Časovni zamik

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Včasih sem pogledal kak posnetek, če je bilo kaj zanimivega na poročilih, kjer drugje ni bilo, zdaj pa še to nebom... Dosadni so, čas je, da propadejo, ker so res gadni, žal.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Včasih sem pogledal kak posnetek, če je bilo kaj zanimivega na poročilih, kjer drugje ni bilo, zdaj pa še to nebom... Dosadni so, čas je, da propadejo, ker so res gadni, žal.

467716-post_slo.gif

Popolnoma se strinjam.

Lp.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.458
146
63
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
ksz

Kdo pa sploh še gleda Poop TV in A Kanalizacijo?

Pa mi povej kje še lahko prek TV gledam Moto GP dirke? Namreč točno za to mi je bil časovni zamik super, zdej pa nič...

Fer bi bilo da se tudi cena tega časovnega zamika spusti, saj ne pokriva vseh kanalov...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
POP TV in Kanal A brez časovnega zamika

Objavljeno : 16.07.2012 09:25:05

Medijska hiša Proplus, ki oddaja programa POP TV in Kanal A, je operaterjem prepovedala uporabo TV funkcij časovnega zamika na njihovih programih.

Tako teh do nadaljnjega ne bo več moč uporabljati na programih POP TV, Kanal A in na programskem paketu POP NON STOP. Na ostalih programih bodo funkcije časovnega zamika delovale nemoteno. Zahteva Proplus stopi v veljavo z dnem 16.7.2012.

http://www.t-2.net/novice/2012/07/pop-tv-in-kanal-a-brez-casovnega-zamika.html
Vprašanje, ki si ga nihče ne postavlja: pa imajo sploh pravico zahtevati izklop snemalnika oziroma timeshifta? Če bi bila oprema za snemanje v lasti uporabnika, bi bilo vse OK? Če bi bila oprema za snemanje v posesti uporabnika, bi bilo vse OK? Če bi bila oprema za snemanje v najemu s strani uporabnika, bi bilo vse OK?

Ali ima producent TV programa pravico omejevati, kako bo za lastne potrebe potrošnik uporabljal vsebino programa? Če je potrošnik za lastne potrebe pri operaterju najel storitev časovnega zamika, ali ima producent TV programa pravico omejevati potrošnika?

Menim, da bi bilo potrebno podati prijavo pri Uradu RS za varstvo potrošnikov...

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
POP TV in Kanal A brez časovnega zamika

Objavljeno : 16.07.2012 09:25:05

Medijska hiša Proplus, ki oddaja programa POP TV in Kanal A, je operaterjem prepovedala uporabo TV funkcij časovnega zamika na njihovih programih.

Tako teh do nadaljnjega ne bo več moč uporabljati na programih POP TV, Kanal A in na programskem paketu POP NON STOP. Na ostalih programih bodo funkcije časovnega zamika delovale nemoteno. Zahteva Proplus stopi v veljavo z dnem 16.7.2012.

http://www.t-2.net/novice/2012/07/pop-tv-in-kanal-a-brez-casovnega-zamika.html
Vprašanje, ki si ga nihče ne postavlja: pa imajo sploh pravico zahtevati izklop snemalnika oziroma timeshifta? Če bi bila oprema za snemanje v lasti uporabnika, bi bilo vse OK? Če bi bila oprema za snemanje v posesti uporabnika, bi bilo vse OK? Če bi bila oprema za snemanje v najemu s strani uporabnika, bi bilo vse OK?

Ali ima producent TV programa pravico omejevati, kako bo za lastne potrebe potrošnik uporabljal vsebino programa? Če je potrošnik za lastne potrebe pri operaterju najel storitev časovnega zamika, ali ima producent TV programa pravico omejevati potrošnika?

Menim, da bi bilo potrebno podati prijavo pri Uradu RS za varstvo potrošnikov...
Dobro vprašanje. Se mi pa zdi, da tukaj ne gre toliko za omejevanje potrošnika, kakor za omejevanje trženja operaterja. Operater trži ponudbo časovnega zamika in tukaj se po mojem bodo začel oz. se jebejo. Ker mogoče ima pravico trženja TV producet in ne operater.
Jih pa lahko T2jevci nategnejo Pro+ tako, da nam ponudijo najem "opreme" časovni zamik, tako kot nam nudijo snemalnik...amapk bodo že njihov piravniki to zrihtal.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.804
827
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Pro Plus ima tako svojo pravno sluzbo in ne dvomim, da se niso prej posvetovali, preden so zahtevali prepoved..

Ja to že, samo pri nas je problem, ker si vsaki pravnik razlaga zakon po svoje. Imamo že slabe izkušnje s tem. Pri nas bi naj bilo večji del zakonodaje usklajene z evropskimi direktivami, pa vendar se pri nas vedno vse zalomi. Če v tujini operaterji take funkcije omogočajo, preverjeno in se nobeden ne pritužuje, zakaj potem pri nas to ni možno. Pro plus se naj raje pobriga za kvaliteten program, pa ne bo težav z gledanostjo, ne pa, da pride na dan z takimi podlimi potezami.
10.gif
Če pa se že sklicujejo na zakon, potem, pa naj se ga držijo in naj spizdijo dol iz A muxa, ker na njem nimajo po zakonu kaj iskati komercijalne televizije in si naj za svoje blesave programe naredijo B mux.