Brivec

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Jaz pa se ne bi hodil samo brit....za noben dnar.

Bi z užitkom šel na komplet obdelavo (britje+striženje+nega...) tako kot je prikazano na filmčku na Nizozemskem ali v Grčiji (masaše, pa še ne vem kaj)

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
V Turčiji stane striženje + britje + masaža cca 2 EUR. Sicer ne vem kje, lahko da je recimo Carigrad dražji kot Ankara, a to ceno mi je povedal turčin v Ajdovščini, ki prodaja kebab.

LP

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
Mislim, da je v kliničnem centru brivec ... nisem pa sto posto
smile-1.gif

britev

Zelenc'
22. jan 2014
7
0
1
Obišči stran
@tgrzan: rocaji so pri nizjih modelih iz plastike ali drugih umetnih mas, pri malo boljsih so pa iz trdih, najveckrat eksoticnih lesov, rogov, kdaj tudi slonovine (imeti morajo pre ban slonovino, kar se najveckrat naredi tako d ase stare rocaje iz slonovine prilagodi), mamutove slonovine (ker nanje ni bana, gre za fosilizirano slonovino) itd itd .. naj te ob tej rpiloznosti (glede na to da te stvar zanima povabim da se nam pridruzis na forumu in lahko tam debato tudi razsirimo (in seveda kogar koli to zanima)..
izdelava rocaja pa poteka tako: odlociti sem oras ali bos kopirla starega ali delal novega, sam delam rocaje iz lesa in rogov.. spodaj sta npr 2 primera rocajev

tu vidis klasicni recimo temu francoski tip rocaja (oljka in ebenovina) na svedski britvi
http://shrani.si/f/r/rU/2Bw3Ksqn/2013-09-razor04-mihacrni.jpg

tu pa malo bolj drugacen rocaj, s katerim sem poskusal iti v korak z imenom britve (black devil), zato tudi malo bolj robustno izgledajoci vijaki (les: ebenovina, padouk, javor)
http://shrani.si/f/2q/dY/4QazZBSx/2013-05-razor03-mihacrni.jpg

skratka ko ves kaj hoces, to izrises, preneses na les, izrezes, obrusis, (rocaja morata biti res enaka), spoliras, in na koncu nastimas oz toliko casa stimas da je pocentrirano rezilo britve, paziti moras tudi na to da je les zascite, kejr je spet vec razlicnih pristopov,.. sam najraje uproabim oljanje, restavriranje britve mi vzame cca 1 teden, skratka je zelo zamudno delo (vsaj zame)

V prejsnjem postu sem rekel da napisem se kaksno o britvah
smile-1.gif
:
v prvem postu je v enem od postov link kjer so opisane osnove britev, torej kaksne poznamo, kaksne dele imajo itd.. Moje mnenje glede britev je sledece: nudijo najcenejsi nacin britja (kljub zacetnemu vecjemu vlozku) saj nam 1 britev sluzi lahko dozivljensko (ce jih seveda ne zacnemo zbirati :D) hkrati pa nudijo tudi najbolj kvaliteten nacin, kjer imam v mislih najblizje britje,.. tore jda imas na koncu RES cisto gladko kozo, kot da dlak ne bi imel,.. na zacetku je malo smesno, ker ce si se kdaj navajen po npr roki popraskat z brado ce nimas roke fraj, no to potem ne gre vec , se pa lahko bozas z brado oz kozo po npr roki :D. Vsekakor pa britje z brivijo ni ekstramno hitro (vsaj na zacetku ne), je pa ta cas med britjem nek cas zase (koliko se to ze pocukrano slisi, ampak kar pase v miru se obriti), nekateri pravijo da je to "meditacija"..

