če koga zanima kako zapret mejni prehod...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Podrobnost je res osupljiva
Za tiste, ki ne opazite razlike, - bomba je desno.

Poglej priponko 30401
Ali se dobro delaš neumnega ali pa si. V vsakem članku o tem piše, kako naprava na rentgenu spominja na bombo s sim karticami itd. Ne pa na ročno bombo. Čisto nekaj drugega. Tudi cel airturn nisi pokazal in če ma notri še kako baterijo, cel kup kablov zraven, zelo spominja na bombo, ki se jo aktivira pred telefona ali kako drugače.

Na prvi sliki airturn iz tega incidenta, na drugi primer improvizirane bombe na rentgenu.

Priponke

• airturn.jpg
    airturn.jpg
    80,9 KB · Ogledi: 205
  • radio-frequency-ied.png
    radio-frequency-ied.png
    19,4 KB · Ogledi: 389
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: navlixx

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.867
113
Ali se dobro delaš neumnega ali pa si. V vsakem članku o tem piše, kako naprava na rentgenu spominja na bombo s sim karticami itd. Ne pa na ročno bombo. Čisto nekaj drugega. Tudi cel airturn nisi pokazal.
Bi pa rad videl, kako izgleda ta bomba s sim kartico, je kje kakšna slika?
In podobnost med bombo s sim kartico in to napravo je, da je ta naprava brez sim kartice? al kaj?
Koliko eksploziva pa gre v to škatlico? Če odštejemo baterijo, ki jo je policaj videl? konektorje, ki se vidijo in elektronika, ki se vidi? 1cm3 ?????

Seveda sem pokazal cel airturn. tisto kar vidiš zraven na slikah so stikala, ki se kupijo posebej. Saj enega od teh je tip sigurno tudi imel nekje v kovčku. In na rentgenu se lepo vidi, kaj je not. Nič elektronike, nič SIM kartic, samo stikalo in žica, pa kak šrauf.

Glasbeniki, ki igrajo po notah in ki so se toliko zmodernizirali, da že uporabljajo tablico oz. računalnik to nosijo s sabo na vsak koncert. Skup s tablico. Tako da bi se kaj takega moralo zgodit že miljonkrat.

Aja, saj praviš, da so se oglasili tudi drugi uporabniki te naprave s podobnimi izkušnjami drugje po svetu. In to ravno danes so se vsi oglasili? in to kar preko naše policije :) ????
Torej ne bo težko poiskat kakšnega linka, da je bilo zaprto kako mednarodno letališče ali mejni prehod zaradi te naprave :) Seveda vsaj 1 dan in več star članek :)
Saj, kako je pa ta model to napravico prinesel iz Moskve v Zagreb? A na letališčih ne gledajo?

No ampak če sedaj na policiji pravijo, da je to star in znan problem, še toliko slabše za policijo, zakaj so potem rabilo toliko časa, da so ugotovili, za kaj gre ????

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Noben pa se ni spomnil, da bi gospoda vprašal, kaj je vidijo na rentgenu ...
Al so ga raje k tlom tiščali z obrazom namesto da bi ga vprašali kaj je to? In da bi ga poslali samega na izpraznjen plato, da bi se "razstrelil". (Dokazal da je pač bt stikalo. ). V tem času bi lahko tudi nekdo zgooglal njegovo ime ali FB profil ki bi najbrž potrdil da je glasbenik. Zdaj kako "svetovno" znan je drugo vprašanje.
Tisti svetovno znani so se včasih vozili v private jet,ne pa v flixbusih.
Ampak dobro, vsak.....
Mogoče se samo ne zna dovolj dobro prodati, ali pa spara za flet da mu je bo treba najemnine plačevati in se mu tudi flixbus zdi sprejemljiv.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Sami strokovnjaki na alterju in 24 ur......

Kot prvo, so napravo poskenirali z rentgenom. Na rentgenski sliki je bil pedal podoben sestavljenemu vžigalniku/sprožilcu, sploh glede na to, da vsebuje baterije, sim kartico (ni nujno da je v napravi) oddajnike, anteno ter kup žic.

Na tečaju za bombnega tehnika oz. rentgen operaterja te naučijo prepoznavati posamezne sklope bomb na rentgenski sliki.... Ta stopalka ima to nesrečo, da kot celota izpade podobna vžigalniku. In verjemite, da bo operater na rentgenu z par leti delovnih izkušenj, na podlagi rentgenske slike jasno in pravilno prepoznal oblike in namen velike velike večine predmetov v prtljagah. Pa verjetno ni samo en "policajček" pogledal rentgena in rekel ah zaprimo za dans.

