Brezposelni ljudje ½ lenuhi ½

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Medtem ko čakaš lovce ob povoženem jazbecu lahko čuda natipkaš
evil.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
..... naj imam ženo in 3 otroke v moji sobi na 9 kvadratih doma? Po Ljubljan so pa babice na 100 kvadratih same.
bonk.gif

1. Babice imajo polno pravico, da so v 100 kv. m. stanovanjih. Dokler plačujejo stroške. Si že slišal, da je privatna lastnina neodtujljiva?

2. Ker te moti Ljubljana - kaj pa je treba riniti v Ljubljano? Bodi v vukojebini (pa ni mišljeno žaljivo) tipa Murska Sobota, Logatec, Kočevje, kjer stane kv. meter stranovanja le tretjino cene kvadrata v Ljubljani. Pa tudi najemnine so cenejše za 40-70%.

3. Naštepal si tri otroke in pričakuješ, da ti dodelijo veliko stanovanje, po možnosti s socialno najemnino 150 evrov mesečno?
Naštepaj še dva, pa boš dobil meščansko stanovanje v elitnem delu Ljubljane, lastno garažo in varnostnikom, s površino 150 - 200 kv. metrov, z (najmanj) dvema kopalnicama, z dvema wc-jima in kupom bidejev.
Ampak to boš dobil le v slučaju, da v Sloveniji pride na oblast Castro.

Za tisti rek: Najprej štalca, pol pa kravca pa seveda še nisi slišal.

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Jaz sem samo caplu razložil, da ker ste si vsa stanovanja razdelil, da ni pogojev za mlade, da bi sploh lahko začeli družino.

V skandinaviji npr. sploh ni (veliko) zasebnih stanovanj in so tudi najemnine temu primerne.

Posledično se mladi že okol 20 leta osamosvojijo in potem pridejo tudi otroki.

Primer z babico na 100 kvadratih je pa samo primer, kako je prostor neizkoriščen. ( tole ziher ni v dobro celotne družbe).

P.S Če bi naštepal 3 otroke v tej državi, bi pa res pričakoval kako orenk subvencijo za psihiatra.
tongue-1.gif

Citat:
Najprej štalca, pol pa kravca pa seveda še nisi slišal.

Se zato pa pravim, da so pri 30 samski. Capl, bi jih (nas) pa še obdavčil.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.696
113
Am a se predstavljas da tvoja zanosi in dobis trojcke... to sm jz ze dvakrat sanju dozdej... In pol ni sploh kej debatirat, tri je treba gor spravt. no sej pomoje bi blo zabavno. Kak teden =)

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Am a se predstavljas da tvoja zanosi in dobis trojcke... to sm jz ze dvakrat sanju dozdej... In pol ni sploh kej debatirat, tri je treba gor spravt. no sej pomoje bi blo zabavno. Kak teden =)

Dokler bi bili v porodnišnici.
grin1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Kolegu so na ultrazvoku rekli, se jih je več
hysterical-1.gif

On je pa reku, ja kolk več ...
d055.gif

Potem sta bila samo dva... samo vseeno.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Vedno nek primer z neko babico na 100m2...

Če je njen flet, ima lahko tudi 200m2 pa nimate kaj kontra sikat. Socializma ni več.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Razdelili smo si pa tista stanovanja ,ki smo jih mi zgradili ,
Kdo ste jih zgradili? Kolikor vem, so stanovanja gradila gradbena podjetja, večinoma z uvoženo delovno silo z drugih republik. Davke ste imeli precej manjše kot jih imamo sedaj in več ste dobili za njih (zato pa je potem šel socializem cugrunt).

Res ne maram poslušati, kaj "smo naredili ti pa oni", pa se izkaže, da niso nič naredili, samo gobce otresajo o svoji namišljeni velepomembnosti.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:

2. Ker te moti Ljubljana - kaj pa je treba riniti v Ljubljano? Bodi v vukojebini (pa ni mišljeno žaljivo) tipa Murska Sobota, Logatec, Kočevje, kjer stane kv. meter stranovanja le tretjino cene kvadrata v Ljubljani. Pa tudi najemnine so cenejše za 40-70%.

Mene pa zanima tole stanovanje v Logatcu za 1/3 cene stanovanja v Ljubljani...?!

Drugače pa... folk, dokler imate službe, ali pa se vam je usralo, da ste dobili službo takoj ko ste v eni prenehali... bodte veseli, še prehitro se lahko obrne in pristanete na zavodu, za leto, dve ali več...

