'nič lažjega, pojdi z mano!' (Pipi gre za Melkijadom...)
čisto enostavno ne...po AC ni več povprečna hitrost 150 ampak 120 km/h, od točke A do B, kjer vidim da se bo treba ustaviti (semafor) ob speljevanju ne futram konjičev (ter vklapljam sistema proti zdrsu koles) ampak 'normalno' pospešim do omejitve (npr. 50 km/h oz. malenkost čez), nato pa pred semaforjem dam v ler in se peljem še kar nekaj časa...itd, itd.
Bi se reklo da sem zgolj začel bolj vozit po omejitvah, pa malo manj se sproščam (če pa še že, pa se na krajših relacijah - torej zgolj del AC...npr. ta vikend na relaciji Lj - Velenje...bi bila popvprečna poraba 5.4 ampak ker sem ga zadnjih par km (predno zapelješ dol z AC (smer Velenje)) stsinil kolikor mu je duša dala....zaradi tega dvignil povprečje na 5.6). Pa še vedno boljše kot bi celo pot vozil 150 km/h (po AC seveda) in imel povprečje 6 ali nekaj čez.
Prej sem imel po BC povprečje 7,2, zdaj imam 6,1...ob dejstvu da vedno natočim nekje med 62 in 63,5 litrov...se lahko zračuna koliko km prevozim ( BC je točen)....prej okoli 850 zdaj 1030.