Cena goriva v torek

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj pa kaj cena v torek gre kaj dol?
Sam tankam vedno na tisti bencinski kjer se mi pač prižge rumena lučka in moram tankat nisem ljubezensko vezan na nobeno firmo!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj pa kaj gorivo? Da gre kurilno malo dol pa je že čas saj se bo kurilna sezona počasi začela če bo šlo tako naprej bo večina delala za plačevanje položnic in kurjavo!
tongue-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj je prav to da se bo delalo samo zapoložnice (se pravi državo) in kurilno olje?
bonk.gif
No jaz ostajam pri temi se bo tut pri bencinu kaj spremenilo?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
<offtopic>
Če se malce bolj oblečeš in zmanjšaš temperaturo za nekaj stopinj, prihraniš ohoho veliko. Sedeti sredi zime pred TV v kratkih rokavih je pač luksuz.
</offtopic>

Spremembe pa najbrž ne bo velike. Sploh tista o nižji ceni kurilnega olja je malo za lase privlečena. Zdaj se povpraševanje po njem viša in je nekako logično, da bo cena zrastla. Ampak logika je naftni trg zapustila že pred časom.
grin1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
v hiši nisem nikoli sredi zime v kratkih rokavih in s temperaturo se tudi ne pretirava! Kako pa moisliš da ljudje živijo če imata 2 starša v družini 800 evrov plače? In teh je v slo kar veliko?
Kar se tiče tvoje logike o ceni kurilnega olja logično je da cena pade zakaj? Zato ker je veliko povpraševanje in ljudje imajo eno bollečino pri določeni meji in OPEC jo skoz tipa če je preveč pod njo zaluži manj če je preveč nad njo zaliži manj ker je posledično manjša potrošnja bencin ima drugo logiko! A si predstavljaš manj gretja sredi mrzle zime oni pa na full črpajo in jim ostaja pa sped en padec?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Zaradi nižanja cen nafte v preteklih dveh tednih se bodo naftni derivati pocenili za od 2,7 do 3,7 centa na liter

Maloprodajne cene naftnih derivatov se bodo danes ob polnoči znižale. 50-litrski rezervoar 95-oktanskega bencina bo cenejši za
1,35 evra, zanj bo tako po novem potrebno odšteti 55,7 evra. Za 3,7 centa bo cenejši tudi liter dizelskega goriva, cena 50-litrskega
rezervoarja pa bo po novem 56,5 evra, oziroma 1,85 evra manj kot danes.

Nove cene naftnih derivatov:

* Cena 95-oktanskega bencina se bo znižala za 2,7 centa na liter in bo znašala 1,114 evrov za liter;
* Liter 98-oktanskega oziroma 100-oktanskega bencina bo cenejši za 3,3 centa, in bo stal 1,130 evra;
* Liter dizelskega goriva bo cenejši za 3,7 centa. Od jutri bo tako liter dizelskega goriva stal 1,136 evra;
* Cenejše bo tudi bo tudi kurilno olje. Po novem bo liter cenejši za 3,6 cente. Stal bo 0,804 evra.

cheer.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Cena surove nafte za sod pred enim tednom (pred današnjo spremembo cene): 91 USD

Cena surove nafte za sod danes: 127 USD

Komentar je odveč.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No saj v primerjavo našega goriva se jaz tako ali tako nebi spuščal, tukaj pri nas in na hrvaškem je pač vprašanje katero gorivo je pa pač manj kvalitetno od ponujenih, kaj posebej kvalitetno pa ni nobeno.. Dejstvo pa je da je gori v Nemčiji ali pa Avstriji čist druga nafta ali bencin kot tukaj!

Mene bolj firbec matra, če so avtomati na naših črpalkah pri prikazu pretočenih litrov enako natančni kot nemški ali avstrijski. Včasih imam filing, da niti ne.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj pa vem, pomojem imajo tam bolj poostrene meritve, tukaj mogoče 1x letno, toliko da dobijo nalepko 2008 o ustreznosti... Po drugi strani pa lahko brez težav preveriš! Vzameš eno atestirano kanto, ki ima 5L in im rob, kjer je ta petliterska meja in vidiš... Sem pa tudi že slišal da menda full ni vredu če imaš dost zraka v tanku in ko tankaš, da ti prekine točenje! In če ti luft v tanku prekinja točenje goriva bi naj šlo v tank manj goriva kot piše na števcu oz. manj kot dejansko plačaš...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Cena surove nafte za sod pred enim tednom (pred današnjo spremembo cene): 91 USD

Komentar je odveč.
Sem zasledil podobne podatke:
Je to dno kjer se splača kupiti večje količine (kurilno olje)?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:

Komentar je odveč.
Sem zasledil podobne podatke:
Je to dno kjer se splača kupiti večje količine (kurilno olje)?

Predlagam da počakaš do srede-četrtka v naslednjem tednu. Takrat se bo videlo kam bo tole šlo, samo pomoje bo šlo zdaj orenk vse navzgor. Torej, tako nizkih cen nafte ne bomo več videli kot jih lahko natankamo danes.

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
Js sm pa ugotovil, kadar tankam na novejših črpalkah (starih par let), naredim približno 10% več kilometrov.
Tankam pa na petrolu.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kaj pa vem, pomojem imajo tam bolj poostrene meritve, tukaj mogoče 1x letno, toliko da dobijo nalepko 2008 o ustreznosti... Po drugi strani pa lahko brez težav preveriš! Vzameš eno atestirano kanto, ki ima 5L in im rob, kjer je ta petliterska meja in vidiš... Sem pa tudi že slišal da menda full ni vredu če imaš dost zraka v tanku in ko tankaš, da ti prekine točenje! In če ti luft v tanku prekinja točenje goriva bi naj šlo v tank manj goriva kot piše na števcu oz. manj kot dejansko plačaš...

V bistvu imajo še slabše meritve kot pri nas. Je pa res ko se jih preveč zbuni in prijavi zadevo, se takoj spravijo merit
smile-1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:

Komentar je odveč.

Kaj je zopet kaki veter kje zapihal da so ceno pojačali ?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.