Celoletne gume...

disc

Guru
4. feb 2011
2.671
775
113
Ne znam si predstavljat, kakšna zmes more bit to, da je tako "trda" , da se ne obrabi tako hitro in da je še vedno varna za vožnjo v vseh pogojih (predvsem v dežju).

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.221
178
63
Ali jaz to prav razumem, da ti je en komplet gum zdržal 100 000km? :sprasujemse:
Ja, in je bil na koncu čisto normalno uporaben, profila je pač začelo zmanjkovat.
Je pa res da se ni imel časa postarat, to je pri meni slabi 2 leti.
Pa še enkrat, za zapisnik; vsaj 80% je AC. Za zavorne ploščice in diske pa raje ne povem koliko zdržijo

Silos

Majstr
6. jun 2024
142
283
63
Zadnjih 10 let vozim samo še celoletne. Za tisto 2x ali 3x letno, ko ga vrže več kot 2 cm, so čisto ok. Tudi to zimo, ko ga je po dolgem času vrglo 20 cm v enem dnevu, je šlo s 4wd bp v klanec, kamor 2wd na zimskih niso prišli.

Zakaj celoletne? Ker imamo pri hiši 3 avte, tako da se z vsakim od njih naredi relativno malo km. Skupaj z vsemi tremi cca. 15k km letno, posamično pa v povprečju 5k km z enim. Torej bi ločeni kompleti bili prej za v kanto zaradi starosti kot zaradi obrabe. In glede na cene vulkanizerskih storitev zadnja leta tudi ni zanemarljivo 3 avte 2x letno preobuvat. Bi naneslo slabih 400€ na leto samo za vulkanizerja. Tako pa vsakih 5 let nove celoletne in to je to. Za 400€, kolikor bi dal za vulkanizerja na leto, dobim že nov komplet celoletnih za tamali avto.

• Všeč mi je
Reactions: darjan