Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Mam prikolico, ne bo zeblo. Alternativa je še Istra, kjer so pol cenejši kampi. Hvala kalbo sem član avtokampi.si in ACSI. Zaton je s popusti 44€ aprila, istrski kampi so okoli 24€. 30.4. jih bom pomojem domov pripeljal, bomo mal ogenjčka kuril doma.
Istra je za ta termin super, pa še blizu je. Midva, al pa mi, ne vem kako se bodo odločil otroc gremo spet v Medulin, v Kaželo, ali pa v Premanturo.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.605
-1.371
63
Govorim pa o teh kampih ob magistrali, ki smo jih dali čez v zadnjih nekaj letih in jih imamo v dobrem spominu:

Sem smo prikruzali slučajno super kamp:
Tale je bil super, tja smo prišli neplanirano, ker nam kamp Galeb ni bil všeč, oziroma voda. Mel smo se super, čeprav na prvi pogled ni zgledal, bli smo dvakrat v prvi vrsti, enkrat zaključili dopust in drugič začeli:
Nekaj kilometrov pred tem kampom je kamp Dole, ki je večji in bližje naselju, tam nismo bli nikol, smo se pa skozi sprehodil:

Ostalo so bli kar znani kampi, med njimi dvakrat tale, samo tega ne štejem ne med male in ne med poceni kampe, je pa znan:

Pol smo pa od Drvenika zavil na Pelješac in potem na Korčulo.
Kamp Dole poznam in je super kamp, z lepo plažo s kamenčki v senci borovcev. No, zdaj so v prve vrste postavili mobilne hišice in ni več to to. Mi smo bili tam pred leti, v juniju in ni bila potrebna rezervacija. Ko smo odhajali domov, v začetku julija, pa so že priporočali rezervacije na recepciji.
Kamp Čiste tudi poznam, sva bila z ženo spotoma tam ko sva se vračala iz kroženja po Bosni in Srbiji. Mislim da se je ravno odprl tisto leto. Nama je bil tako simpatičen, da sva ostala par dni, čeprav sva imela namen le eno noč.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Samo upamo lahko da se te mobilne hiše ne razpasejo še v južno dalmacijo. Sam ni videti konca, žal.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.605
-1.371
63
Te hišice so kot neka invazivna vrsta, povsod tam so kjer jih ni treba. Po svoje razumem lastnike kampov, z eno hišico se nakaplja precej več denarja kot od parcele s šotorom.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.866
113
Samo upamo lahko da se te mobilne hiše ne razpasejo še v južno dalmacijo. Sam ni videti konca, žal.
Vsepovsod se širijo, to pa zato ker v kampe prinašajo na nek način red, in seveda bajni zaslužek. Počasi bodo minili časi ko smo/ste kampirali s šotori.
Tudi meni zelo ljub Primošten.

Nazadnje urejeno:

Marxon

Majstr
24. feb 2009
728
376
63
Mene moti v teh mobilnih hiškah to, da moraš še vedno sam kuhat. Sploh za ta denar. Tista gostilna v kampu ima pa čuden delavni čas & slabo ponudbo & visoke cene.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.866
113
To pa je paradoks vsega. Smo že debatirali o cenah (4 do 6k eur/14dni) o tem. Dokler je povpraševanje veliko bodo cene take kot so. Ko se bodo dovolj razširile in če bo povpraševanje padlo, bodo tudi cene. Zaenkrat ne kaže da bo to hitro.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.910
113
Te hišice so kot neka invazivna vrsta, povsod tam so kjer jih ni treba. Po svoje razumem lastnike kampov, z eno hišico se nakaplja precej več denarja kot od parcele s šotorom.

večinoma MH sploh niso v lasti kampov ampak jih oddajo agencije...

recimo:

jezek

Guru
24. jul 2008
3.370
1.386
113
Odvisno. Šimuni so (že skoraj) vse od gazde kempa. Ostalo mu je še par Slovencev, katerih še ni uspel sterat