V Ljubljani na Zavodu so zdaj zaposlitveni svetovalci celo v dveh stavbah, ker imajo premalo prostora na Parmovi, zaradi prevelikega števila brezposelnih. Zavod se zelo trudi, vsaj jaz imam takšno izkušnjo, se pa pri "delodajalcih" zatakne ampak tisti, ki si v teh časih ni iskal službe oz. si je ne išče, si tega ne zna predstavljat.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Zavod se ne trudi !
Ne si domišljat, da bo zavod za koga kaj nardil.
Vsake toliko pa itak 'počistijo' listo iskalcev, da se oblast lahko pohvali, koliko je padla brezposelnost.

In ne, tisti ki ne sprejme vsakega dela ni len.

LP

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Jaz nimam slabe izkušnje z zavodom in tudi precej drugih ljudi poznam, ki imajo dobre izkušnje, zavod namreč omogoča brezposelnim npr. tečaj tujih jezikov, desetprstnega tipkanja, raznih masaž in ostalih tečajev, kot tudi možnost dokončanja šolanja ali vsaj plačilo inštrukcij v kolikor so potrebne... vsaj zamotiš se, če že službe nimaš, pa še nikoli ne hodijo take stvari narobe.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Odlična tema!

Naj kar takoj in direktno povem za ljudi z priimkom Javšovec s Svetega Tomaža!!! Smrklja je stara okrog 19, 20, ima na poti že tretjega fačoka, ona nikjer ne dela, njen nikjer ne dela, njena mama nikjer ne dela, oče živi drugje, tudi nikjer ne dela ... vsi na sociali ... vsi (kolikor vidim) so zmožni opravljati vsakega dela ki jih lahko jaz in še kdo opravlja ... ampak neee!!!

Naša država, oziroma mi, bomo raje še za njih vse položnice plačevali in jim čez 500 evrov mesečno dajali, da se lahko nafojtrajo, so vedno na toplem v bloku, imajo brezplačno elektriko, brezplačen internet, brezplačno vodo itd ... !!!

Ko te vse prasce vidim kako se lepo šetajo po tam okrog v miru kot kakšen normalen človek, mi tak dvigne pritisk, da bi vse povozil z avtom, pa še v rikverc dal.

In ta njena mama ima nasproti gostilne stanovanje in gleda ravno v njo ... in ko/če se gostilna ne zapre točno ob 10 uri [censored] že takoj policijo kliče! Da bi vsaj tiho bila in bila vesela, da jim tako lepo gre!

Tem ljudem pa bi na sredi čela in če kje res vtetoviral en veliki slogan LENUHINJA !!!

jezen.gif
...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
In ko si na tečaju, uradno nisi iskalec zaposlitve - vse za prirejanje statistike.
O tečajih pa nebi, niso vredni 1/2 p...e mrzle vode.
Enkrat ne dobiš napotnice za razgovor - vse tiho, potem greš na naslednjega in tam poveš, da te to delo ne zanima - si odklonil.
Prvič nevede, drugič vede - rezultat - za 6 mesecev te brišejo iz evidence.

Toliko o zavodu ...

LP

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Razdelili smo si pa tista stanovanja ,ki smo jih mi zgradili ,
Kdo ste jih zgradili? Kolikor vem, so stanovanja gradila gradbena podjetja, večinoma z uvoženo delovno silo z drugih republik. Davke ste imeli precej manjše kot jih imamo sedaj in več ste dobili za njih (zato pa je potem šel socializem cugrunt).

Res ne maram poslušati, kaj "smo naredili ti pa oni", pa se izkaže, da niso nič naredili, samo gobce otresajo o svoji namišljeni velepomembnosti.
Mogoče sem ravno bolnišnico v kateri si se rodil pomagal zgradit s samoprispevkom ,mogoče vrtec ali šolo v katero si hodil.
Za uvoženo delovno silo smo pa na novo zgradili kar eno celo mesto in kako polovico vseh blokov v vsakem kraju, s tem da smo samoprispevke plačevali samo domači. Če si na siolu ,je tudi velika verjetnost da si tole poslal po kablu iz samoprispevka.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:

Mene pa zanima tole stanovanje v Logatcu za 1/3 cene stanovanja v Ljubljani...?!

Poglej si tale link. Najcenejše stane 1340 € kvadrat, večina pa 1500 do 1900 evrov. Kolikor se spoznam na nepremičninsko siruacijo, je vsaka cena nad 1500 €/kvadrat močno pretirana.

stanovanja Logatec

In ja, na Hvaru nekdo prodaja zelo razsuto hišo (hiša je v hribu), do katere vodi makadam, in je 7 km od prvega urejenega kopališča, za 800.000 evrov.
bonk.gif

In jaz prodajam VHS rekorder (pa ni edini s tako ceno) za 80 evrov. Niti 15 € ne bom dobil... Razen, če ga kupi kak nemški muzej...
evil.gif

Nazadnje urejeno: