Brezstično polnjenje telefona v avtu

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik Niki11 pravi:
Tale je pa še ena izmed hudih za nemško premijsko falango
hysterical-1.gif

Kia prehiteva prestižne znamke z brezstičnim polnjenjem
http://www.zurnal24.si/kia-clanek-254924

O Presneto to pa je res smrtni udarec
hysterical-1.gif

Pa sem nekoc bil mnenja da so hondasi najbolj zabita kasta

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Se hecas?

Doplačilo 100 ali pa 200€ za brezstično polnenje telefona, npr. ko je na odlagalni površini? TOP! Sploh v današnjih časih,ko so telefoni živi manj kot muhe enodnevnice.

Problem je sam da ima zelo malo telefonov to funkcijo, se posebej tisti zelo požrešni je nimajo, Apple pač.
ne, resno mislim. moj telefon se z originalnim polnilcem napolni v uri in pol, na brezžičnem pa v treh urah. dopuščam sicer možnost, da kijin brezžični polnilec za 90 EUR polni hitreje od mojega za 7 EUR, v nasprotnem primeru pa bi bila zadeva uporabna le za tiste, ki se veliko vozijo. če boš telefon dnevno odlagal le za 15 minut na polnilec, boš kvečjemu baterijo zjebal.

Baterija bo že zdrzala tisto 1 leto kot imas običajno telefon, saj konec koncev ce ga hoces hitro nafilat, si vzames 2A usb port, pa bo nafilan hitro....drugače pa meni je zanimiva ideja, vprašanje koliko pride prav v praksi,ampak če že gledas avto ranga BMW5 , ti teh 200eur ne pomeni kaj dosti.... sam kot rečeno, telefoni so še daleč od tega da bi imeli vsi to, kaj šele da bi imeli isti standard
grin1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
sodeč po tem, koliko voznikov v avtomobilih ranga BMW5 vidim s telefonom ob ušesu, bi rekel da njihovi telefoni še prostoročne telefonije ne podpirajo, kaj šele brezžičnega polnjenja.
smile-1.gif

btw, kater "biser" se je spomnil besedo "wireless" prevesti kot "brezstično"?

22. jul 2007
13.426
1.670
113
124
Nekje se giblje premosorazmerno večji avto -> manjši IQ in verjetno niso sposobni priključiti en navaden telefon preko BT.
Časi ciglastih dragih benefonov so že zdavnaj mimo, ko so ga držali v roki "nek se vidi raskoš"
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Bolj je point v tem da jih z BT povezavo ostali ne vidijio kako so 'žešči' in kak 'žešč telefon' imajo...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Zesca sta kvecjemu vidva majmuna, ki takega telefona, kaj sele avta nikoli ne bosta imela. Poznam 2 taka tipa z takimi avti, telefoni in seveda bt v avtu. Kako to povezat, ali ce to uspe, kako uporabljat, je cisto odvec in dalje furata klasiko na uhi. Jima moram povedat kaj si lowlife misli o njima

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Risanke so že mimo. A si mlekca popil, dojencelj? Pol pa spat, tu se odrasli pogovarjamo.
Ðabe mi je kripa za 50k če nima BT. Lastnik vozila, ki pa ni sposoben telefona povezati z BT napravo v avtu pa je ¼e¶æi æefur ali bjondna piæoza. IQ na ravni temperaturev hladilniku.
Zdej pa odpeketaj.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ravno taki takoj sparjo svoje ajfoune pa gelexy s nekaj.

Imam BT a ne uporabljam. Se uspem 90% izogibat klicom v avtu, sicer pa sem mnenja, da je BT potuha in ne pripore k varnosti v prometu odvisno od primera do primera. Za kakega zelo pozitivno, za drugega negativno.

Kako negativno? Prostoročno je flegma način in ni treba nič delat, lahko se tako pade notri v klic, da vse drugo dobi tretjerazreden pomen. Če cegu držiš na uhlju veš, da telefoniraš in da je treba šaltat, gledat cesto, gledat nujno še za policaje in se ne posvetiš klicu popolnoma. Če dvignem tel. v avtu se klicočemu nikakor ne posvetim, ampak ga samo hitro odpravim.

Avto ni pisarna in tudi če ji zakon pogleda skozi prste, tehnologija pa omogoči udobno uporabo ne bi nikol smela bit. V vsakem primeru je voznik na tel. večja nevarnost v prometu BT ali ne.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Risanke so že mimo. A si mlekca popil, dojencelj? Pol pa spat, tu se odrasli pogovarjamo.
Ðabe mi je kripa za 50k če nima BT. Lastnik vozila, ki pa ni sposoben telefona povezati z BT napravo v avtu pa je ¼e¶æi æefur ali bjondna piæoza. IQ na ravni temperaturev hladilniku.
Zdej pa odpeketaj.

467716-post_slo.gif

... mi ni treba nič pisat.
zmaga.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Moja izkušnja je da tisti ki imajo aparat prislonjen k ušesu to počno z eno roko, z drugo roko pa vse drugo, samo vozijo ne. Pri BT povezavi vsaj z tisto roko, ki pknavadi drži telefon držijo volan. Žal, bolj je žešči avto in lastnik, več ima opravkov z drugimi stvarmi kot z vožnjo samo...
Drugače pa se strinjam da je uporaba mobilcev med vožnjo nevarna tako neposredno kot z uporabo prostoročnih tehnologij.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ravno taki takoj sparjo svoje ajfoune pa gelexy s nekaj.

Imam BT a ne uporabljam. Se uspem 90% izogibat klicom v avtu , sicer pa sem mnenja, da je BT potuha in ne pripore k varnosti v prometu odvisno od primera do primera. Za kakega zelo pozitivno, za drugega negativno.

Kako negativno? Prostoročno je flegma način in ni treba nič delat, lahko se tako pade notri v klic, da vse drugo dobi tretjerazreden pomen. Če cegu držiš na uhlju veš, da telefoniraš in da je treba šaltat, gledat cesto, gledat nujno še za policaje in se ne posvetiš klicu popolnoma. Če dvignem tel. v avtu se klicočemu nikakor ne posvetim, ampak ga samo hitro odpravim.

Avto ni pisarna in tudi če ji zakon pogleda skozi prste, tehnologija pa omogoči udobno uporabo ne bi nikol smela bit. V vsakem primeru je voznik na tel. večja nevarnost v prometu BT ali ne.
Torej, zato ker je po tvojem mnenju BT potuha raje voziš z eno roko tistih 10%?
Ker če meniš, da je BT tako nevaren, potem se lahko tudi z BT še vedno izogibaš 90% klicem, tistih 10% boš pa vseeno bolj varno odpeljal, kot pa z eno roko na volanu.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Hvala za linke, ampak so nepotrebni, ker mi je jasno, da je kakršnokoli telefoniranje v avtomobilu distrakcija in zmanjša varnost.
Mirno pa trdim, da je telefoniranje z BT varnejše kot pa telefoniranje z roko na ušesu.
In če se ti na 10% klicev med vožnjo oglasiš z roko na ušesu je to precej bolj nevarno kot pa, če bi imel na BT. Sploh mi pa ni jasno, če BT imaš vgrajen, a ga ne uporabljaš zaradi svojega ''mnenja''.
In kot sem napisal: tudi z BT se lahko ne javiš na preostalih 90% klicev.

BTW: pregledovanje mailov med vožnjo je še nevarnejše kot pa pogovarjanje
evil.gif
).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Verjel ali ne,ampak je veliko odvisno od človek kako je navajen, jaz osebno vem da se dosti manj skoncentriran če se pogovarjam preko BT in posledično ga tudi ne povezujem. Če primerjam vožnjo z telefonom v roki ali pa klic preko BT, lahko rečem da tisto govorjenje v prazno oziroma v šipo, je bistveno bolj nevarno.

Z eno roko pa nevem zakaj nebi mogel vozit,saj večino časa vozis z eno roko, ampak je tudi dosti odvisno od avta. Daš v drive in gremo, druga roka pa večino časa počiva na sovoznici.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Če si tako ziher, da je velika razlika v prid BT, potem pa najdi en link, kjer je definitivno s prepričljivo razliko "zmagal" BT telefoniranje. Kar sem jaz po tem malo prebral je dejansko celo obratno...tega nisem vedel prej, sem pisal kot MOJE mnenje, ne kot fakt.

Kar se tiče infotainment zadev ipd. so sodeč po prebranem še veliko hujši kot BT ali pa teleforniranje s ceglom v roki, tko da je situacija kar bad, da je eno legalno drugo pa ne.

npr. : "Driver reaction time with use of a hands-free device is slower than the reaction time of driver impaired at a .08 alcohol intoxication concentration, according to the NSC."

In tle nimamo nekih lobijev in to niso chemtraili. Interes lobija tj. avtoindustrije bi bil prej obraten in bi delali na tem, da preprečijo objavo takih raziskav, kjer BT in infotaiment zadeve zelo negativno vplivajo na varnost ipd.

Hm.. zakaj ne uporabljam. Namestil, uporabil 3x, potem sem nehal in se ja...zavestno odločil, da je bolje, da nadaljujem s svojo stalno prakso ignoriranje telefona v avtu. Zaradi tega še nisem čefur v BMWju, ki ne zna tega nastavit, če mam lahko NFC tag za silent v avtu, namesto za vklop blueT.
tongue-1.gif

To pa naredim kot prekršek ja... pogledam maile, vendar jih ne berem naredim pa glance, ki je nevaren, samo v tako situacijo me je spravil tudi avtoradio. Sploh pa avti z vso možno elektroniko.. dobro, da sem testiral biTDI, da sem raje vozil, kot pa šaril po elektroniki.
smile-1.gif

IRCa pa nimam na telefonu no...windows phone user here.
wink-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zanimiv izsek v celoti:

According to the NSC, distracted drivers using hands-free devices suffer from inattention blindness, delayed response and reaction times, and problems staying in their lane.

Inattention blindness is when drivers using hands-free devices and are looking at the road, but “fail to see up to 50 percent of the information in their driving environment.”

Distracted drivers tend to miss visual cues such as exits, red lights and stop signs.
Driver reaction and response time become delayed as they are required to “attention switch,” causing a delay in a driver’s braking reaction time.
Driver reaction time with use of a hands-free device is slower than the reaction time of driver impaired at a .08 alcohol intoxication concentration, according to the NSC.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Glej, ne rabiš citatov in vsega ostalega tukaj linkat.
Ker SE STRINJAM s tabo (upam, da mi ne bo treba še narisat
frown-1.gif
), da je vožnja tudi s prostoročno opremo precej manj varna kot pa brez telefoniranja. Nikjer nisem napisal, da je velika razlika v prid BT, temveč, da je telefoniranje s prostoročno napravo varnejše kot pa s telefonom v roki. Čeprav si upam trditi, da je kar precej razlike. In ne bom iskal nobenih raziskav, ker mi kmečka pamet to pravi. Najmanj iz dveh razlogov:
- ker imaš obe roki na volanu (no, bi moral imeti, pravi žešči imajo eno na vrhu volana, drugo pa na prestavni ročici, tudi če je avtomatik
grin1.gif

- ker ne opredaš stalno še za policijo in je tako vsaj tisti del pozornosti, ki ni usmerjena v telefon, usmerjen na cesto, ne pa iskanje za katerim grmom so policisti
In raziskave zagotovo obstajajo, ampak res ne bom izgubljal časa za to.

In še tole: spet zavijaš v x smer in spreminjaš izjave.
Prej si trdil, da 10% klicev pač sprejmeš s telefonom v roki, kljub temu, da imaš prostoročno, kar je meni popolnoma nerazumljivo. Sedaj trdiš, da ignoriraš telefon v avtu. Ker če si in in varen in super duper napreden in ne sprejmeš nobenega klica ok. Ampak ker očitno jih sprejmeš 10%, je neumno (moje osebno mnenje), da ne izkoristiš večje varnosti, ki ti jo nudi prostoročna inštalacija. Če pa bi zaradi prostoročne inštalacije dlje blebetal po telefonu, potem pač ne morem pomagat in se le ne izogibaš tako klicem v avtu, kot trdiš.

Glede infotainment zadev se pa tudi strinjam s tabo, da so zadeve sedaj s touch screeni šle v napačno smer glede varnosti. Ker, da moraš namesto ene tipke iskati po 10-ih podmenijih je noro (v nekaterih primerih).
Vsekakor priporočam ogled testa najnovejšega Mercedes-a C klase v zadnji seriji Fifth Gear, kjer so testirali uporabo njegove najnovejše ''miške'' s touchpadom med vožnjo. Vicki je bila po celotni širini dirkalne steze...
confused-1.gif