Piton

Guru
11. apr 2022
1.731
-170
113
Mam prikolico, ne bo zeblo. Alternativa je še Istra, kjer so pol cenejši kampi. Hvala kalbo sem član avtokampi.si in ACSI. Zaton je s popusti 44€ aprila, istrski kampi so okoli 24€. 30.4. jih bom pomojem domov pripeljal, bomo mal ogenjčka kuril doma.
u predsezoni je mende Straško precej pocen - na ACSI
edit: na avtokampi kartico je tud pocen, pa mularija do 12 ma zastonj

dugi

Fizikalc
2. sep 2011
219
44
28
ljubljana
Že pred leti, ko sta bila otroka še majhna smo hodili v Straško, ko še ni bil ogromen kot je zdaj, pa je bilo že takrat treba rezervacija, ker si bil drugače v tistem zadnjem delu pri ograji. Pa super lep kamp Dole v Dalmaciji (preden so postavili mobilne hiše direkt za plažo) ista zgodba. Se spomnim tudi Cresa, pred korono.
Vidiš. Mi pa vedno postavimo avtodom na neparcelirani del. Je bolj na komot. Pa je razlike v hoji do obale mogoče minutka. Iščemo parcelo ponavadi v bližini,kjer imajo šotorišče,oziroma je trgovina,poleg izposoje avtomobilčkov in v bližini izhoda,kjer je najbližje do mesta.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.605
-1.371
63
Vidiš. Mi pa vedno postavimo avtodom na neparcelirani del. Je bolj na komot. Pa je razlike v hoji do obale mogoče minutka. Iščemo parcelo ponavadi v bližini,kjer imajo šotorišče,oziroma je trgovina,poleg izposoje avtomobilčkov in v bližini izhoda,kjer je najbližje do mesta.
Točno vem kje je ta del v Straškem. In je razlika če imaš klimatiziran kamper ali šotor, zato sem vedno želel senco.
Mene sicer ne zanimajo več ti veliki kampi, ni več to tisto pristno kampiranje. Če pomislim za nazaj, smo se imeli vedno najlepše v manjših kampih, kjer je bolj oseben stik z lastniki in ostalimi kamperisti. In ne rabim nekih terasa bendov in animatorjev za mulce.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Ko smo pred korono na Cresu plačali za parcelo z elektriko, dva odrasla/dva otroka in avto 75 eur, ne kampiramo več. Naslednje leto med korono, smo za 70 eur dobili hišo z bazenom, 50m od morja. Prav tako na Hrvaškem.
Sem že prej napisal, včasih je treba mal na ogled, ker v vsaki vasi nekdo oddaja bajto ali apartma.
Enim res ni jasno, da gre marsikdo raje s šotorom v kamp, kot v eno hišo z bazenom??

sad

Guru
24. avg 2007
21.015
9.661
113
Jaz grem takoj raje v kamp s šotorom, ker je zadeva običajno konkretno cenejša.
Samo, če pa je cena enaka, potem pa naj si kamp kar nekam vtaknejo.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.605
-1.371
63
Enim res ni jasno, da gre marsikdo raje s šotorom v kamp, kot v eno hišo z bazenom??
Ker je letelo name, ti bom repliciral. Mi smo kampirali vsaj 15 let. Meni je bil kamp top, se je pa v zadnjih letih cena nenormalno dvignila. Za prostor niti ne v prvem redu, računajo isto kot apartma, resno? Kampiranje je postalo luksuz. Tudi oprema za kampiranje je draga, precej dražja kot je bila 15 let nazaj.
In tudi mi smo raje kampirali kot bili v apartmaju. Zdaj že lep čas hodimo na Korčulo, kjer dobimo hišo zase, skoraj za isto ceno kot kamp. Pa še ne rabim se ukvarjat s sosedi, vohat njihova kosila in večerje, poslušat dretja otročadi... In pol manj pakiranja.
Še dobro da lahko izbiramo.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun in sad