Bravo bik

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Če ti zdaj rečem, da eno je prehranjevalska veriga, ki je potrebna za obstoj naše vrste, drugo pa izživljanje, boš seveda napisal, da imam izbiro in bi lahko bil vegetarijanec, ne?
bonk.gif

Sej bika po borbi tudi pojedo gledalci,...

Nekak sem zagovornik tega (ne bikoborb ampak;) da je to stara tradicija, in da so biki povečini zarad adrenalina
itak v takem "šoku" da bolečine skoraj ne čutijo, tako da je za žival to dosti manj mučno kot za enega živaloljubca
ko to opazuje.

Sicer pa vsake tolko itak pride en bik ki naredi malo reda in poskrbi da se te predstave pomaknejo za kak debel teden.

Da se je modelu to zgodlo nemislim da je prav, mislim pa da je vedel kaj tvega in se je pač sprijaznil z dejstvom da lahko umre,
še vedno raje pod bikom kot pa da imam navito okol sebe bombo in zraven vzamem še par deset ljudi kot kaki tetorističlni skrajneži....

Treba je tudi vedet da recimo od smrti enega bika dobesedno živi celo mesto, pa še pojedo ga, tako da izkoriščenost je
maksimalna.

Sicer pa tut tiste kure ki nam nosijo 10 jajc za en evro trpijo kot hudič, pa kajčeš, jajčka pač rabimo, ane?

Edino kako bi jaz malo omilil te borbe (ukinil jih pač nebi, ker mislim da ima turizem in 70% inkom proračuna pač prednost
kot nekoliko boleča smrt bika) je to, da bi mogoče te bike malo nafilal dodatno z kako adrenalinsko šprico, pa mogoče kaj
proti bolečinam, kaj solidnega, zdaj kok škodi zdravju bika gor al dol, model bo itak hladen čez eno uro...

Tako nekako, da bo volk sit pa ovca cela; ironično, kajne?

Pa še nekak moj "pregovor" oz. misel;

Nekje v Afriki pade gazela da preživi levinja in njeno leglo, nekje v Španiji pade bik da preživi bikoborec in njegova vas.

Jebat ga, tut ljudje smo samo živali, in jest mormo, in ko se ravno ne pobijamo za preživetje; hrana zato stane denar.

Kdo je z mano?
confused-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
dej mi povej, koliko trpi ena kura. Izleže se iz jajca, v boks 50x50cm. tukaj sedi, je, serje, leže, ali se pa samo redi, in gre potem v zakol. zakaj trpi? To ti misliš, ker veš, da bi morala biti nekje na kmetiji. Ona pa tega ne ve. Če bi bil človek od rojstva v 5x5 sobi, in bi vsak dan prihajal hrana skozi luknjo, in ne bi imel stika z zunanjim svetom, potem on ne bi vedel, da je mučen, a ne? pač bi se navadil na tako življensko okolje in to je to. Živali pa poleg tega še ne znajo tako razmišljati, da bi se vprašale, od kje pa pride hrana? kdo pa je un stric, nas pride vsake toliko pogledat, od kje pride? sej ne razmišljajo o tem.

o rly?
confused-1.gif

Na tu pa še maš enega daljšega, samo tolko da dobiš občutek kako zelo se motiš!
Posveti tem račkam 4 minute tvojega živlenja z ogledom, da vidiš kaj one trpijo.

https://www.youtube.com/watch?v=KEV4IKXn_T4&feature=related

Guys;
Jebomater, jaz sem raje kot ta raca en arenski bik, prvo me redijo na travnikih in najboljših štalah da bom postaven in
da bom zgledal zafukan me bodo pitali z najboljšo kalorično hrano, da bom strah in trepet, nato po 3 letih razvajanja,
me bodo po 20 minut malo mučili, nabit z adrenalinom mentalno itak nebom več prisoten, in pol bom pač umrl in nahranil
več sto lačnih ust in od moje predstave bo nekaj ljudi tudi zaslužilo zase in za svoje otroke.

Jebešbikoborbe po umre 20 bikov na dan, raje se hudujmo nad miljardnim mučenjem perjadi v industriji.

Dosti dosti bolj krute zadeve so kot pa bikoborbe. Te imajo vsaj nek smisel in tradicijo, pitanje goske z cevno nima
tradicije kajšele smisla.

Folk vi ne vidite, da vam nekateri mediji (kot te bikoborbe) pokažejo "kocko" oz vi mislite da vidite kocko, gledate pa
list papirja, sicer ima 4 kote in ploščo, še zdaleč pa ni kocka, če ga ne pogledate z drugega zornega kota, kot sem vam to zdaj
pokazal jaz.
Pubeci, 25 let imam in nisem kmetovalec pa to vem, če vem jaz, bi tut vi lahko zgruntali.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.097
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:sam kaksno pa je meso po 10 letih garanja in stalne podhranjenosti?
Ne tak dobro kot smo ga mi vajeni. Pa konjiči in krave so nekdaj dočakali do 20 let. Res pa je, da so krave imele do 5-10 litrov mlekca na dan, pa še kako furo so opravile. No, ampak to so jedli naši dedje za praznike. Nisi pa mogel naročiti zrezka v gostilni in ga čez 10 minut jesti.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ok, sam tele race NAJ ne bi tako trpele. to se dela vse nezakonito, neuradno, skrito pred javnostjo.

sicer pa tud ljubitelj rac ravno nisem...
wink-1.gif
jo še nisem jedel.

sam pišuka kako ni to ene firme, k bi take "klavnice" požgala do tal??? pa da sm jest milijonar, takoj konča v ognju. pa še gasilcem plačam, da ne pridejo dva dneva gasit. Najprej bi pa poskrbel, da bi tile "mesarji" in ostali vodstveni kader ostali notri.

Jest ne vem, a je tok drago, da bi jih na hitro ubili??? a je elektrika predraga al kako???

Nazadnje urejeno: