Brat bratu - nova slo humoristična serija

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Ðuro je idejo za nadaljevanko dobil ob gledanju angleške nadaljevanke Samo bedaki in konji.
cool-1.gif
Stavim, da tega niste vedeli!

Če bi jaz delala priredbo angleške nadaljevanke za slovenski prostor, bi SEVEDA k sodelovanju povabila Ðura, pomagal pa bi mi tudi sam Sullivan. Sta le dream team, ko pride do poznavanja naše kulture
cheer.gif
Kapo dol.

Nazadnje urejeno:

Javian

Zelenc'
15. sep 2008
13
0
1
Najlažje je kritizirat. Jaz dam Ðurotu kapo dol....Sej pa če vas kej moti, lahko gledate kej druzga.
No, sej človeku, ki dosega uspehe v življenju in dobiva nagrade je slovenski narod vedno folš in mu meče polena pod noge....
Zakaj nebi enostavno bli veseli za njegov uspeh, čeprav vam mogoče njegovo delo ni glih všeč....sej zato je pa še kkšn drug kanal.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Javian pravi:
Zakaj nebi enostavno bli veseli za njegov uspeh, čeprav vam mogoče njegovo delo ni glih všeč....

Mogoče zato, ker take in podobne bedarije MI plačujemo!!!

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik Javian pravi:
Zakaj nebi enostavno bli veseli za njegov uspeh, čeprav vam mogoče njegovo delo ni glih všeč....

Mogoče zato, ker take in podobne bedarije MI plačujemo!!!

Točno to.Mene moti, da se take štose gre nacionalka, ker to gre iz našega žepa.

Razni BB, Kmetije, Naša mala klinika...od POP TV me ne moti, saj je to komercialna TV in to ni naš denar.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Ma kaj jebeštrga pa ti plačuješ? Isto bi plačal 11€ četudi ne bi bilo to nadaljevanke. Če ti ni kaj všeč obrni program. Na ta prispevek 11€ pa se kar privadi da boš plačeval do smrti, ne glede na to ali bo na TVju Ðurič ali Dnevnik!
Porkodijo si višate eni ego s povdarjanjem "JAZ sem to plačal, nihče drug!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.004
10.754
113
kod Džej-Zija
Ja, edino sam zavod bi bil brez te "komedije" malo manj v rdečih številkah. Pa če se že lotevajo snemanja domačih smešnic, naj vsaj naroda ne podcenjujejo oz. imajo za norca. Pri tem pa sploh ni pomembno, kdo je pod serijo podpisan.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Dvomim da bi bil. Prvič zato, ker bi ta dnar pač drugače porabili, drugič pa zato, ker bo tale špas po moje mel precej dobro gledanost. OFAH je fenomenalna serija, ki pa (vsaj po moje) slovenske raje ni pritegnila. Brat bratu je narejen bolj ... ljudsko ... in bo po moje gledanost temu primerna.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.004
10.754
113
kod Džej-Zija
Jebiga, vsakemu svoje. Meni je bil tudi original fenomenalen in mi je hudo težko gledati, kako naši oponašajo vsak detajl originala.

Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Ma kaj jebeštrga pa ti plačuješ? Isto bi plačal 11€ četudi ne bi bilo to nadaljevanke. Če ti ni kaj všeč obrni program. Na ta prispevek 11€ pa se kar privadi da boš plačeval do smrti, ne glede na to ali bo na TVju Ðurič ali Dnevnik!
Porkodijo si višate eni ego s povdarjanjem "JAZ sem to plačal, nihče drug!

Te plačuje RTV?
uf-1.gif

Če ti ni kaj všeč obrni program: Ja to je rešitev. "Kako gospa a kruh, ki ste ga kupili pri nas je bil kisel in po robovih plesniv" - "Jah nič, vržite ga v smeti mi smo denar že pobrali, jebe se nam če ste vi lačni"

Glede na to DA PLAČUJEMO (ja tudi ti) se v blagajni RTV-ja nabirajo enormne količine denarja, ki bi jih lahko distributirali malce drugače. Oz. kakšnih 95% drugače
wink-1.gif

Kar se tiče te nadaljevanke je itak žalostno še kaj povedati.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kupljenih 64 delov, recimo da je vsak 30k.....