Kako se z britvijo brije (na hitro): najprej s toplo ali vroco vodo zmehcamo dlake, nato namilimo obraz, in prvo brijemo v smeri dlak, nato namilimo, brijemo pravokotno na smer rasti dlak in na koncu se proti rasti dlak)

kaj rabimo za britje z britvijo: ostro britev, pas, copic in milo, na forumu sem ze pisal o tem tak oda ce koga zanima bo ze nasel (da ne bom prevec linkov noter v post limal), milo in copic se da dobiti verjetno za cca 10-20 euro ce se malo potrudis (govorim o 10 eurih
smile-1.gif
) , pas stane lahko tudi precej malo ce se znajdes, britev pa je vredno kupiti od cca 70 euro naprej po moje, skratka po moje se da priti z do 100 euri cez. Seveda govorim o vstopnih modelih, saj cena lahko hitro vrtoglavo naraste za vsako posamezno stvar. Najveckrat se za zacetek britja priporoca britve okoli 5/8 (visina rezila v inch-ah), gre tudi z 6/8 in 4/8, ozja in sirsa od tega pa za zacetek niso najbolj primerna...

Za tiste ki bi radi poskusili je nekaj variant:
- kupite novo britev, vstopni model, priznanega proizvajalca (to s proizvajalcem je zelo vazno, sploh ce ne poznas britev)
- kupite restavrirano britev (ki pa bo ce bo res restavrirana verjetno malo drazja od najcenejsih vstopnih modelov)
- kupite rabljeno na npr ebay-u, ceprav znajo iti cene hitro gor v zadnjih sekundah
(-) kupite shavette britev (tista v katero se daje ziletke) in probajte, ceprav (in zato je ta alineja v oklepajih) to ni isto, to na vseh forumih povdarjajo (tak oda sem jaz ta korak kar preskocil :D) ampak za probat kot neki priblizek britve pa seveda in napacno (seveda je pametno prebrati oz izvedeti kako se z britvijo brije,..

Sedaj pa tisto vazno, riziko... namrec, kupovati preko npr ebaya ali boljsaka itd zna biti precej riskantna zadeva, ker ce ne ves kaj paziti, kako mora izgledati, ne poznas proizvajalcev itd se hitro lahko zafrknes (me je ze kar nekaj ljudi sprasevalo koliko bi stalo za npr to njihovo britev obnoviti pa sem jim rekel da po moje se jim ne splaca, cerpav bi zasluzil z restavracijo
wink-1.gif
)

Skratka da neham nakladati: britje z britvijo je ena prav fajn stvar (meni), dejansko kdaj cakas da ti brada zraste da se lahko obrijes :D .. si je pa treba vzeti nekaj casa da se tehniko osvoji in NE vreci prehitro puske v koruzo, ke: With time.. it does get better :D ! Ce koga kaj zanima pa seveda lahko vprasa, oz ce bolje poisce odgovore na forumu ( www.britev.si ) pa tudi tam vprasa mu bo vec ljudi znalo odgovoriti.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.086
1.265
113
42
Dejansko bi meni bilo vseeno kak ročaj ima britev katero uporabljam v brivskem salonu. Samo vem da je to sizifovo delo ker vem da se zakon oz pravila pri nas ne bodo spremenila. Kaj se že ve a ata v Postojni uporablja klasično britev al uporablja Shavette?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
@britev (miha), najlepša hvala za obsežen odgovor. Interesiralo me je zgolj, ker se mi zdi lepa umetnost narediti lesen ročaj, sploh če dodaš kanček navdiha. Če se poigram z idejo, da bi se sam lotil česa podobnega, me na žalost kmalu prizemlji premalo prostora in prevelik začetni vložek.

@goba: za postojno ne vem, vendar v aziji, egiptu, hrvaškem, kosovu, kjer sem se bril so uporabljali shavette britev. če ugibam, bi rekel, da tudi pri nas, saj je tako lažje poskrbeti za čistočo, saj pri vsaki stranki zamenjaš "klinco".

@all: glede na to, da ste se nekateri tudi že brili v istanbulu, lahko kakega priporočite :D

britev

Zelenc'
22. jan 2014
7
0
1
Obišči stran
.. ja to glede teh restavracij in razlicnih materialov, detajlov itd itd so to bolj britve za osebno uporabo, s poudarkom na estetiki ipd,.. brivci imajo ponavadi plasticne rocaje ker so cenejsi in jih je manj skoda...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.086
1.265
113
42
No sej zato ne vidim razloga da nebi celo britev dal v sterilizator or whatvever...

britev

Zelenc'
22. jan 2014
7
0
1
Obišči stran
aja,.. ja lej, plasticni rocaji se ti znajo zvir, leseni in rog pa jo znajo se slabse odnesti ... ce se ne motim dela feather ene britve ki jih je mogoce avtoklavirati, oz so deklarirane kot take..

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.086
1.265
113
42
Sm chatov na fejsu s temi Nizozemci pa je tip reku da uporabljajo tudi oni SHavette...

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Drugače je tudi, njega dni, v Trbovljah obstajal zelo dober brivec, ki je imel kar precej posla. Bril je po klasični metodi in je imel ogromno strank. Mislim, da je gospod star sedaj okoli 80 let in ne brije več, penzija pač. Pri tem je uporabljal vedno znova novo žiletko in seveda sterilizaror, ker mu zdravstvena inšpekcija brez tega ne bi izdala dovoljenja.
Če kdo verjame ali pa tudi ne, celo znam briti s klasično žiletko, ker me je pred leti naučil moj oče, testni subjekt je bil pa moj stric, ki je operacijo celo preživel.
Moža je pa strah, da mu bom ob priliki ušesa odrezala
frown-1.gif

britev

Zelenc'
22. jan 2014
7
0
1
Obišči stran
.. sicer ne vem ce vas to zanima, ampak ker je popust oz akcija za kvalitetno brivsko kozmetiko mogoce komu prav pride,..

v okviru foruma sem se s trgovino l'Occitane dogovoril za promocijo njihovih brivskih izdelkov, casa bo 2 tedna (v marcu), ce koga zanima imate tu temo --> http://www.britev.si/viewtopic.php?f=12&t=250&p=3427#p3427

britevsi-loccitane-flyer.jpg

PS. upam da cesa ne krsim s to objavo, ce sem v prekrsku bom seveda zeditiral ali odstranil
smile-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Zaenkrat mi je se ni za prodati,sem jo sele kupil. Upam,da bo admin iz britev.si kaj pogledal sem in povedal mnenje. Trenutno sem online na mobielu,tko da se niti nebi zezal z registracijo na britev.si.

britev

Zelenc'
22. jan 2014
7
0
1
Obišči stran
@tgrzan: zgleda cisto ok, normalna britev, ce nisi preplacal, na sliki izgleda se funkcionalna, mogoce kaksno bolj detaljno poslji, pa tisto kar je polomljeno tudi, ekr mi ni jasno kje je polomljeno,.. ce bi rad probal in ce je se na pol funkcionalna je se najlazje da si jo das nabrustii, ali jo nabrusis sam in probas kako gre
smile-1.gif
..

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Hvala za hiter odziv. Preplacal je gotovo nisem,vsaj zdi se mi-10tl (cca.3e)... Na zalost je ne bom imel casa dati kakemu domacinu nabrusit,jo bom pa sam doma scistil in probal kaj narediti z njo
smile-1.gif
... Prilagam fotografijo polomljenega dela...
1980783-38640815529-2014-03-23(2).jpg

Priponke

• 1980783-38640815529-2014-03-23(2).jpg
    1980783-38640815529-2014-03-23(2).jpg
    233,8 KB · Ogledi: 204

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Kaže, da si imel pri nakupu srečno roko. Britev ni izrabljena, je še vedno široka. Če je material dober, da se bo dalo ostro nabrusiti, jo boš lahko imel za vedno.

Ročko se bo pa gotovo dalo popraviti.