Brezposelni ljudje ½ lenuhi ½

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Men se pa zdi da se mi nekaj ne zastopmo......mi se pogovarjamo kak je blo v Sloveniji , ti pa kak je blo v drugih republikah bivše jugovine in zgleda ,da tak ko ti ne veš ,kak so šponali Slovence , tak mi ne vemo kake privilegije so ,al pa ste imeli dol.
....ko tolk šolske knjige naprej mečeš ...-to je splošno znano dejstvo ,da smo jih kupovali sami in ne samo to , 3x smo zbirali denar ,da smo jih kupli za neke mulce z juga ,ki so na ne vem kak način prišli k nam sredi šolskega leta brez znanja ene slovenske besede in šele danes ,na podlagi tvojih postov , vem zakaj ,čeprav so imeli frajerčki polne žepe dnarja.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Mogoče sem ravno bolnišnico v kateri si se rodil pomagal zgradit s samoprispevkom ,mogoče vrtec ali šolo v katero si hodil.
Za uvoženo delovno silo smo pa na novo zgradili kar eno celo mesto in kako polovico vseh blokov v vsakem kraju, s tem da smo samoprispevke plačevali samo domači. Če si na siolu ,je tudi velika verjetnost da si tole poslal po kablu iz samoprispevka.
Lepo. Sicer sem se rodil še v avstroogrski bajti, tako da kaj dosti tvoji samoprispevki pri mojem rojstvu niso pomagali.

Ampak z davki, ki jih jaz plačujem, se tudi danes gradijo šole, bolnice, vrtci, ceste in železnice. In ti davki so bistveno večji kot včasih, s samoprispevki vred. Tako da ne vidim razloga, zakaj ste nekateri tako vzvišen, kaj ste vse zgradili za nas.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Ampak z davki, ki jih jaz plačujem, se tudi danes gradijo šole, bolnice, vrtci, ceste in železnice. In ti davki so bistveno večji kot včasih, s samoprispevki vred. Tako da ne vidim razloga, zakaj ste nekateri tako vzvišen, kaj ste vse zgradili za nas.
Šole ,vrtce ,bolnišnice zapirajo ne pa da bi gradili nove. Ceste in železnice so pa na puf in jih bodo plačevali tvoji potomci.
Kaj si pol zgradil.....?....
hysterical-1.gif

hecam se mal.....al pa ne.....
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Šole ,vrtce ,bolnišnice zapirajo ne pa da bi gradili nove.
Zapirajo določene malenkosti, gradijo pa ohoho novega.

Citat:
Ceste in železnice so pa na puf in jih bodo plačevali tvoji potomci.
A juga pa ni imela pufa?
17758-icon_confused.gif

speaker226

Zelenc'
16. mar 2011
20
0
1
Niso vsi lenuhi, lenuhov pa je več vrst:
- nočejo delat manj ugledna ali dostojna dela
- na zavodu dobijo več kot je minimalna plača in so seveda raje cel mesec doma, kot pa da bi bili v firmi za trakom
- nekaterim se pa preprosto ne da

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Zapirajo določene malenkosti, gradijo pa ohoho novega.
-ja , privat klinike , stadijon in trgovske centre ,pa višjecenovna stanovanja ,.......čeglih ne vem če iz tvojih davkov.
.....nam pa zato pripeljete 25k novih državljanov letno , tak da imaš dosti pomoči pri plačevanju davkov ,ki se bodo zaradi številnih novih ,pridnih delavnih rok lahko zmanjšali.
Je tak al ni????
evil.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
V zadnjem času sta se ponesrečila dva šiptarja.

Vsak po 3 froce, babe itaq brez šihta.

Ni kaj, lepo jih podpiramo...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
bom napisal enako kot gavran :

Osnovno in srednjo šolo pa še nekaj delovnih let sem naklepal v rdečem sistemu zato ti lahko iz prve roke dam nekaj odgovorov.

1. Firm ti ne bom našteval poznam pa vsaj 3 privatne, ki imajo apartmaje na hrvaškem kar nekaj državnih podjetij in JU ima lastne počitniške kapacitete - nekateri tudi v sloveniji

2. Jazbinškov zakon je veljal le zelo omejen čas zato ga ne moreš jemati kot merilo za dostopnost stanovanj v prejšnjem sistemu. Veljal je v novem sistemu in stanovanja so se vrednotila glede na velikost in starost. zato tudi popusti. vsak se vedno obesi na neko cifro, ki je bila za 30 let staro enosobno stanovanje , brez centralne in izolacije...
jaz nisemimel niit teoretičnih možnosti, da bi v socializmu dobil stanovanje

3. pol leto sem bil na zavodu, ker nisem dobil niti približno primernega dela, ko pa sem zavrnil prvo ponujeno delo ( nekaj kaj noben ni želel delati ) pa so mu ukinili podporo . Število brezposelnih pa mi ni znano, ni pa bilo malo. verjetno sem napisal 50 + prošenj pa nič.

4. Vse osnovnošolske + srednješolske knjige smo kupili sami.

če ne veš o čem govoriš bidi tiho

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
Citat:
Uporabnik keber pravi:
.....

z davki, ki jih sedaj plačujemo se financirajo JU + tajkuni + politiki in sanirajo sistemi kot so NLB, financirajo sistemi kot so SCT ...

ne spomnim se kdaj je bila kakšna nova bolnica zgrajena. vem samo, da bi radi ukinilo vsaj 50% porodnišnic
ceste so na puf
železnice tudi - pa še več pufa bo, če bodo kaj hoteli narediti
šole pa vrtce financirajo občine - seveda iz davkov, ampak gre to bolj počasi. za kak stadion pa se vedno najde denar

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ostalo kar sta napisala z Gavranom lahko potrdim. Kar se pa pojazbinjenih stanovanj tiče, pa tole:

Prvo kot prvo, si moral sploh biti privilegiran al pa orng hendikepiran, da si sploh dobil stanovanje v prejšnjem režimu in da si sploh imel kaj odkupit. Stanovanja se niso glih talala vsakemu.

Drugič pa, kar se cene tiče - ja, bila je bagatelna. Sem kupil eno tako leta 1998 in mel prilko videt pogodbe - za trisobno, 75 m2 veliko stanovanje v takrat relativno novem in lepem bloku v alpskem slogu, je neposredni proizvajalec iz kranjske Save odcolal lepih in okroglih deset jurjev mark. No, jest sm mu par let kasneje na roko naštel natanko 115 tisoč. Dober biznis. Predvsem zanj.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
kako je tvoj prodajalec prišel za 10 jurjev do 75m2 je pa verjetno zanimiva zgodba. podkupljen cenilec verjetno
kar sem jaz videl je bilo 10 - 15 jurjev eno - dvosobna stanovanja iz začetka 60 let - tako je vsaj bilo v našem koncu
no kolega je eno tako dvosobno kasneje kupil za 45 K, eno za 50K jaz garsonjero za 30K. cene so kasneje počasi naraščale...

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Vem recimo še za eno dvosobno (v Lj.) za devet, pa eno mal večjo garsonjero za osem.
Nobenega podkupovanja.

Garsonjera se je potem prodala za švoh 60 (tudi leta 98), dvosobno pa za sto, tam nekje 95 - 96.

Zanesljivi podatki iz prve roke. Je blo pa pri odkupu precej razlike, če so skeširali ali pa vzeli na puf.
Tko da - fajn so se omastili, zlasti Ljubljančani... ker Jazbinškove cene so bile enake po celi Sloveniji.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
115.608 iskalcev zaposlitve, 1563 prostih delovnih mest
To je podatek iz ZRSZ

Zakaj vedno ljudje pomislijo, če je nekdo brezposelen, da je lenuh, izkoreščevalec socialne pomoči, nesposoben....

Zato ker temu je tako in to je dejstvo.

Pri mojih 26ih letih nisem bil en dan brezposeln, v osmem razredu sem že delal ob sobotah in med počitnicami pri stricu v tiskarni,
celo srednjo sem petek popoldan in soboto zjutraj delal pri stricu. Kot študent delal tako fejst da sn še faks skor sfauliral.
In zdaj delam. Pri dveh firmah, pa še pri kolegu na črno.

