Nakup novega avt. RAV4/Kodiaq - mnenja

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.815
260
83
Avtorju teme: če boš imel avto naslednja 3-4 leta, potem Škoda. V nasprotnem primeru pa absolutno Toyota, ni primerjave v kvaliteti izdelave.
Še enkrat napišem: v kvaliteti izdelave, ne v kvaliteti materialov.
Razen, če ti je vseeno, da boš za večje in manjše malenkosti verjetno večkrat obiskal pooblaščeni servis, sploh tile eTSI motorji so menda kar problematični.
Imel sem ga sicer v nadomestnem T-Rocu 1 teden, presenetljivo OK, v večjem Kodiaqu pa verjetno malo manj impresiven.

hermann

Guru
19. mar 2014
10.226
7.271
113
Kodiaqa imam zdaj 7 let, kar je dlje od kateregakoli avta do sedaj. Tudi jaz sem takrat tuhtal med kodiakom pa rav4. Skoraj vsi izmerljivi razlogi za nakup so bili na strani škode, tako da je tisti edini subjektivni o pregovoreni kvaliteti toyote pač moral izviset.

Z novim sem res bil nonstop na servisu od prve zime naprej. Ob vsakem mrazu je pri zagonu izklopil tempomat, ki ni delal do naslednjega zagona. Servisi in uvoznik so tuhtali in tuhtali in končno potuhtali, da je kriv akumulator, ker mu preveč pade napetost pri zagonu, in po garancijski menjavi akuja čudežno ni bilo več težav. V garanciji so mi še menjali mehanizem voznikove šipe, ker je včasih nekaj zaškrtalo.

To je pa to v sedmih letih - moj strošek do sedaj vsako leto cestnina in zavarovanje in redni servisi. Razvil je par čričkov, ker je le dizelska škoda in se to spodobi. Avto je prijeten za vožnjo in nimam nikakršne želje po drugem avtu.