Cene bencina pri ........

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.011
834
113
če odštejem mojo nevednost, da je bila cena na AC enaka ceni v "vasi" - kjer je zmanjkal.. jest tuki neke panike ne vidm.. na AC je zadeva laufala - žena tankala včeri popoldne na AC bp.. 5 nemskih avtov in 1 slovenc na crpalki

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
30 let tankam avtomobile pa ni bilo nikoli problemov. nikjer ni nikoli zmanjkalo goriva. kaj bo sele avgusta, ko pridejo italjani potem. eni in isti nasedate bedastim zgodbicam pukljastega in sedaj goloba. a je tezko kaj glavo uporabiti kdaj.
vam bi se v piceriji prodali pico za 20 eur, ker se je vmes podrazil borzni indeks paradajza na new yorskem trgu in bi mirno placali. aha podjetniska ideja...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.019
2.424
113
Preprosto. Vsak, ki je imel nekaj prostega tanka, je hotel nafilat do konca. Simpl... Pa tudi če naredi samo 100km (sto km) na leto...
Slovenclni, pač tako je...
Rezultat takih je zgolj gneča na črpalkah, ne pa tudi pomanjkanje goriva, ker 10 takih nafila glih za enega praznega.

Fakt je, da če se hočemo izognit takim prizorom (pod katerokoli komando), se cene spreminja z odlokom ob 23:55 z veljavnostjo 00:01 naslednji dan. Zveni znano?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
mislim da moremo predvsem slovencke naučit malo fizike, kaj eni mislite da imajo servisi rezervoarje infinite l ? distribucija za vikend pa itak se ve kaka je.

• Všeč mi je
Reactions: kajpace

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Se pravi od vas.

Zmanjkalo je pa goriva praktično povsod. Ali do vsake pumpe rabi uro in pol?
Če ti misliš, da distributerji do vsake pumpe vozijo en dan se enostavno motiš.
Kaj je umetnik hotel povedati?
Verjetno ni sposoben razumeti, da noben sistem, ki je optimalno narejen za oskrbo povprečnega povpraševanja, ne zmore dovolj dobro streči špice. Umetnik si lahko to pogleda na cesti. Od Celja do Ljubljane traja vožnja po avtocesti kakih 45 minut, v jutranji konici pa 1 uro 20 trdijo gmaps. Kako je to mogoče? Umetnik verjetno tudi ne razume, da ko so vse cisterne na terenu, se bo zabasalo vsaj v točki, kjer se polnijo.
Politika bi lahko na veliko načinov preprečila te konice. Lahko bi se prej zbudili in bi naredili postopni model z dvigi vsakih nekaj dni, ali pa nove cene objavili v tajnosti in nas "nagradili" iz danes na jutri. Kakor so to tokrat speljali, so pač speljali na najbolj neumen način, mediji pa so jim pomagali pri neumnosti z ugibanjem kaka bo v resnici cena. Če so toliko prej objavili prehod, bi morali objaviti tudi točno ceno.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.605
113
Iskajoč brata
Jaz bi rekel, da je bila težava z dostavo goriva do pump. Bi pa tudi rekel, da se Petrol/Omv ni ravno potrudil, da se pripravil na špico. Da bi v nedeljo poslal več cistern na teren in zagotovil bencin....

Saj vedo, da tisti ki rabijo bencin, bodo tankali pa v torek, saj je nujna dobrina... pa še za boljšo ceno ga bodo prodali....

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Jaz bi rekel, da je bila težava z dostavo goriva do pump. Bi pa tudi rekel, da se Petrol/Omv ni ravno potrudil, da se pripravil na špico. Da bi v nedeljo poslal več cistern na teren in zagotovil bencin....

Saj vedo, da tisti ki rabijo bencin, bodo tankali pa v torek, saj je nujna dobrina... pa še za boljšo ceno ga bodo prodali....
Kako je že s cestnim tovornim prometom v nedeljo?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
torej poleg infinite l rezervoarjev, mamo na voljo tudi infinite cistern za dostavo, zakon :D

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.605
113
Iskajoč brata
torej poleg infinite l rezervoarjev, mamo na voljo tudi infinite cistern za dostavo, zakon :D
nisem tega napisal

grem pa stavit, da se niso potrudili da bi se že med tednom začeli pripravljati na špico pred podražitvijo... Vse cisterne na pumpi napolnili, da bi bili tovornjaki pripravljeni, da bi zjutraj takoj štartali,.....

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
jap, drugače jim pripelje cisterna pol prazna, nafilajo do pol podzemne, namesto da bi jih ful. :bonk:

• Haha
Reactions: sad

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.817
-1.084
113
145 km SZ od Opatije
Folk, šele zdele vidm, kolk je kurilc ??? Nisem spremljal, ker ga ne rabim, sedaj pa sem kar šokiran. 1,641 za liter ???
Eni bodo pa zelo najebali naslednjo kurilno sezono. Predvidevam, da tudi mi, "električarji", samo ne pa tako zelo.

Upam :rolleyes:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.715
1.500
113
Emona / Carnium
Petrol naj bi imel v Serminu prednost pred ostalimi ponudniki. Če je to res...faaaaaaaaaaak ej.

Pri odpremi zagotavljajo:
- Vagonska polnilnica: do 9.200 ton na dan
- Kamionska polnilnica: do 16.000 ton na dan

Prosim za podatke:
- prostornina rezervoarjev na bencisnkih servisih
- pretok štele za osebna vozila
- pretok štele za tovorna vozila

Fliknem vse v eksel pa mal zavrtem...pedala.