Nevem kak lahko dobim zaposlitev na 3 mestih, nekateri pa niti na eni, pa nimam ultra super duper izobrazbe.

Ne nabijaj.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
.....

z davki, ki jih sedaj plačujemo se financirajo JU + tajkuni + politiki in sanirajo sistemi kot so NLB, financirajo sistemi kot so SCT ...

ne spomnim se kdaj je bila kakšna nova bolnica zgrajena. vem samo, da bi radi ukinilo vsaj 50% porodnišnic
ceste so na puf
železnice tudi - pa še več pufa bo, če bodo kaj hoteli narediti
šole pa vrtce financirajo občine - seveda iz davkov, ampak gre to bolj počasi. za kak stadion pa se vedno najde denar
Seveda se vse plačuje iz davkov, tako kot včasih. Tako da prosim, ne mi s takimi, "mi smo vse zgradili", ker ste pač ravno toliko kot se danes.

Glede bolnic: Onkološki inštitut, Nevrološka klinika, Pediatrična klinika, nova urgenca. So problemi, ampak to se je zgradilo ali se gradi. Tudi veliko zdravstvenih domov se je naredilo, večinoma prenovljenih, ki pa so kot novi.

Da se z davki plačuje JU in politiki, pa ne vidim razlike s preteklostjo. Včasih se je plačevalo še vsa nerentabilna podjetja, kar je danes bolj redko in v precej manjšem obsegu.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
nisi razumel.
seveda se vsa "družbena" dejavnost plačuje z davki. razlika med prej in sedaj je v tem, da sedaj podjetja imajo dobiček in lahko vse kar jim ostanme razdelijo kot želijo, včasih pa je to šlo v proračun...

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Osnovno in srednjo šolo pa še nekaj delovnih let sem naklepal v rdečem sistemu zato ti lahko iz prve roke dam nekaj odgovorov.

1. Firm ti ne bom našteval lahko pa greš pogledat spisek lastnikov počitniških hišic v Nerezinah (Bučanje) pa boš presenečen koliko (tudi privatnih) firm ima tam apartmaje. Kako jih oddajajo, ne vem.

2. Jazbinškov zakon je veljal le zelo omejen čas zato ga ne moreš jemati kot merilo za dostopnost stanovanj v prejšnjem sistemu. Veljal je v novem sistemu...

3. Eno leto sem bil na zavodu, ker nisem dobil niti približno primernega dela . Število brezposelnih pa mi ni znano.

4. Vse osnovnošolske knjige smo kupili sami.

No, pa še en, ki je v "rdečem peklu" izdelal osnovno, sgimnazijo in začel s faksom.

Ok, knjige smo si kupili sami, - ampak! -ni ti jih bilo treba. Vsaj pri nas je bilo tako, da je vsak, ki je želel zastonj knjige te tudi dobil. Sicer malo znucane, ampak zastonj.

Kar se sindikalnih počitnic tiče - jasno, da imajo podjetja nepremičnine na Hrvaškem. Ker jo je tko bolj ajnfoh kupit, ne pa zato, da bi imeli notri delavce.

Tko, da vse le ni bilo tako črno takrat. Je pa dobro da je crknilo in tako vsaj malo streznilo ljudi, da se je za dobrine treba potrudit in ne, da ti jih nekdo šenka. Tisti, najbolj navajeni šenkovanja, zdaj najbolj pizdijo in čez prejšnji in čez zdajšnji sitem in si tako lažejo sebi, kar je bistveno lažje kot pa priznati lastno nesposobnost.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Ok, knjige smo si kupili sami, - ampak! -ni ti jih bilo treba. Vsaj pri nas je bilo tako, da je vsak, ki je želel zastonj knjige te tudi dobil. Sicer malo znucane, ampak zastonj.

Kje to?

Jaz sem neke strokovne za SŠ moral it kupit celo v Zagreb.