Cene bencina pri ........

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.491
3.589
113
Točiš navadnega in sam dodajaš tole.......sam pol maš lahko kdaj mal umazane rokice!
image.ashx
Tole je super stvar, samo ko imaš enkrat šobe uničene ti ne pomaga nič.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Priznam, da sam nisem nikoli nisem dodajal dodatkov. Sem ter tja naredim kakšno kuro (ca 10 polnitev) avta z boljšim gorivom. Do danes so še vsi delali oziroma so bili na servisu, ko napaka ni povezana z motorjem.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.694
1.536
113
Nevem kaksen je Slo premium, vem pa da je npr. tifonov premium v Cro kot noc in dan v primerjavi z navadnim. Konkretno na 1.6 dci 130. Masina obcutno tisje in bolj uglajeno tece, pa na oko bi rekel ene 5posto manjsa poraba (nisem pa takal tolikokrat da bi lahko glede porabe z gotovostjo trdil)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Zdaj pa mi naj en razloži to logiko če lahko. Sicer ne velja za nas, ker je janez potegnil ročno, ampak recimo za Avstrijo in Nemčijo. Cena soda ekspodira gor, sinhrono eksplodirajo cene na pumpah. Ta teden cena soda pikira dol v prostem padu, na pumpah...nič. Stoji na mestu.
Kaj jaz tu ne razumem?
3 dni nazaj sem tu pisal da smrdi po kartelu, očitno je neki nemški minister prišel na podobno zamisel. Tak da ne jamrat nad janezovo potezo, ker če si to lahko privošči ena nemčija z ogromno ponudniki, je to za naš duopol šala mala.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Upam, da imaš obrazložitev. Aja, ne uporabljaš, ne poznaš, samo sigurno veš, da je brezveze, ker je od brata prjatu rekel, da je.
Zadihaj in preberi še enkrat. Nikjer nisem napisal, da je brez veze. Napisal sem, da bi bilo čudno, da za en tank uporabiš celotno plastenko. Doziraš po navodilih proizvajalca.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Podobno kot pri plinu...ko se je zdaj pokazalo da so (predvsem Nemci in Francozi) kupovali plin po prej dogovorjeno nizki ceni, hkrati pa ga noro dražje preprodajali naprej. Miljarde so tekle v žepe. Čemu ne bi izkoristili paničarjenja ljudi in na ta konto še nabili (in držali) cene goriv na noro visokih cenah.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.007
9.533
113
Zdaj pa mi naj en razloži to logiko če lahko. Sicer ne velja za nas, ker je janez potegnil ročno, ampak recimo za Avstrijo in Nemčijo. Cena soda ekspodira gor, sinhrono eksplodirajo cene na pumpah. Ta teden cena soda pikira dol v prostem padu, na pumpah...nič. Stoji na mestu.
Kaj jaz tu ne razumem?
3 dni nazaj sem tu pisal da smrdi po kartelu, očitno je neki nemški minister prišel na podobno zamisel. Tak da ne jamrat nad janezovo potezo, ker če si to lahko privošči ena nemčija z ogromno ponudniki, je to za naš duopol šala mala.

Ko sem jest prejšnjič rekel, da sprostitev cen nafte in bencina ni bla glih briliantna poteza, mi je en pametni rekel, da sem primitivc. Zdej bodo počas Švabi šli v to smer....super. Je pa jasno, da je bla to bolj Počivalškova ideja kot Janezova, zato je zdaj lažje potegnil ročno.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Če je kdo prebral članek...piše da jim imajo že dolgo na sumu za kartelne dogovre, bilo je nešteto preiskav, pa jim ne morejo nič dokazati. Potem je lahko jasno, kako bi to izgledalo pri nas. Najboljše da kar ostanemo na državni regulaciji

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Poslusal po radiu vceraj v avtu, da se cene na pumpah oz premiki cen poznajo z 2 tedenskim zamimom glede na gibanje cen na borzi.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.460
7.086
113
Ko sem jest prejšnjič rekel, da sprostitev cen nafte in bencina ni bla glih briliantna poteza, mi je en pametni rekel, da sem primitivc. Zdej bodo počas Švabi šli v to smer....super. Je pa jasno, da je bla to bolj Počivalškova ideja kot Janezova, zato je zdaj lažje potegnil ročno.

> Avstrijci nimajo reguliranih cen
Hvalospevi Jodlarjem in pljuvanje čez naše regulirane cene

> Jodlarji nabijejo cene bencina
Neeeeee, to mora država reguliratiiiiiii!!!!!! Janša slab!

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: BuDi in Kamele0N

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.007
9.533
113
> Avstrijci nimajo reguliranih cen
Hvalospevi Jodlarjem in pljuvanje čez naše regulirane cene

> Jodlarji nabijejo cene bencina
Neeeeee, to mora država reguliratiiiiiii!!!!!! Janša slab!
Meni osebno je regulacija cen nafte jasna in se mi zdi v naših razmerah ko imamo samo dva ponudnika potrebna, tako zdaj kot prej. Tud mi je jasno, da je bila deregulacija cen Počivalškov plan še preden se je zlizu z Janšo, pod Janšo mu je ratal, tokrat je Janša potegnil ročno in držal obljubo. Ena pika zanj.

• Všeč mi je
Reactions: sad in mosseero

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.009
113
kod Džej-Zija
Točno to. Deregulacija lahko deluje, če imaš pogoje popolne konkurence.Pri duopolu pa nimaš kaj o konkurenci razmišljat. Seveda sta bila ponudnika nad deregulacijo navdušena. Že pred desetletji sta jamrala, da imata prenizek donos na kapital. Kar lahko pomeni v naših razmerah samo eno: višje cene.