Citat:
Uporabnik predator pravi:
Poglej s te strani. Trenutno je kriza in policisti z izrekanjem opozoril pomagajo ljudem, da se iz nje čimprej in na čim manj boleč način izvlečejo
Sem razmisljal, ce bi tako napisal, pa bi bilo prevec absurdno. Saj je bila tudi moja izjava malce demagoska, a ce gre res cetrt milijona v nic vsak dan (oz. teden ali koliko ze), potem bi zelo hitro prisli do tistih milijonov, za katere se bo zdaj potrebno dodatno zadolziti.
Citat:
Denarja v proračunu je več kot dovolj, da vlada JU izplača kar jim dolguje že precej let. Ko je bila gospodarska rast se plače v JU niso z njo usklajevale, zasebni sektor pa si je izplačeval 13.plače, božičnice, ipd....Sedaj, ko je kriza pa bi morali v JU deliti usodo z ZS, pa ne se hecat no.
Denarja v proracunu ni "vec kot dovolj". Po taki logiki ga je vec kot dovolj, da jaz neham delat in mi izplacujejo po tisocaka na mesec (in ga je res dovolj, a na tak nacin ne bi prisli nikamor).
"Zasebni" sektor si lahko izplacuje karkoli hoce, po 52 plac na leto, ce jim slucajno tako pade na pamet, ker jih tudi zasluzi (ce jih seveda zasluzi; problem je v tem, da jih ne, pogosto niti tistih 12 ne).
Javni sektor je z izjemo nekaj sluzb (zdravstvo, policija, gasilci, solstvo in res nekaj malega uradnistva) zadeva, ki je povsem nepotrebna in je sama sebi namen in ravno taki zdaj nekaj pi*dancijo o tem kaj da jim pripada in kako da ne bodo izdajali dokumentov itd. V drzavi je uradno 100K brezposelnih, realno je stevilka precej blizje 150K, ne vem od kje ideja da bo 10-15K enih birokratskih lenob izsiljevalo vse ostale, ki zanje placujemo ?
In to gre za izsiljevanje "hocem da se mi placa zvisa" v casu, ko smo ostali ("zasebni" sektor)
srecni ce se nam prihodek ne zniza ali pa ce se zniza samo za manjsi procent, mnogi pa n zalost nimajo te srece, da se jim prihodek ne bi znizal na 0 (= so ostali brez sluzbe). "Minimalc" ali celo manj ni nic redkega.
Vse te parazite bi bilo potrebno iz komfortnih dozivljenskih sluzb zmetati na cesto, pa naj potem v "zasebnem" sektorju uspevajo, ker je tam tako neverjetno lepo in lahko, njihovo sluzbo pa (ce je zares potrebna) pa lahko prevzame kateri od tistih 100-150K brezposelnih. Za gospodarstvo bo korist dvojna: ker ne bo vec tistega brezposelnega, ki je prevzel prosto delovno mesto in zaradi neverjetne uspesnosti, s katero se bo ponasal bivsi parazit javnih financ v Indiji Koromandiji "zasebnega" sektorja. Popolna zmaga torej !
.
Citat:
V JU, v kateri delam tudi sam, mislim da je cca.30% ljudi preveč. Če bi te ljudi odpustili in delo prerazporedili med ostalih 70% bi imeli vsi lepo količino dela za narediti s tem, da se ne bi pretgnili. Tako pa danes nakateri sploh ne vedo zakaj so v službi, na drugi strani pa nekdo ne uspe sporti reševati zadev. Žalostno...
Se v celoti strinjam s teboj.
Citat:
Pa sorry za offtopic, večina tega spada v rubriko Parlament.
Se raje izogibam tistega dela foruma