Plus tega pa je, da ko zaznaš sumljiv predmet obstaja celoten protokol ukrepanja. Ni sam odprimo torbo pa poglejmo kaj je to za en hudič, al pa še boljša, vprašajmo tega ruskota kaj je prinesel.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.867
113
Na prvi sliki airturn iz tega incidenta, na drugi primer improvizirane bombe na rentgenu.
A rentgensko sliko tega obračalnika pa ne bodo pokazali, da bi primerjali?
Ne meni se ne zdi, da bi bili zadevi podobni, ne po obliki, ne po vsebini.
Airturn je bolj kvadratne oblike in precej manjši, v njega bi komaj 3 baterije spravil, tisto na rentgenu ima baterije in še precej elekronike zraven. airturn nima not treh baterij, ki se dajo zamenjat. s stikali je sestavljen lepo v liniji, niso 4 škatle ena na drugi in malo postrani - kot na rentgenski sliki.... SIM kartice pa ni nikjer.
Pravzaprav me objekt s rentgenske slike bolj spominja na TV daljinca. Sicer pa, če z daljincem lahko TV vklopiš, zakaj nebi lahko tudi bombe?
Zdej šele vidim, v kakšni nevarnosti sem vedno, ko grem čez mejo, ker vedno peljem s sabo daljinca. Le kdo mi bo verjel, da ga uporabljam za krmiljenje mp3 pleyerja in ne za vklop bombe? Aja, saj me ne bodo nič vprašali, samo podrli na tla, vklenili in tiščali obraz k tlom. Šele ko se bo do meje primajal bombni tehnik iz Ljubjane, bom imel priložnost povedat.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Konec

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Ti si tak pameten, da se kar kadi od tebe. Ali pa smrdi.
Kaj če bi tvoje znanje ponudil “policajčkom”, da jih naučiš, kako se to dela. Pa da te vidim, ko bo potencialno nevaren predmet zaznan, kako boš ti lomastil po njem. Za računalnikom je vsak pameten, ko pride pa zares, se pa jajčka skrčijo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.867
113
Sami strokovnjaki na alterju in 24 ur......
Strokovnjaki pa res taki, da ne ločijo obračalnika listov od bombe.
Pa zjutraj se je pisalo, da so našli bombo, potem je bil samo še sum na bombo, potem detonator, potem so našli oglaševalec klavirja (kaj naj bi ti bilo?) , sedaj je ratal že obračalnik strani.
IN še vedno ne vemo, čemu pravzaprav naj bi bilo to podobno, ali bombi - nekdo omenja bombo s sim kartico), ali samo daljinskemu sprožilcu bombe? če drugo, kje je bomba? In kje je sim kartica (čitalnik) ?
Kot prvo, so napravo poskenirali z rentgenom. Na rentgenski sliki je bil pedal podoben sestavljenemu vžigalniku/sprožilcu, sploh glede na to, da vsebuje baterije, sim kartico (ni nujno da je v napravi) oddajnike, anteno ter kup žic.
Ja, kot prvo so poskenirali napravo. In meni se ne zdi, da bi bil ta pedal kaj bolj podoben vžigalniku kot tv daljinec, tudi sim kartice naprava nima, niti čitalnika, kamor bi se vtaknila. Torej če ima naprava baterijo, nekaj žic (žica je antena) - potem je že sprožilec za bombo. Kje je pa bomba? pa eksploziv? Ker bombo lahko sprožiš tudi s telefonom, pa tv daljincem......
Na tečaju za bombnega tehnika oz. rentgen operaterja te naučijo prepoznavati posamezne sklope bomb na rentgenski sliki.... Ta stopalka ima to nesrečo, da kot celota izpade podobna vžigalniku. In verjemite, da bo operater na rentgenu z par leti delovnih izkušenj, na podlagi rentgenske slike jasno in pravilno prepoznal oblike in namen velike velike večine predmetov v prtljagah. Pa verjetno ni samo en "policajček" pogledal rentgena in rekel ah zaprimo za dans.
Na tečaju za bombnega tehnika te naučijo prepoznat dele bomb, in tale policaj se pač tega ni naučil, če je smatral, da je obračalnik strani del bombe.
In vse bolj se mi dozdeva, da je kakšen policajček, nezadovoljen s plačoin babo res rekel zaprimo za danes, bom nekoga malo podrkal, saj kaj mi pa morejo. Da je kar nekaj ljudi zamudilo kakšne lete, da je 100 tovornjakov zamujalo z dostavo, da jih je nešteto naredilo stroške in ovinek čez Gruškovje (+200km), njega ne briga. Si je zažele malo akcije, kot je to videl v filmih.
Plus tega pa je, da ko zaznaš sumljiv predmet obstaja celoten protokol ukrepanja. Ni sam odprimo torbo pa poglejmo kaj je to za en hudič, al pa še boljša, vprašajmo tega ruskota kaj je prinesel.
Seveda obstaja protokol. Meni je že večkrat na letališču scaner zaznal kaj sumljivega, pa sem tisto moral vzet iz kovčka, vse še enkrat na scanner, tisti policaji tam so predmet ročno pregledali, in gremo dalje.
Očitno ima ta policaj na obrežju nek svoj protokol za stikala in obračalnike strani.....
Koliko naprav pa poznate, ki vsebujejo baterijo, nekaj elektronike in par žic? Vsaka od teh je z nekaj domišlije lahko sprožilec za bombo. Al pa če si na drogah.

