Sami strokovnjaki na alterju in 24 ur......
Strokovnjaki pa res taki, da ne ločijo obračalnika listov od bombe.
Pa zjutraj se je pisalo, da so našli bombo, potem je bil samo še sum na bombo, potem detonator, potem so našli oglaševalec klavirja (kaj naj bi ti bilo?) , sedaj je ratal že obračalnik strani.
IN še vedno ne vemo, čemu pravzaprav naj bi bilo to podobno, ali bombi - nekdo omenja bombo s sim kartico), ali samo daljinskemu sprožilcu bombe? če drugo, kje je bomba? In kje je sim kartica (čitalnik) ?
Kot prvo, so napravo poskenirali z rentgenom. Na rentgenski sliki je bil pedal podoben sestavljenemu vžigalniku/sprožilcu, sploh glede na to, da vsebuje baterije, sim kartico (ni nujno da je v napravi) oddajnike, anteno ter kup žic.
Ja, kot prvo so poskenirali napravo. In meni se ne zdi, da bi bil ta pedal kaj bolj podoben vžigalniku kot tv daljinec, tudi sim kartice naprava nima, niti čitalnika, kamor bi se vtaknila. Torej če ima naprava baterijo, nekaj žic (žica je antena) - potem je že sprožilec za bombo. Kje je pa bomba? pa eksploziv? Ker bombo lahko sprožiš tudi s telefonom, pa tv daljincem......
Na tečaju za bombnega tehnika oz. rentgen operaterja te naučijo prepoznavati posamezne sklope bomb na rentgenski sliki.... Ta stopalka ima to nesrečo, da kot celota izpade podobna vžigalniku. In verjemite, da bo operater na rentgenu z par leti delovnih izkušenj, na podlagi rentgenske slike jasno in pravilno prepoznal oblike in namen velike velike večine predmetov v prtljagah. Pa verjetno ni samo en "policajček" pogledal rentgena in rekel ah zaprimo za dans.
Na tečaju za bombnega tehnika te naučijo prepoznat dele bomb, in tale policaj se pač tega ni naučil, če je smatral, da je obračalnik strani del bombe.
In vse bolj se mi dozdeva, da je kakšen policajček, nezadovoljen s plačoin babo res rekel zaprimo za danes, bom nekoga malo podrkal, saj kaj mi pa morejo. Da je kar nekaj ljudi zamudilo kakšne lete, da je 100 tovornjakov zamujalo z dostavo, da jih je nešteto naredilo stroške in ovinek čez Gruškovje (+200km), njega ne briga. Si je zažele malo akcije, kot je to videl v filmih.
Plus tega pa je, da ko zaznaš sumljiv predmet obstaja celoten protokol ukrepanja. Ni sam odprimo torbo pa poglejmo kaj je to za en hudič, al pa še boljša, vprašajmo tega ruskota kaj je prinesel.
Seveda obstaja protokol. Meni je že večkrat na letališču scaner zaznal kaj sumljivega, pa sem tisto moral vzet iz kovčka, vse še enkrat na scanner, tisti policaji tam so predmet ročno pregledali, in gremo dalje.
Očitno ima ta policaj na obrežju nek svoj protokol za stikala in obračalnike strani.....
Koliko naprav pa poznate, ki vsebujejo baterijo, nekaj elektronike in par žic? Vsaka od teh je z nekaj domišlije lahko sprožilec za bombo. Al pa če si na drogah.