BRAVO NAŠI ORLI!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne, samo da če je nastopila kakšna situacija, bi se delalo za trofejo, team spirit itd...
Nismo v komunizmu.

Skoki so INDIVIDUALNI šport. To ni fuzbal. Dajte to štajerci mal zastopit.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Bomo videli, ko pride do take situacije. lahko je Šniclu to zdaj govorit, ko ima največ zmag v svetovnem pokalu.

Ni ga lepšega, ko ti kolega iz lastne reprezentance spelje pokal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Vseeno pa je to biznis. Jodlarji in švabe ogromno vlagajo v skoke in zato je skoraj obvezno, da je eden izmed njih svetovni prvak. Tudi ostali se zavedajo, iz iste reprezentance, da je to prvi cilj in da mu tudi morajo pomagati, če lahko.

Pri nas še verjetno takšne skomercializacije tega športa ni, zato ne moremo pričakovati istih potez od naših dečkov.

Bomo pa videli, kako bodo zadeve stale zdaj, ko imamo planico, novo, oz ko bo celoten kompleks izdelan. Verjetno bodo apetiti zrasli.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Kako te ni sram govorit take kozlarije in od fanta, ki je pridno treniral leta in leta, da bo v Planici pred domačimi gledalci uprizoril sanjski let zahtevat, da tega pač ne nardi? Prevc je imel celo sezono čas iskat točke, pa jih s parimi nastopi, kjer je bil nad 15 mestom pač ni nabral dovolj. In zadaj bodo pa ostali kuhali zato, ker on prej ni skakal, kot je moral? C'mon....
Poleg tega pa, Prevc je včeraj v drugi seriji skočil pod povprečno...

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tepeš bi imel dovolj okoli 230, ne pa da je tišal v dno.

No, je kar je, ti pa lahko sedaj naprej debatiraš in iščeš vzroke v političnih razlogih.

Ne bova prišla skupaj, ne trudi se, ni pa potrebe, da si žaljiv.

Ne bom žaljiv do tebe, sam ti pa tud ne rabiš bit do skakalca, ki je zmagal Planico. Ne vem sicer, če nisi bil še v plenicah leta 98, ko so Japončki pokazal, kaj je šport ravno v Planici, ko so trije preskočili svojega in tako omogočili Peterki globus. Siguren sem, da se ti fer play slej ko prej splača. kar poglej jodlarje, kako so uničili pomojem najboljšega skakalca ever s taktiziranjem, pa dva naleta gor, pa dva dol in levo in desno, čeprav je bil Šnirnca sposoben letet v poden v vsakem primeru tud brez teh blesarij.
Če si pa dobro pogledaš Jurijev skok pa lahko vidiš, da je zbremzan za vsaj 5 metrov, če ne več, sam ne pri buksljih Slovenskih, med katere spadaš tudi ti je zdaj on največji usrane. Aja, pa seveda, skakalec lahko kar že na začetku reče, zdele bom pa 230 skoču, moram pazit, da ne bo letel 240, ker vprašanje, če Prevc lahko skoč 240. Prevc je zamudil in lahko zvlekel samo 235, če nebi zamudil in nardil tak skok, kot je treba, bi z lahkoto preskočil Jurija. tko da globus je zapravil Prevc sam in nikakor mu ga ni zapravil Jurij.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Pod povprečno? V drugi seriji je imel prevc DRUGO daljavo serije, le tepeš je skočil več. Koliko so potem skočili vsi ostali, svetovni asi, vključno s lastnikom letošnjega VKG? Porazno zanič?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Ne bom žaljiv do tebe, sam ti pa tud ne rabiš bit do skakalca, ki je zmagal Planico. Ne vem sicer, če nisi bil še v plenicah leta 98, ko so Japončki pokazal, kaj je šport ravno v Planici, ko so trije preskočili svojega in tako omogočili Peterki globus. Siguren sem, da se ti fer play slej ko prej splača. kar poglej jodlarje, kako so uničili pomojem najboljšega skakalca ever s taktiziranjem, pa dva naleta gor, pa dva dol in levo in desno, čeprav je bil Šnirnca sposoben letet v poden v vsakem primeru tud brez teh blesarij.
Če si pa dobro pogledaš Jurijev skok pa lahko vidiš, da je zbremzan za vsaj 5 metrov, če ne več, sam ne pri buksljih Slovenskih, med katere spadaš tudi ti je zdaj on največji usrane. Aja, pa seveda, skakalec lahko kar že na začetku reče, zdele bom pa 230 skoču, moram pazit, da ne bo letel 240, ker vprašanje, če Prevc lahko skoč 240. Prevc je zamudil in lahko zvlekel samo 235, če nebi zamudil in nardil tak skok, kot je treba, bi z lahkoto preskočil Jurija. tko da globus je zapravil Prevc sam in nikakor mu ga ni zapravil Jurij.

467716-post_slo.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Če skočiš 244, potem drugemu ne daš več veliko maneverskega prostora.

Pač ne razumeš, kaj je to reprezentanca, denar, globus itd.

Tepeš je imel pokal od petka in sobote, tudi v nedeljo bi dobil za 2. mesto. Skratka, njemu ni šlo za "nič".