• Všeč mi je
Reactions: danijel8

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113

Ne mogu ih kriviti, oni su samo radili svoj posao. Putovao sam u Ljubljanu da uhvatim let za Amsterdam jer sam odlučio tamo otići tijekom praznika. Uspio sam stići na let tako da je zapravo sve dobro. Inače, živim u Zagrebu, kupio sam tu stan, ali nemam tu još boravište. Za Zagreb me vežu umjetničke i prijateljske veze. Volim Hrvatsku i uvijek sam osjećao da je Zagreb grad u kojem želim živjeti.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Strokovnjaki pa res taki, da ne ločijo obračalnika listov od bombe.
Pa zjutraj se je pisalo, da so našli bombo, potem je bil samo še sum na bombo, potem detonator, potem so našli oglaševalec klavirja (kaj naj bi ti bilo?) , sedaj je ratal že obračalnik strani.
IN še vedno ne vemo, čemu pravzaprav naj bi bilo to podobno, ali bombi - nekdo omenja bombo s sim kartico), ali samo daljinskemu sprožilcu bombe? če drugo, kje je bomba? In kje je sim kartica (čitalnik) ?

Ja, kot prvo so poskenirali napravo. In meni se ne zdi, da bi bil ta pedal kaj bolj podoben vžigalniku kot tv daljinec, tudi sim kartice naprava nima, niti čitalnika, kamor bi se vtaknila. Torej če ima naprava baterijo, nekaj žic (žica je antena) - potem je že sprožilec za bombo. Kje je pa bomba? pa eksploziv? Ker bombo lahko sprožiš tudi s telefonom, pa tv daljincem......

Na tečaju za bombnega tehnika te naučijo prepoznat dele bomb, in tale policaj se pač tega ni naučil, če je smatral, da je obračalnik strani del bombe.
In vse bolj se mi dozdeva, da je kakšen policajček, nezadovoljen s plačoin babo res rekel zaprimo za danes, bom nekoga malo podrkal, saj kaj mi pa morejo. Da je kar nekaj ljudi zamudilo kakšne lete, da je 100 tovornjakov zamujalo z dostavo, da jih je nešteto naredilo stroške in ovinek čez Gruškovje (+200km), njega ne briga. Si je zažele malo akcije, kot je to videl v filmih.

Seveda obstaja protokol. Meni je že večkrat na letališču scaner zaznal kaj sumljivega, pa sem tisto moral vzet iz kovčka, vse še enkrat na scanner, tisti policaji tam so predmet ročno pregledali, in gremo dalje.
Očitno ima ta policaj na obrežju nek svoj protokol za stikala in obračalnike strani.....
Koliko naprav pa poznate, ki vsebujejo baterijo, nekaj elektronike in par žic? Vsaka od teh je z nekaj domišlije lahko sprožilec za bombo. Al pa če si na drogah.
Občudujem te.... koliko truda za te litanije, ko lahko vsak k pogugla, če se kaj podobnega dogaja po svetu.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.867
113
Ti si tak pameten, da se kar kadi od tebe. Ali pa smrdi.
Kaj če bi tvoje znanje ponudil “policajčkom”, da jih naučiš, kako se to dela. Pa da te vidim, ko bo potencialno nevaren predmet zaznan, kako boš ti lomastil po njem. Za računalnikom je vsak pameten, ko pride pa zares, se pa jajčka skrčijo.
Sem pripravljen svoje znanje ponudit policajčkom, če dobro plačajo.
Se pa poraja vprašanje, kaj nekomu, ki ne loči plastične pištole iz baby centra od prave lahko spraviš v glavo.
Kaj je to potencialno nevaren predmet? vsaka naprava ki vsebuje z baterijo, čip in par žicte brez sim kartice in čitalnika? Pištola iz baby centra?
Najdeš GSM, s katerim lahko sprožiš atomsko bombo, pa zapreš prehod, če se ti zahoče malce akcije?
Mislim, da je tale policaj zrel za disciplinsko in odpust. Ker take policaje , ki zaradi obračalnika strani zaprejo mejni prehod in povzročijo gospodarsko škodo v policiji ne rabimo.

19. jul 2007
2.843
1.566
113
Apollo8

- glede protokolov, zakaj se ne vpraša lastnika, kaj je v torbi, kot prvi korak.

Se strinjam, da ni vedno enostavno, ampak s človeškega stališča se mi zdi pretirano, da nekoga, ki gre normalno preko meje vklenejo in zaprejo za dve uri.
(kot je razumeti iz vseh poročil, človek ni sikal in pametoval - sam iskal težave)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
torej, ce bi bil teroroist, in bi ga vprasali kaj ima v torbi bi on odgovoril "ja, terorist sem, razstrelil bom letalo."

jao, kaj vse zemlja nosi...

• Všeč mi je
Reactions: Thrivial in sad

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
gugnin.png

Policemen made me hold my hands behind the back and threw me on the ground face down. The border was closed for two hours, and long lines of cars formed on the both sides. They interrogated my girlfriend separately and didn’t let her see me. She called the Russian consulate in Lublana where they told her they cannot find anything out at the moment since the police doesn’t give any explanations. They held me for over two hours in handcuffs, hands behind my back, explaining nothing. ... When all of it became clear, the policemen were glad no less than I. They apologized, brought me coffee, and were very friendly. They showed me a photo from the X-ray machine and explained what exactly on the inside of the pedal looks like detonators, batteries, and sim-cards. To be honest, I’d think the same and do the same being in their position.

Na pianistovih rokah so še vidne sledi lisic. Policija je postopala po postopku (tisti del o "metanju na tla" je morda pretiran), edino v tujini izgleda uporabljajo pse, ki zavohajo eksploziv. Pri nas pa so čakali bombnega tehnika iz Ljubljane.

Varnost ima svojo ceno.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.867
113
Občudujem te.... koliko truda za te litanije, ko lahko vsak k pogugla, če se kaj podobnega dogaja po svetu.
In kje v teh zgodbah vidiš kaj podobnega naši zgodbi ? Torej vklepanje, tiščanje obraza v tla, večurno zaprtje mejnega prehoda (letališča?), nedajanje informacij
A ni protokol povsod enak, al ima naš policaj svojega?
Pa saj z nesposobnimi policaji, ki s kapo zdravijo svoje frustracije nima problema samo naša policija, temveč verjetno vse policije na svetu.

Nazadnje urejeno:

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.867
113
Poglej priponko 30406

Policemen made me hold my hands behind the back and threw me on the ground face down. The border was closed for two hours, and long lines of cars formed on the both sides. They interrogated my girlfriend separately and didn’t let her see me. She called the Russian consulate in Lublana where they told her they cannot find anything out at the moment since the police doesn’t give any explanations. They held me for over two hours in handcuffs, hands behind my back, explaining nothing. ... When all of it became clear, the policemen were glad no less than I. They apologized, brought me coffee, and were very friendly. They showed me a photo from the X-ray machine and explained what exactly on the inside of the pedal looks like detonators, batteries, and sim-cards. To be honest, I’d think the same and do the same being in their position.

Na pianistovih rokah so še vidne sledi lisic. Policija je postopala po postopku (tisti del o "metanju na tla" je morda pretiran), edino v tujini izgleda uporabljajo pse, ki zavohajo eksploziv. Pri nas pa so čakali bombnega tehnika iz Ljubljane.

Varnost ima svojo ceno.

Kaj pa je s tistimi lističi, ki jih podrsajo po prtljagi?

Ja varnost ima svojo ceno. Za tistih pol miljona, ki so jih policaji brez dokumentov pospremili čez koruzo, ni bilo vredno scanerja postavit. Za tiste so policaji že od daleč videli, da so nedolžni bolj kot devica marija, pa polni ljubezni bolj kot jezus.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in piagolo

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
In kje v teh zgodbah vidiš kaj podobnega naši zgodbi ? Torej vklepanje, tiščanje obraza v tla, večurno zaprtje mejnega prehoda (letališča?), nedajanje informacij
A ni protokol povsod enak, al ima naš policaj svojega?
Pa saj z nesposobnimi policaji, ki s kapo zdravijo svoje frustracije nima problema samo naša policija, temveč verjetno vse policije na svetu.
In kje v mojem zapisu vidiš, da govorim o protokolu?