Brezposelni ljudje ½ lenuhi ½

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Ne vem v kakšnemu idealnemu svetu živite, kjer so vsi brezposelni lenuhi, neizobraženi delavci in prišleki iz juge. No, saj par mescev nazaj bi mogoče bil tudi sam podobnega mnenja. Zdaj pa bom v parih dneh prejel odpoved v firmi, kjer sem bil 10 let. Še pred enim letom se ni bi mislil, da bo tako zagustilo. Plača je bila izredno dobra. Tako zelo dobra, da ko sem začel med faksom delat kot programer pač nisem dokončal faksa in zdaj me bo to teplo. Znanja dovolj, papirja pa ne. Že en čas iščem službo, se javljam na razpise, pošiljam prošnje pa praktično nobenih odgovorov. V poslu, kjer naj ne bi bilo problemov. Yeah, right. Čez cirka 45 dni bom pristal na zavodu in bom vlekel nadomestilo tistega pol leta, kolikor mi pripada, če ne bom našel drugega dela. Pa se nimam za lenuha, ampak živet je treba.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.696
113
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Se vidi, da ti je titula že stopila v glavo...
zmaga.gif

Meni ni nič stopilo v glavo. Titulo so predlagali in izglasovali drugi, jaz sem jo sprejel.

Pa še vedno velja kar sem ti napisal zgoraj - s takimi izpadi se zadrzuj v podforumu parlament kjer so taka sporocila nekaj normalnega.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.696
113
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Po tvoji izkrivljeni logiki si potem ti vsak dan nakokiran.
A vsi neesdeesovci smo na koki??

Pa dobr a ti preberes za seboj kar napises? Glej ti bom prilepil:
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi: Seveda nista lenuha, ampak sta lopova. Pa ti tudi, ker jih zaposluješ na črno. Pfej te bodi, pa sama poštenost te je.

Saj zato pa je pristaš in zagovornik Ivana in esdeesa...

Po tvoji logiki je nekdo pristas SDS-a zato ker je lopov. No po tej isti logiki si ti potem nakokiran ker ti je ocitno vsec levica.

pa sta obe trditvi tako zelo neumni, da je zalostno da ju moram limat se enkrat. Ampak namesto, da bi dojel, da ti hocem povedat da politicno sranje zginjaj v smetnjaku (sami ga smetite), ki vam je namenjen, mi pises da mi je titula stopla v glavo in me pol se sprasujes ce si na koki ker ti ni vsec SDS.

Sej priznam, sem naredil napako ker sem ti repliciral, mogu bi sam modu kliknit naj brise spam.

Pa upam da si sedaj dojel da je bila trditev s koko samo primer kako neumno trditev si sam postavil.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Brezveze posploševat.

Lahko bi brezposelne delili vsaj takole - več kot 1 leto brezposeln - je lenuh, ostali pa ne .

Pa še to je odvisno, če si v ljubljani brezposeln je res malo čudno, recimo v prekmurju pa kar težko dobiš službo....

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
KSZ

Ne vem v kakšnemu idealnemu svetu živite, kjer so vsi brezposelni lenuhi, neizobraženi delavci in prišleki iz juge. No, saj par mescev nazaj bi mogoče bil tudi sam podobnega mnenja. Zdaj pa bom v parih dneh prejel odpoved v firmi, kjer sem bil 10 let. Še pred enim letom se ni bi mislil, da bo tako zagustilo. Plača je bila izredno dobra. Tako zelo dobra, da ko sem začel med faksom delat kot programer pač nisem dokončal faksa in zdaj me bo to teplo. Znanja dovolj, papirja pa ne. Že en čas iščem službo, se javljam na razpise, pošiljam prošnje pa praktično nobenih odgovorov. V poslu, kjer naj ne bi bilo problemov. Yeah, right. Čez cirka 45 dni bom pristal na zavodu in bom vlekel nadomestilo tistega pol leta, kolikor mi pripada, če ne bom našel drugega dela. Pa se nimam za lenuha, ampak živet je treba.
Lojtra se potaplja v drek , to je bilo delavskemu razredu jasno že pred leti ,prav tako tudi da najlaže preprečiš potopitev srednjih ,,klinov,, tako ,da NE pustiš da se potopijo spodnji.
Danes je seveda prepozno ,....-cela lojtra bo šla pod gladino. ...a se je splačalo???