Na drugi strani pa je bila zgodovinska zadeva.

V novi Planici izročiti Slovencu VKG.

Zadeva je mimo, slabo so se dogovorili in je, kar je.

In zdaj smo mi bukslji, ker tudi Avstrijcem in še komu se smeje, kako smo iz rok izustili mega trofejo.

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
ksz

Takole je Peterka zmagal leta 1998.

Japonski ferplej pomagal Peterki
Še bolj dramatičen pa je bil konec sezone 1997/1998. Primož Peterka je pred svojimi navijači v Planici napadal drugi zaporedni veliki kristalni globus. Pred zadnjo tekmo je imel pred Kazujošijem Funakijem 33 točk prednosti (1.217:1.184). Po prvi seriji je bil Peterka četrti, Funaki pa sedmi. Slovenski šampion je v finalu skočil nekoliko slabše in padel na četrto mesto, v tistem trenutku pa je vodil Funaki. V tistem trenutku je imel Japonec na svojem računu 100 točk, Peterka pa 50, kar bi naslov prineslo Funakiju. Na vrhu so bili še najboljši trije po prvi seriji - Japonca Noriaki Kasai in Hiroja Saito ter Avstrijec Martin Höllwarth. Peterka je za globus potreboval razplet, v katerem bi vsaj dva od prve trojice prehitela Funakija. Na koncu so to storili vsi trije, zmagal je Kasai pred Saitom in Höllwarthom. Japonca bi lahko taktizirala in omogočila zmago rojaku, a tega nista storila. Na koncu je Peterki ostalo 19 točk prednosti (1.253:1.234).

Vir: rtvslo.si - http://www.rtvslo.si/sport/sportni-sos/spomin-na-globuse-peterka-v-drami-potegnil-najdaljso/360699

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Japoncem je kakšno prirejanje pod častjo, verjetno bi jih oblatili v državi, če bi tako naredili.

Pri nas pa je človek oblaten, če ne naredi kakšne svinjarije. Žal...smo pač mentalno manj razviti, tolaži nas lahko edino to, da nismo edini, oz da je večina sveta itak skorumpiranih pokvarjencev.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Če skočiš 244, potem drugemu ne daš več veliko maneverskega prostora.

Pač ne razumeš, kaj je to reprezentanca, denar, globus itd.

Tepeš je imel pokal od petka in sobote, tudi v nedeljo bi dobil za 2. mesto. Skratka, njemu ni šlo za "nič".

Na drugi strani pa je bila zgodovinska zadeva.

V novi Planici izročiti Slovencu VKG.

Zadeva je mimo, slabo so se dogovorili in je, kar je.

In zdaj smo mi bukslji, ker tudi Avstrijcem in še komu se smeje, kako smo iz rok izustili mega trofejo.

Bukselj je zelo zelo premila beseda zate, sam nekak mi ni za napisat besede na i in k. Iz rok smo spustili mega trofejo, tebi je ušla, ko bi imel polne hlače že na zaletni mizi, če bi do tja sploh prišofiral, al je Perotu, ki pomojem točno ve, kje je zafrknil zadnji skok.
Siguren sem, da bi jodlarji ali pa Nemci taktiziral in sem hkrati vesel, da naši niso, podobno kot Japončki v časih, ko si ti še v pleničke lukal pa kakal, pa je lahko Peterka dvignil trofejo. Če bi pa Jurij taktiziral in bi se mu zarad tega zalomil skok in nebi preskočil Severina, bi pa spet tebi podobni bedaki vpili, kok je nesposoben.

V novi Planici smo pobral 5 od 7 možnih medalj, kaj bi še rad, liziko?

I

Izbrisan uporabnik #488

VKG, simpl

Saj ne boš razumel, ker se zadeva ne nanaša ta tvoj proračun...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Imaš prav, ne razumem in vesel sem, da umotvorov tvojega kova ne razumem. Mora velik šumet v glavi predvidevam. Nič ne zavidam.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kak moraš biti vesel, da nečesa ne razumeš
smile-1.gif

Jaz namreč razumem tudi drugo stran, vendar se pa z njo ne strinjam pa seveda nisem žaljiv kot ti primitivček, ki te moti drugačno razmišljanje.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Z lahkoto sem vesel, da takih megaumov kot si ti ne razumem. Šumenja v glavi pa res nočem.

PS: ko se pa potrudiš in pokomentiraš VKG iz leta 98, pol pa obljubim, da se potrudim z razumevanjem kljub tveganju za brum v glavi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Jaz razumem, o čem snecer govori. Izhaja pač iz dejstva, da je šport velik biznis in vsem mora biti jasno, da je glavni in edini cilj, čimvečji ROI denarja.

Me pa hkrati tudi veseli, da pri nas ni tako in da dosegamo vrhunske rezultate tudi brez tega.

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj je nekdo že pred mano.

Japonci imajo drugačno miselnost.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Tepeš je na manjših skakalnicah bolj povprečen,medtem ko na letalnicah raztura.Torej trenira celo leto,da naredi rezultat na parih tekmah.Mogoče se mu gre tudi za kaj denarja ker nekako se mora tudi preživljati !

Za Snecerja to ni nič !
stupid-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.