Brat bratu - nova slo humoristična serija

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Pa Domicelj je čist ql!
2043-fail-camera.jpg

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Osebno nikogar ne poznam, ki mu OFAH ne bi bila všeč (ali bi mu bila NMK bolj všeč) - niti ene samcate osebe - potem poznam same Angleže ali kako?

Poznaš same nadpovprečne Slovence. Sam sem prišel do spoznanja, da smo jaz in vsi ki jih poznam enostavno daleč od povprečnega, nerazgledanega, nesposobnega kritičnega razmišljanja Slovenca. Drugače si tega ne morem razlagat. Če drži gausova krivulja potem je gledalcev za Ðurotova spakovanja več kot dovolj.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Ne vem sicer, kdaj vas je večina slišala za konje, ampak vam zagotavljam, da takrat o POP tv nihče še ni niti sanjal, tako da čas predvajanja na tem kanalu ziher ne more bit vzrok za gledanost oz. negledanost serije.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
ksz..

Humoristicnh serij v Sloveniji enostavno ni.

Dobrih humoristichni serij v Sloveniji pa SPLOH ni.

Deloma smo krivi Slovenci sami. Smisel za humor je treba vzgajati in negovati. Pa ne govorim o humorju, kjer igralec pride v kader z odprto zadrgo, zakolne po bosansko in se mu smejijo vsi.

Angleški humor je pač endemit v svetu humorjev, Angleži imajo tradicijo, pa verjetno tudi žilico. To seveda ne pomeni, da je vsem všeč OFAH ali The New Statesman. Tudi v USA je nekaterim uspelo narediti zelo dobre hum. serije.

Dejstvo: če imaš 2 osebi, eni je všeč npr. Arrested Development (USA) ali The Office US (USA - pomoč genialca Gervaisa, ki je bil tudi v Office UK), drugi osebi pa omenjeni seriji nista všeč, se pa navdušuje nad Boxsetom serije Friends in The Fresh Prince Of Bel-Air, potem kaj hitro ugotovimo kaj? Druga oseba nima razvitega smisla za humor, zadovolji se s preprostim in straight-forward humorjev, genialnost in dovršenost humorja dobrih humorističnih serij pa pač ne dojame. S tem ni nič narobe. Jaz recimo nimam posluha za petje, drugi pač nima posluha in sposobnosti doumeti dobrega humorja. Big deal.

In Ðuro ima v Sloveniji fantastično srečo, saj je samo za odtenek boljši od kategorije "delajo podn od podna komedijo", zato v Sloveniji žanje uspeh. To, da je našel tržno nišo v deželi pod Alpami, je samo za čestitat.

LP,
PIC

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Kaj ima starost serije in TV-postaje opraviti s programsko shemo? Ko je bila OFAH na POP TV/Kanal A (nekaj od tega dvojega je bilo) na sporedu, je bila po deseti zvečer. Vse, kar je pomembno, je to, da se OFAH nikoli na nobeni slovenski televiziji ni vrtela ob nekem gledanem času (če se motim, me pa popravite). Zato tudi ne moremo sklepati, da se pri nas ne bi prijela. Prav tako istega ne moremo trditi za "angleški humor" nasploh.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Poznaš same nadpovprečne Slovence. Sam sem prišel do spoznanja, da smo jaz in vsi ki jih poznam enostavno daleč od povprečnega, nerazgledanega, nesposobnega kritičnega razmišljanja Slovenca. Drugače si tega ne morem razlagat. Če drži gausova krivulja potem je gledalcev za Ðurotova spakovanja več kot dovolj.

Okej, če se tega lotimo z Gaussovo krivuljo: OFAH je najbolj priljubljena britanska humoristična nanizanka vseh časov - zanjo je glasovalo največ ljudi, zato se zelo verjetno sklada s tisto sredino populacije po Gaussovi krivulji, ki je najbolj številčna. Zaključek: povprečni Britanec gleda tisto, kar gleda nadpovprečni Slovenec. A to zdaj pomeni:

a) Da ima povprečni Slovenec rad tisto, kar gleda, in da ne bi gledal kaj boljšega, če bi bilo na izbiro - po domače: res nima smisla za humor?

b) Da ima britanski gledalec enostavno večjo in boljšo izbiro (poglejte še njihove ostale serije in razmislite, kaj bi v podobni anketi izbrali vi - med Teatrom paradižnik, TV dober dan in Našo malo kliniko) in zato tudi povprečen gledalec lahko izbere manj bebasto serijo? Pri nas tega ne moreš.

