Brivec

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Skalpelov se ne sterilizira, ampak stran vrže. To je potrošna roba.
Sterilizirajo se držala/ročaji za skalpele.

Seveda se jih sterilizira, ampak v fabriki. Obstajajo pa noži za operacije, ki se jih sterilizira, pa tud dleta recimo, ki morajo ravno tako obdržat ostrino.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Zato ker smo pri nas bolj papeški od papeža. Vsa priporočila so pri nas uzakonjena v najstrožjem smislu, birokratizacija popolna... Sem bil v Avstriji in Italiji v lokalih, ki pri nas niti slučajno ne bi dobil uporabnega dovoljenja (višina vrat, lokacija WC-ja, število WC-jev...)
WORD!

Zato pa se pri nsa ne moreš it biznisa na legalen način.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
In klasično, alter style, je tema zašla na pota jamranja in kurcanja države...

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Najdu sm en blog da je v postojni en brivec, ali se deluje?
A to iščeš rojstnodnevno darilo za glumca?
grin1.gif

za koga?
sprasujem se.gif
Pa Goba je naš glumac, a ne
grin1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Aha, to sm pa tud zasledil v eni temi... Pa mi ni uspelo povezat...

Torej, bomo meli clani alterja kej popusta v postojni? Prinesem lahko tud svojo klino...

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.311
2.940
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Zato ker smo pri nas bolj papeški od papeža. Vsa priporočila so pri nas uzakonjena v najstrožjem smislu, birokratizacija popolna... Sem bil v Avstriji in Italiji v lokalih, ki pri nas niti slučajno ne bi dobil uporabnega dovoljenja (višina vrat, lokacija WC-ja, število WC-jev...)

To se pa strinjam. Pri nas je vedno vse tako prezakomplicirano, da se res nima smisla spuščati v kakšen nov posel ali obrt.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Navdušen sem bil na forumom, še bolj pa nad njegovim skrbnikom in njegovimi restavracijami britev. Sam se sicer ne maram briti, vendar vedno z veseljem sedem na brivski stol (komaj čakam Turčijo).

@Bajkam, glede na to, da sem opazil, da sta si dobra z moderatorjem, me zanima, če veš kako naredi ročaje za britve?

Žal ti ne znam opisati komplet postopka. Ampak to je precej časa, brušenja, poliranja, zaščite ročajev, ki so iz mahagonija... Vem da sem te razočaral, a bolje ne znam odgovoriti. Lahko pa mi pišeš na ZS in dobiš njegov email. Prepričan sem tudi, če pišeš na email britev.si@gmail.com, boš dobil odgovor. Reci da ti je Bajkman dal email.
cool-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Če sterilizirajo sklapele, s katerimi dejansko mesarjo po ljudeh - pa da se britvic ne bi dalo.

@Bajkman: zakaj naj bi škodilo ročaju? In tudi če bi, potem se najde/izdela tako, da se klina loči od ročaja in se sterilizira samo klina.

Ročaji so tudi iz plastike, lesa, slonovine... In višja temperatura bi lahko naredila škodo. Seveda bi to bila rešitev, kot ti predlagaš. ali pa kovinski ročaji, a morda bi določene motilo, da ni tradicionalno. Sam ne dam toliko na tradicijo, a nekateri so drugačni.
smile-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Aha, to sm pa tud zasledil v eni temi... Pa mi ni uspelo povezat...

Torej, bomo meli clani alterja kej popusta v postojni? Prinesem lahko tud svojo klino...

Če se brivca pokliče in pove cifro ljudi, bi morda padel kak popust. A mora si bo rezervirati dovolj širok termin.
cheer.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ma daj ne ga srat s popusti, kot da bo koga konc, če da enmu takemu penzionistu 5 eurov za britje.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ma daj ne ga srat s popusti, kot da bo koga konc, če da enmu takemu penzionistu 5 eurov za britje.

467716-post_slo.gif

Sem tudi sam takoj na to pomislil....

Vsi bi radi spodbujali in imeli to obrt, ki izumira, noben pa ni pripravljen plačati, da bi ljudje videli, da se še splača ukvarjati s tem.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.128
91
48
Saj, s svojm avtom bi se v Psotojno peljal k bricotu, tam pa bi iz principa dedija 2 tedna pred penzijo na 4€ scenkal, pol bi še pa na FB pa Tviter obesil kak frajer je. Tako to gre.
Taprav dec gre dol, se usede na stol, počaka, pusti 20€ in reče modelu da je car.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Absolutno drži.

S tem, da so Benetke malenkost bolj obiskane kot pa naše turistične atrakcije, pa se nihče ne pritožuje.

