Brivec

mistique

Guru
16. jun 2009
14.004
1.809
113
Emona / Carnium
Hodi kdo k brivcu mogoče?
Sem dobil preblisk, da bi britje spremenil v staromodni ritual naših očetov in dedov
smile-1.gif

V Medvodah sem videl salon brivnica in česalnica...je kdo stranka tam?
Ali pa kakšna druga varianta na relaciji Ljubljana - Kranj (pred službo, po službi).

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Brivci kot takšni ne obstajajo več zaradi možnosti okužb in podobnega - bojda dejavnost ustavljena. Morajo pa frizerji še obvladati to dejavnost z staro dobro klijo.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ko sem se vrnil iz potovanja po Indiji sem si zaželel britja tudi tukaj, saj se tam nikoli nisem sam bril. Guess what? Nikjer me niso hotli obrit
frown-1.gif

Pa higiena je slab izgovor, ker lahko za vsako stranko zamenjajo žiletko ali očistijo britev.

Če pa najdeš kje varianto, sporoči.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
U fino!!! Zelo uporabna informacija,glede na to,da sem nad brivcem v Lj ze obupal! Gotovo se ustavim tam,se letos pomladi. Tudi sam imam rad "old school" britje,kamorkoli grem in vidim "bricota".

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
če slike z linka predstavljajo realno stanje, bi pa še jst šel probat
cool-1.gif

Ja, slike so realno stanje! Vse je urejeno po starem sistemu, usnjeni stoli so dejansko iz 30-tih let.
cheer.gif

LP

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Sam se pogosto sprašujem, kako da nihče v LJ ne zagrabi priložnosti in proba odpreti brivnico. Recimo kak frizer, ki ima v salonu še kak dodaten manjši prostor. Mislim da investicija ne bi bila grozna in tudi če spodleti, ne bi bilo posledic.

Po drugi strani pa frizerska trgovina Estela poleg hale A prodaja brivska mila. Ker jih imajo na zalogi, jih nekomu že morajo prodajati. Torej mora obstajati še kak brivec SLO, ki to jemlje.
cool-1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Sam se pogosto sprašujem, kako da nihče v LJ ne zagrabi priložnosti in proba odpreti brivnico

danes imeti brivnico je po pričanju teh, kateri so to že imeli nekdaj prava katastrofa, saj so takšni pogoji in zahteve, da te srat pritisne in se noben zgleda ne upa več spuščati v to (baje je inšpekcija tukaj še posebej stroga)

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Sam se pogosto sprašujem, kako da nihče v LJ ne zagrabi priložnosti in proba odpreti brivnico

danes imeti brivnico je po pričanju teh, kateri so to že imeli nekdaj prava katastrofa, saj so takšni pogoji in zahteve, da te srat pritisne in se noben zgleda ne upa več spuščati v to (baje je inšpekcija tukaj še posebej stroga)

Aja, razumem. Res mi ni šlo v račun. Ker zanimivo mi je, da takoj čez mejo v Gorici je brivec že na prvem koraku. V Turčiji je vsaka 2. hiša brivnica. Imaš jih v Nemčiji, Angliji, Franciji, ZDA, Rusiji. Drugje je to pač nekaj običajnega. Recimo:

cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
To so pa prav turški frizerji. Je dejansko res? Ker ti menda znajo:

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer