Bravo bik

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Prejšnji teden sem se nahajal v bližini ene klavnice in da vam po vem po resnici, ni bilo nič kaj prijetno, kar sem slišal.

Kričanje nekega podivjanega kmeta, kravje mukanje in razbijanje z neko kovino (kot da bi nekdo tolkel po plehu). Človeku kar malo adrenalin požene po telesu.
frown-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
ksz
Strinjam se z Wackom. Ponudba in povpraševanje se uravnavata. Manj kot bomo pojedli mesa, manj ga bodo "gojili"; seveda to žal ne gre na kratek rok. Zadnje čase se je po trgovinah razpasla tudi ponudba žrebičkov. Tega včasih ni bilo. A ni to katastrofa? Samo kaj, ko je pa danes tako fancy pojest žrebička.........
Človek je res zasužnjil živali in vsi, ki konzumiramo meso, smo dvolični. Žal tudi jaz. Ampak edino pri sebi lahko začnemo, zmanjšamo porabo mesa, prijavimo veterinarski inšpekciji soseda, ki ima zunaj psa na 1 m verigi, prijavimo surovo ravnanje z živaljo, kupujemo jajca iz talne reje, doniramo kakšen € zavetiščem za živali, S/K svoje pse in mačke....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.097
113
Žrebiček je problem, teliček ali krava pa ne?
Sicer v Evropi gotovo pojemo preveč mesa, povrhu pa smo ljudje postali na nek način silno nesposobni. Kdo od nas pa bi preživel en mesec, če ga nagega in brez vsega spustimo danes nekje v neokrnjeno naravo v našem podnebnem pasu? To zna ja vsak zajec. Človek pa ne več. Pravzaprav bi marsikdo verjetno ne preživel, če bi mu zraven dali še na voljo 10 kg pšenice, malo ovsa, repe, živega prašiča in še kako kravo in kuro.
Hmm, ideja za bodočo "kmetijo"?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Žrebiček je problem, teliček ali krava pa ne?

kar se žrebet tiče.

Včasih, kakih 30-40 let nazaj so bili konji redki, sedaj je pa že skoraj v vsaki štali.

Kobile še imajo neko ceno, konji pa ne. Pustimo ob strani kasače in podobne, govorim o kakih haflingerjih in podobnih.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Seveda je problem tudi teliček, kozliček, odojek, krava, pujs, kura......hotela sem reči, da se mi zdi docela odveč, da se je pojavila ponudba "nove" vrste mesa. Ker se res ne spomnim, da bi se konjsko meso včasih dalo tako zlahka dobit.
Je pa zdaj to v trendu. Celo moja "kolegica" je začela vzrejat konje in pravi, da gredo v prodajo "za med", zlasti za Italijo. Prokleti makaronarji, a ti res požrejo vse živo??!!!!.
Pa nič ne pomaga, ko ji jamram, kako lahko pelje svojo žival v klavnico, ona pravi, da jih omamijo z elektriko, pa da je koj vsega konec.....ne vem, ali je tko naivna ali bolj trdosrčna ali pa celo zaplankana....Ampak od tega pač živi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja sej... v čem se pa moti? sej ima prav...

sicer jest tud ne jem konjskega mesa (ja jem pa pujsa, bika, purana, piščanca. Pač moja izbira, kaj jem...), sam tko pač je. Konje se je včasih rabilo za delo na polju, in zato niso bili prvi na krožniku. Sedaj se jih pa ne rabi nič več, razen za občasno rekreacijsko jahanje. in tako zaidejo tudi v mesnice...

Kloshar... ja verjamem da niso prijetni zvoki tam okoli... če se ti pa zdi, da je bilo kaj zelo čudnega, jih pa prijavi. Sej obisk inšpekcije nikoli ne škodi v takih zadevah... Sam žival vseeno čuti kaj jo čaka... če ne drugega vidi pred sabo. Sliši. Pa mogoče tud voha strah... Vsekakor jim ni lahko. Ampak če so že prisiljene se žrtvovati za nas, dejmo jih vsaj spoštovat.

Najbl so mi bolni osebki, ko imajo doma koline in se na veliko zabavajo, delajo norca iz živali, itn... take bi jest takoj pod nož dal. Da vidimo, kako bi potem oni cvilili in brcali. Sam zdej bomo počasi zašli iz teme...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a bi ga res???

pišuka, jest pa ne vem, če bi ga lahko... mogoče bi ga samo probal...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.674
3.945
113
Ljubljana
hmpg.net
V bistvu je bil problem konjskega mesa v predpisih. Včasih se je zaradi (veterinarji dopolnite) določenih razlogov konjsko meso ni smelo prodakati skupaj z ostalim mesom.
Zato so bile "konjske" mesnice precej redke (Krušič npr.), ker niso smele prodajati celotnega mesnega asortimana.

Očitno sedaj temu ni več tako in zato se konjsko meso prodaja na več prodajnih mestin in je s tem laže dosegljivo. To da je bolj kvalitetno od farmsko gojene svinjine(govedine, ...), je pa jasno že odkar obstajajo farme.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Je že prou, da se kdo še za živali vleče. Kva pa ti, k jih raj strelaš? A je fajn filing?
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.097
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
kar se žrebet tiče.
Včasih, kakih 30-40 let nazaj so bili konji redki, sedaj je pa že skoraj v vsaki štali.
Mislim, da je fora tudi v prirastu / dan, zaradi česar je gojenje goveda denimo bolj zanimivo kot gojenje konja za meso.
Sicer pa je gotovo tudi nekdaj delovni konj na koncu pristal v loncu. Temu se reče ekologija, kjer se lepo vse porabi. V tistih časih tudi najbrž niso kar tako jedli teletine, temveč bolj stare kravice, vole in prašiče.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sam kaksno pa je meso po 10 letih garanja in stalne podhranjenosti?

Gatto; ja en more bit normalen... in razumen.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Je že prou, da se kdo še za živali vleče. Kva pa ti, k jih raj strelaš? A je fajn filing?
evil.gif
fajn filing je ja, če spravim na hrbet kakšno luškano srnco, tud mucico, pujsiko(packico) lepo, tudi kravica je bila in podobne živalce ..
evil.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
O ti zoofilček, ti !!!!
shocked-1.gif

Sicer pa itak pravijo, da je to bolj značilno za fante s podeželja, hehe.....

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
evil.gif

mamca kaj bi pa vsi bres jagrof ???

če ne vete kaj govorite raje ne bodite pametni !!!!

mi skrbimo za naravo če nebi blo nas marsičesa tudi nebi blo !!!

in strelamo samo tisto kar je za odstrel po večini !!!!
grims-1.gif

in ja je fajni filing ko nekaj pade
grims-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Oooooooo, tudi ti ????!!!!!!!!
shocked-1.gif

A ne bi blo boljš, da bi jagal kaj drucga kot pa strašil žvau po gmajni?
10.gif

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
joooj mamika vidim da je težko z tabo o tem debatirat !

sej vsak ma svoje mišlenje in pač eni vemo zakaj je jaga potrebna
drugi pa pač imate v glavi da smo morilci ubogih živali !