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Meni dva pomagata v delavnici in na montaži----oba sta na borzi-torej nista "lenuha"
Seveda nista lenuha, ampak sta lopova. Pa ti tudi, ker jih zaposluješ na črno. Pfej te bodi, pa sama poštenost te je.
Vesela pa sta , ker svoj družinski proračun dvigujeta-na črno nista zaposlena, saj delata podnevi ali pod ljučjo...

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Meni dva pomagata v delavnici in na montaži----oba sta na borzi-torej nista "lenuha"
Seveda nista lenuha, ampak sta lopova. Pa ti tudi, ker jih zaposluješ na črno. Pfej te bodi, pa sama poštenost te je.
Dokler bo kokainka s pobranimi davki svojim frendom graščine kupovala, naj ljudje kar mirno delajo na črno, ko bo pa to pošlihtano, bomo pa spet kaj o tem rekli.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.457
2.580
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
malcomX

Sporočil: 17389

Kako ti to uspeva, a nimaš dovolj dela.

Odvisno kako službo maš, eni nerabimo hamburgerov pečt, ampak delamo z glavo.

Če bi ti imel veliko v glavi kot praviš, da si uber pameten nebi tu na forumu postavljal neumna vprašanja. Ali kako gre že tista genij in norec sta najbolj skupaj? V krogu pameti je norec minuto čez polno uro genij pa minuto pred polno uro.

Saj tudi lenuhi so geniji, ker uspejo preživeti, ne da bi z malim prstom mignili.
Meni osebno je najhuje, ker kljub temu, da delam(v službi) ne uspe normalno preživeti mesec. Sem pa verjetno norec.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.131
6.300
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Dokler bo kokainka s pobranimi davki svojim frendom graščine kupovala, naj ljudje kar mirno delajo na črno, ko bo pa to pošlihtano, bomo pa spet kaj o tem rekli.

467716-post_slo.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

Meni osebno je najhuje, ker kljub temu, da delam(v službi) ne uspe normalno preživeti mesec. Sem pa verjetno norec.

Pol pa neznaš skozi mesec. Al si pa poišči še eno službo. Kadiš? Piješ? Kafeji po kafanah? Maš kurilca v stilutu? Rabiš sploh stilota?

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

Norec nisi----Vendar se postavi problem kako živiš in če se znaš prilagoditi razmeram na trgu. Zelo odvisno je koliko si ponosen sam nase.

Jst vem da bom zmerom dobro živel--pa kar bo ba bo
Rečeš boli ma kolac in greš naprej...

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Lenuh postane v trenutku, ko ga zaradi njegovega nesprejemanja dela začne živet država.

Jap. Delodajalec nekomu ponudi čiščenje kanalizacije za 700 € mesečno, on pa zavrne. Po moje in očitno tvoje je to lenuh...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

Pol pa neznaš skozi mesec. Al si pa poišči še eno službo. Kadiš? Piješ? Kafeji po kafanah? Maš kurilca v stilutu? Rabiš sploh stilota?
Nekateri niso zizna teleta ,ampak živijo na svojem ,kot pravi ljudje ,skrbijo za svoj naraščaj ,ne pa samo za svojo rit ,kot zblojena teleta pri 30ih ,katerih edina skrb je plačilo položnice za telefon. Je pač tak danes ,....luzer soli pamet produktivnemu , tapravemu človeku ,ki bo pustil nekaj za seboj.
zadnji cajt je da uvedemo en krut davek na samske brez potomcev........pa de vas pol vidmo gobezdala ,kak se da preživet skozi mesec
jezen.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Stanovanja ste si tastari po jazbinšku razdelil.... kaj potem..... naj imam ženo in 3 otroke v moji sobi na 9 kvadratih doma? Po Ljubljan so pa babice na 100 kvadratih same.
bonk.gif