Skupaj je to ...
d055.gif

To tudi meni ni jasno. 64 delov - kot da gre za vsakodnevno mehičanko
Kaj ne velja, da se običajno naredi 6-12 pilotnih delov, potem pa naprej. V ZDA so podobne zadeve umakniti iz programa že po prvem predvajanju.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri nas gledanost nima blage veze. Na komercialkah še mogoče, na rtvslo pa gre za neke višje interese in igračkanje nekoga zgoraj. Poglej samo kako povsod naprej rinejo Anžeja Dežana, pa je navaden šmrko, ki ne zna pet. Pa kjerkoli bo rtvslo pokrivala kak glasbeni dogodek bo on zraven in zmagal.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ko smo že pri tv slo se res vedno bolj delajo norce iz gledalcev.včeraj liga prvakov na tv3 na slo2 pa vrhunci premier lige
bonk.gif

a sploh še kak šport mislijo kdaj prenašat
confused-1.gif

gledam pa trefalta in kopitarja ki se valata po ekranu.za te oddaje smo plačali položnico že 20 let nazaj
evil.gif

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
tolk,da lohka od naročnine vsak mesec nardijo tri komplete serij.če pa skupno ceno razdeliš na 64 tednov, pobereta troterja vsak mesc 1,8% od pobrane naročnine oz. 20 centov po glavi.res, vsako sekundo se splača sekirat zarad tega
grin1.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
OFAH je fenomenalna serija, ki pa (vsaj po moje) slovenske raje ni pritegnila. Brat bratu je narejen bolj ... ljudsko ... in bo po moje gledanost temu primerna.

Slovenske raje OFAH ni pritegnila, ker je na slovenski komercialni televiziji (pop ali kdo jo je že imel) bila na sporedu med tednom po deseti zvečer, na nacionalki pa ob nedeljah - nekje ob 14:50. Sramotna kopija pa leti s prve v prime time.

V nedeljo, ob 14:50 je lahko na sporedu oddaja, ki jo vodita Jonas in Bizovičar, za skeče skrbi Zrnec, za imitacije Šarec, Artač, Hribar, za glasbo pa Godler, vse blondinke v studiju morajo biti popolnoma gole, na koncu se pa še v blatnem ringu kresneta Kresalova in Irglova in vsi voditelji družno zvrtajo poljubnemu (glasuje publika) udeležencu Big brotherja luknjo v koleno, pa bo ziher več ljudi gledalo Domiceljev stand-up nastop, ki bo na sporedu ob 20:15.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:

V nedeljo, ob 14:50 je lahko na sporedu oddaja, ki jo vodita Jonas in Bizovičar, za skeče skrbi Zrnec, za imitacije Šarec, Artač, Hribar, za glasbo pa Godler, vse blondinke v studiju morajo biti popolnoma gole, na koncu se pa še v blatnem ringu kresneta Kresalova in Irglova in vsi voditelji družno zvrtajo poljubnemu (glasuje publika) udeležencu Big brotherja luknjo v koleno, pa bo ziher več ljudi gledalo Domiceljev stand-up nastop, ki bo na sporedu ob 20:15.

5* za tole izjavo!

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
ne ni jo pritegnila, ker slovenska raja ne razume angleškega humorja. Tko kot se ni prijel black adder, in podobne nanizanke. Fina gospa je men tud uredu, pa me zanima, kakšno ma gledanost... In v nedeljo po južni se ne sedi pred tv, ampak se gre v naravo, na obiske, ipd... Zato je to tako...

Slovenci se raje pa smejemo Naši mali kliniki, kjer se skoz neki pačijo, oponašajo bosance, in tja pa sem kakšno za rit prime kdo... Pač, Slovenci smo eno, Angleži pa drugo, kar se tiče humorja.

Pa Domicelj je čist ql! Jest bi oboje gledal.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
ne vem komu se zdi smešno, če nekdo "malo miksa" in ima južnaški naglasak
rolleyes-1.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Tisto, da se v nedeljo čez dan gre v naravo (in po deseti spat), je največji razlog, da je tako. Tisto, da Slovenci ne razumemo "angleškega humorja", je pa popolna bedarija. Smo kdaj dokazali, da ga ne razumemo? Je pa yeba to dokazat, ker po deseti in čez dan, ko se vrtijo dobre nanizanke, smo v naravi/službi ali spimo. Takrat se nas bo bolj težko milijon zbral pred TV ekrani. Ob 20:00 se nas pa večina zlekne pred TV, ne glede na to, kaj se predvaja.

Osebno nikogar ne poznam, ki mu OFAH ne bi bila všeč (ali bi mu bila NMK bolj všeč) - niti ene samcate osebe - potem poznam same Angleže ali kako?

Slovenci se "smejemo" NMK, ker se čemu boljšemu ne moremo - enostavno boljših stvari ni na sporedu (vsaj ne ob 20:00).

V OFAH tudi očitno ni nič (za Slovenskega gledalca) težko razumljivega, zato je bil kupljen ta scenarij. In če bo slabši klon angleške nanizanke, ki je ohranil scenarij, dosegel večji uspeh kot original (v kar verjamem), potem vzrok za to gotovo ne more biti vrsta humorja, ampak prej predvajalni čas.

Da "angleški humor" (ki zahteva veliko več truda) pri Slovencih ne vžge, je zelo priročen izgovor za naše lene scenariste - konkurenco iz tujine naše TV-hiše avtomatsko degradirajo z groznimi predvajalnimi časi, potem pa lahko tudi naši najslabši izdelki z lahkoto prijadrajo v prime time.

Saj bo Djuro s to nanizanko marsikaj dokazal, če ne drugega.