Mislim, da se ljudje sploh ne zavedajo, koliko nas v Sloveniji bojkotira televizijo, potem pa NMK smatrajo za neko uspešnico, ki jo Slovenci tako radi gledajo. Dejstvo je, da ogromno ljudi gleda TV, ne glede na to, kaj se sploh predvaja, zato je gledanost največja takrat, ko imajo ljudje čas, manj pa takrat, ko se predvajajo kvalitetne stvari - drugače termin ne bi bil tako pomemben. Najbolje pa je, če ti uspe združiti oboje.

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Meni pa Monty Python in Only fools and horses nista nekaj posebnega. Ne slabo, nič posebnega. Mi je že bolje Teater paradižnik ali pa Audicija

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
lol, ti pac nisi najbolj med izobrazenimi ali visoko inteligentnimi... nic hudega, mas se malo kliniko al kaj je ze tisto sranje...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
ja ponavadi so bolj izborazeni tudi bolj razgledani itd... splosno receno..
viper pac ima tezave, ce mu je teater paradiznik bolj vsec... ki je tud bil podn od podna..prve so bile okej še, izvirne potem pa strmo navzdol.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
No, po mojem mnenju je Teater Paradižnik (nasplošno) ena od najboljših humoristilnih nanizank zadnjih 17 let! No, mogoče tudi zaradi tega ker sem ga kot froc full rad gledal! DVDje bi takoj kupil!

Medtem ko imam kot otrok tudi spomine na Allo Allo (all time favorite iz mladosti), pa mr. Beana, pa Keeping up appearances, pa seveda Monty Python! Kot otrok jih nikoli nisem zamudil, ljubezen se pa nadaljuje še naprej! Veliko bolj pritegnejo kot slovenske, kjer se prav vid da je vse skupaj posiljeno!

Če lahko (čeprav je offtopic) izpostavim po mojem mnenju najboljšo NOVO angleško humoristično:

Coupling
hysterical-1.gif

I'm not one of these, ... amputaters
hysterical-1.gif

A nardimo novo temo?
hysterical-1.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Teater paradižnik:

Komu je to bilo všeč, se naj vpraša, če mu ni bilo všeč le zato, ker je bil star manj kot 15 let. Meni se zdi neokusno. Dr. Gnidovec - Veselko, ki se nekaj pači. Razumem, da se piše Gnidovec, ker dela na oddelku za parazite - to je pač najboljši primer ironije, ki so ga premogli, zakaj mu pa obraz zateguje, mi pa ni čisto jasno. Pa človeški klopi, ki grabijo za rit - ma zanima, koliko minut so porabili, da so se tega domislili, 5 ali 10?

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Ja, Coupling je bil zelo dober, sem ga kar pogosto gledal. Odlično je bilo, ko so se začeli igrati s časom, split screeni in podobno, potem so pa Jeffa menjali.
jezen.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Ne pozabimo tudi na

YOU RANG, MILORD?

hysterical-1.gif

Ta recimo mi je bila ful wrei
smile-1.gif
pa allo allo itak. Gledal skoraj vse dele

Sajkek, ti imaš sam s sabo težave. misliš da se temuvsi doktorji znanosti smejijo? misliš da si kaj več kot tisti ki se morda res smejijo nmk?
bonk.gif
pa tudi sam ne gledam NMK ker mi je podn, ampak zato še ne ponižujem ljudi kot ti. Sploh pa ne znaš brati, nisem napisal da mi je OFAH zanič, patetičen ali karkoli

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Moja lista ingliš humorja:

1.The Black Adder (posebaj 4. sezona)
2.Only fools and horses
3.You rang milord?
4.Allo allo