Cena goriva v torek

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kozarčeva je pač politično nastrojena, pozanimat se ji pa nikakor ne da, ker bi potem bila preveč informirana in ne bi mela kaj za pisat.

Lahko je nabijat poste nebuloz, težje je zgleda poguglat in podat dokaze, tega konkretno manjka v tej naši lepi deželici.

http://www.petrol.si/index.php...p;x=72&y=14

Lepo razvidne trošarine.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
- tik pred volitvami - morali podražit,

a nisi ti malo preveč obremenjena s politiko?
crazy1.gif

a misliš da lahko par franceljnov na sončni strani alp (belih ali rdečih...katere imaš raje???) kaj dosti pripomorejo k cenam na svetovnih trgih.

Ti pa ne spremljaš preveč natančno, kaj se dogaja s ceno na svetovnih trgih, kaj ne?

Naj ti naredim kratek povzetek - padec (verjetno so Franceljni nehali voziti, pa so s tem znižali svetovno povpraševanje
confused-1.gif
)...

Drugač pa ja - ceno bencina v naši kokošji vasi določa vlada. Tam sedijo politiki. Vsaj včasih so tam sedeli politiki.
rolleyes-1.gif

(če je angleščina problem, ti lahko tudi linkam izračune, objavljene na financah, ko so na osnovi gibanja cen na svetovnih trgih pričakovali 1% padec..... O šit, saj je to tu že linkano....
smirk-1.gif
).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.262
1.894
113
veš kaj ti jaz svetujem....

da greš v nedeljo na volitve (da boš mirna)...potem pa za par dni izklopi TV in radio (po možnosti pojdi v toplice) da se malo skuliraš (mogoče boš tam spoznala kakega Uzbekistanca, pa se preseliš k njemu...tam imajo ceno bencina garant drugače določeno).

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
veš kaj ti jaz svetujem....

da greš v nedeljo na volitve (da boš mirna)...potem pa za par dni izklopi TV in radio (po možnosti pojdi v toplice) da se malo skuliraš (mogoče boš tam spoznala kakega Uzbekistanca, pa se preseliš k njemu...tam imajo ceno bencina garant drugače določeno).

Predlog žal ni uresničljiv (je pa ODLIČEN!
cheer.gif
)

Volim že danes (ali pa jutri).
V petek grem na Dunaj papcat sahar tortice.
Mislim, da ne bo časa za pecanje Uzbekistancev, ampak morebiti se pa v ta namen vseeno najde kakšen vikend kasneje (septembre imam že ful, počasi se polnijo tudi oktoberski).

Žal sem pa naslednjih par mesecev sigurno v službi in moram spremljati politične oslarije po službeni dolžnosti.

BTW - Včeraj je oil spet močno odletel dol. Naval Franceljnov?
confused-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.262
1.894
113
'nič lažjega, pojdi z mano!' (Pipi gre za Melkijadom...)

čisto enostavno ne...po AC ni več povprečna hitrost 150 ampak 120 km/h, od točke A do B, kjer vidim da se bo treba ustaviti (semafor) ob speljevanju ne futram konjičev (ter vklapljam sistema proti zdrsu koles) ampak 'normalno' pospešim do omejitve (npr. 50 km/h oz. malenkost čez), nato pa pred semaforjem dam v ler in se peljem še kar nekaj časa...itd, itd.

Bi se reklo da sem zgolj začel bolj vozit po omejitvah, pa malo manj se sproščam (če pa še že, pa se na krajših relacijah - torej zgolj del AC...npr. ta vikend na relaciji Lj - Velenje...bi bila popvprečna poraba 5.4 ampak ker sem ga zadnjih par km (predno zapelješ dol z AC (smer Velenje)) stsinil kolikor mu je duša dala....zaradi tega dvignil povprečje na 5.6). Pa še vedno boljše kot bi celo pot vozil 150 km/h (po AC seveda) in imel povprečje 6 ali nekaj čez.

Prej sem imel po BC povprečje 7,2, zdaj imam 6,1...ob dejstvu da vedno natočim nekje med 62 in 63,5 litrov...se lahko zračuna koliko km prevozim ( BC je točen)....prej okoli 850 zdaj 1030.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
zakaj?
tongue-1.gif

nism še tanku, čak da spraznem v Vektri tank
tongue-1.gif

Če se ti mudi lahko dizel iz Vektre v moj traktorček pretočmo.
evil.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja verjetno
smile-1.gif
Saj več neveš kaj je res in kaj ne.. Prijatl trdi da ko hodi v Nemčijo in tanka na ARALU da nardi s tankom do 150km več, s tem da gor gre prazen kombi, dol pa naložen..... Gre pa za dci ..

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Pri nas doma smo spremljali oz. primerjali porabo, ko smo tankali pri OMVju ali pri Petrolu (privatna bencinska, ki prodaja Petrolovo gorivo) in so imeli avtomobili cca 0,5L nižjo porabo pri uporabi OMVjevega diesla...

Je pa rekel znanec, da naj bi vozili za OMV in Petrol iz iste rafinerije oz. iz istega skladišča...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No saj v primerjavo našega goriva se jaz tako ali tako nebi spuščal, tukaj pri nas in na hrvaškem je pač vprašanje katero gorivo je pa pač manj kvalitetno od ponujenih, kaj posebej kvalitetno pa ni nobeno.. Dejstvo pa je da je gori v Nemčiji ali pa Avstriji čist druga nafta ali bencin kot tukaj!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
kakšna je cena na borzi. Kolikor vem je bila precej nizko, dolar pa tudi ni ne vem kako veliko dobil v primerjavi z evrov.

Trenutno pa po pol leta uporabe OMV dizla tudi sam testiram že dober mesec petrolovega in kake večje razlike ne opazim. Bo pa to testiranje trajalo še nekaj mesecev, potem pa kak MOL ki ima seda v bližžini (btc ) svojo pumpo

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.