Vrnitev k plemenski skupnosti
hysterical-1.gif

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Prvi ukrep, ki bi ga pri brezposelnih, ki prijemajo takšne in drugačne premije morali sprejeti je ta, da bi moral vsak sorazmerno s tem kar prejme narediti toliko družbeno koristnih ur, kot prejme pomoči,premije,... Pa magari se ura obračunava recimo 6€ na uro. Saj je takšnih del ogromno. Kdor noče delat naj ne dobi NIČ. Če je delavcu ali ing. ali pa mag. itd.. ne vem česa nerodno cesto za denar pometat, potem denarja pač ne rabi. Število izkoriščevalcev bi se takoj drastično znižalo.

Ne pa, da so sedaj matere "samohranilke", ki dobijo po 1000€++ pomoči, dokladov,... ker pač niso zaposlene, s položnicami in po obleke,hrano,.... letajo na karitas in RK. Foter je pa seveda večkrat tudi zaposlen in v bistvu stanujejo skupaj. Meni bedaku je pa to nerodno (oziroma me niso tako vzgajali), in dobim ob minimalni plači 52€ doklad, moja je brezposelna za najemnino+položnice pa dam 500+€ na mesec....

Drugače pa same številke na zavod prijavljenih ljudi tudi ne povedo vsega. Jaz sem bil 14 mesecev prijavljen na zavod za zaposlovanje, pa sem vmes neprekinjeno pogodbeno delal. Res pa nisem dobil ta čas od države NIČ €.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Stanovanja ste si tastari po jazbinšku razdelil.... kaj potem..... naj imam ženo in 3 otroke v moji sobi na 9 kvadratih doma? Po Ljubljan so pa babice na 100 kvadratih same.
bonk.gif

Vrnitev k plemenski skupnosti
hysterical-1.gif
Kje pa misliš da smo mi začeli ?, a misliš da so nam stanovanje dali in upali na naraščaj? ....samo takrat nismo bli spizdjene mevžice ,ki cvilijo koker nekaj ni po njihovih ritkah ukrojeno.
Razdelili smo si pa tista stanovanja ,ki smo jih mi zgradili , kar so zgradili prej se ni delilo ,ker je bilo predmet denacijonalizacije , da bi si pa kej vašega kdaj delili ,pa ni enga velikega strahu.
Sicer pa ne vem zakaj si na 9kvadratih , sej če si izobražen ,delaven ,sposoben in se znaš znajdit , ti itak pripada par k€ plače in s tem seveda stanovanje , če ne pa menjaj službo ,....tak ste vsaj za delavce govorili ,da so si sami za svojo bedo krivi ,zato ne vem ,zakaj bi bil za bedo brezposelnega ali zaposlenega diplomiranca kriva ena babica . Če ima 100kvadratov , pol je že bla sposobna , sej drgač tak ne more bit , a ne????

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
KSZ
kaj je z vami ljudje.
a veste, da je človek tudi po jazbinškovem zakonu stanovanja moral odkupiti. Ni pomembna cena preračunana danev v € ampak cena takrat glede na plače. Ogromno ljudi je moralo vzeti kredo na 10 ali 20 let.
nekateri so pa tudi takrat imeli 10 x povprečno plačo enako kot sedaj.
me pa zanima katera samohranilka dobi 1000+ € otroških dodatkov ? ( pustimo cigane )
močno upam, da vi vsi ki imate oh in ah diplome družbenih faksov ne boste dobili naslednjih 35 let dela v vašem poklicu ampak boste morali čistiti wc-je da boste preživeli