Prav tako Avstrijce ne moti kajenje v lokalih, pa bi zelo težko rekli, da gre tu na neko nerazvito in umazano državo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Kaj pa je narobe s prepovedjo kajenja? Še bolj striktna bi morala biti...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.113
10.962
113
kod Džej-Zija
Glede kajenja nima smisla, predebatirano in se bomo spet zapeli. Jaz sicer obožujem ta zakon.

Bolj gre za birokratske nesmisle, ki v ničemer ne dvigajo kvalitete življenja, ga pa močno zakomplicirajo. Nekaj primerov sem že omenil.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:

Če se brivca pokliče in pove cifro ljudi, bi morda padel kak popust. A mora si bo rezervirati dovolj širok termin.
cheer.gif

Ko boš že tam, omeni 80+ majstru, če razmišlja kaj, da bi prodajal britje prek kuponko.si

britev

Zelenc'
22. jan 2014
7
0
1
Obišči stran
Pozdravljeni alterasi
smile-1.gif

...moj prvi post, glede na to da se pogovarjate o britju z britvami, sterilizacijo le-teh, in o britvah ki sem jih restavriral se mi je zdelo da je najbolj ce se registriram in kaj dopisem
smile-1.gif
..

- Brivec v postojni: gospod je res ze zelo star, brivec je celo zivljenje, mislim da je eden redkih (oz po mojem vedenju edini) v Sloveniji ki brije z britvijo (kot receno ne izkljucujem moznosti da se s tem se kdo ne ukvarja), sam sem sel tja in mislim da je cena 5 euro, kar se mi zdi tako poceni da ne vidim potrebe po popustih, mislim da sem mu cam dal se kar nekaj zraven..

- sterilizacija: sama beseda je definirana nekako kot unicenje ali odstranitev vseh zivih organizmov in agensov (torej npr virusov ipd), to lahko delamo na razlicne nacine, fizicno, kemicno ali z npr filtriranjem (tekocine in plini), pri fizicnem se uproablja visoko energijo ki unici mikroorganizme (=MO) (toplota, ionizirajoce sevanje, UV svetloba ipd), pri kemicnem pa kemicne snovi ki so strupene oz unicijo MO. NAjbolj siroko uporabljan tip sterilizacije je avtoklaviranje, kar je ti vlazna sterilizacija, kar pomeni da se predmet izpostavi cca 20 minut temperaturi 121 oC v prisotnosti pare. Sterilnost britve vsekakor ni zanemarljiva, saj se preko krvi prenasa cel kup nevarnih bolezni. Sam sem iskal odgovore na to ali britvam 120oC skori, in mojstri ki jih izdelujejo itd (Amerika) so rekli da ne, clovek ki pozna japonske noze itd, je rekel da lahko da skodi... sam mislim da verjetno tako malo skodi da je zanemarljivo. Problem je pa v tem da rocaji britev (razen redih izjem, kot npr pri eni poljski britvi kjer je rocaj iz inoxa) tega nebi prav dobro prenesli. Vedeti je treba da so britve, ponavadi visoko estetsko dodelani izdelki, katerih lastnikom (ki zanje placujejo tudi vec 100 oz tudi vec kot 1000 euro) ni ravno vseeno kaj se z britvijo dogaja, je pa res da brivci taksnih britev ne uprbljajo. Ce se vrnem na temo, avtoklaviranje v realnem zivljenju za britve ni v uporabi (je in mora pa biti npr pri tattoo studijih, piercing itd). V ameriki se veliko uporablja mocno razkuzilo Barbicide, kiaterega uporaba je z zakonom predpisana v nekaterih drzavah,.. treba je vzeti v zakup da Barbicide ki je moder, lahko pobarva rocaje (kar spet ni zanemarljivo ce imas npr 100 euro vredne rocaje), vecinoma se naredi tako da se da v to razkuzilo samo kovinski del.

- britve: ... na koncu mi je zmanjkalo casa za najbolj zanimivo temo, ki je sama zase cela znanost
smile-1.gif
... bom danes se na to temo kaj napisal, ce bo interes (napisite ce vas zanima), za zacetek pa si lahko pogledate temi (Da ne bom spet na novo vsega pisal)

nekaj o osnovnih pojmih pri britvah: http://britev.si/viewtopic.php?f=3&t=13
britve ki sem jih restavriral (ki jih nekdo omenja v postih zgoraj) pa najdete tu: http://britev.si/viewforum.php?f=13

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.311
2.940
113
Lublana
Obišči stran
KSZ

Ste me prav "zakurili" s tem britjem. Prav razmišljam, da bi samo k brivcu hodil, ker sem len za britje, vedno sem že zaraščen, ko se spravim brit to pa verjetno veste, da je prav zoprno, prav zdaj bi že nujno potreboval britje. Če bi imel brivca v bližini bi ga lahko obiskal do 2krat mesečno in problem rešen. Kaj v Ljubljani res ni brivca?