boljše da si že prej rezerviraš, če si pa v prolazu, je pa vseeno, kje si dan ali dva, če ni nič frej, greš do naslednjega kampa.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Sej veš, da ko rečem južno da ne mislim Straškega al pa Čikata in podobnih velikih kampov. Teh kampov se poleti izogibam. Na soncu se pa nisem pržil ne v šotoru, ne v prikolici in tudi ne v avtodomu.
Straško je pa že leta in leta enako velik. Sam zdej je fensi sparceliran, prej pa ni bil. Se je dal dobit plac vedno.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.604
-1.371
63
Zadnja štiri leta res ne kampiramo več, ker smo ugotovili da je cena apartmaja praktično ista kot parcela v kampu, izvzeti so manjši kampi. Kar se tiče placa, meni je senca zelo pomembna, zato smo vedno iskali place, ki so cel dan senčni. Taki so pa ponavadi zasedeni, iz mojih izkušenj.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.497
1.091
113
Aprila gledam, da bi šli v Zaton, bi rad otroka peljal na prvomajsko morje. Cenik pravi, da je meseca julija in avgusta parcela in štiričlanska družina 120€ nočitev v kampu, prvi red do mora 150€ :cool:

Link na cenik, če kdo ne verjame. Je že kdo bil v Zatonu, se 22.4. odpre vse ali le veliko plačam? Parcela je lahko tudi 900m od morja, cena ista :cool:

V Halkidiki sem lanskega julija plačal 35€ isto reč, manjša parcela.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.604
-1.371
63
150€ :bonk:

Smo že kampirali čez prvomajske s šotorm in je bilo vedno super (sreča z vremenom), 2x smo bili pa v glampingu in nas je zeblo kot mačke, ob kaloriferju. Da se ne bo otrokom zagravžalo kampiranje, če bo smola z vremenom.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Aprila gledam, da bi šli v Zaton, bi rad otroka peljal na prvomajsko morje. Cenik pravi, da je meseca julija in avgusta parcela in štiričlanska družina 120€ nočitev v kampu, prvi red do mora 150€ :cool:

Link na cenik, če kdo ne verjame. Je že kdo bil v Zatonu, se 22.4. odpre vse ali le veliko plačam? Parcela je lahko tudi 900m od morja, cena ista :cool:

V Halkidiki sem lanskega julija plačal 35€ isto reč, manjša parcela.
Tale spletna stran je zlata vredna, res se potrudijo in po Hrvaški imaš marsikak popust z njihovo kartico:

• Haha
Reactions: Samo Svoj

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.497
1.091
113
Mam prikolico, ne bo zeblo. Alternativa je še Istra, kjer so pol cenejši kampi. Hvala kalbo sem član avtokampi.si in ACSI. Zaton je s popusti 44€ aprila, istrski kampi so okoli 24€. 30.4. jih bom pomojem domov pripeljal, bomo mal ogenjčka kuril doma.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Govorim pa o teh kampih ob magistrali, ki smo jih dali čez v zadnjih nekaj letih in jih imamo v dobrem spominu:

Sem smo prikruzali slučajno super kamp:
Tale je bil super, tja smo prišli neplanirano, ker nam kamp Galeb ni bil všeč, oziroma voda. Mel smo se super, čeprav na prvi pogled ni zgledal, bli smo dvakrat v prvi vrsti, enkrat zaključili dopust in drugič začeli:
Nekaj kilometrov pred tem kampom je kamp Dole, ki je večji in bližje naselju, tam nismo bli nikol, smo se pa skozi sprehodil:

Ostalo so bli kar znani kampi, med njimi dvakrat tale, samo tega ne štejem ne med male in ne med poceni kampe, je pa znan:

Pol smo pa od Drvenika zavil na Pelješac in potem na Korčulo.