Brat bratu - nova slo humoristična serija

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Berem v današnji Večerovi TV prilogi, da RTV SLO in Branko Djuriæ Djuro snemata novo nanizanko. In bereš opis, Bine, poslovnež srednjih let, skuša mladega brata Braneta, vpeljati v poslovni svet, ki je vedno na robu legalnosti, poštenja, morale, skratka na robu vsega. V pomoč jima je tudi senilni dedek, veliko časa pa tudi preživijo v baru Medo.

Djuro, kam se je izgubila tvoja ustvarjalnost? Ne moreš no, dobesedno kopirat legendarno serijo Only fool's and horses in jo prestaviti v slovenski prostor. Ali res to počne samo zaradi denarja? Če je tako potem še nekako, s težkim srcem, spregledam. Nekdo, ki je ustvaril Top listo nadrealisto, Teater Paradižnik, Kajmak in marmelado, bi lahko imel več ponosa in ne sprejel režije čisto vsakega ½krafla½, ki mu ga ponudijo.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Kuj zelezo dokler je vroce. In Bedaki ter konji so in bojo se dolgo vroci
wink-1.gif

Sigurno pa take stvari pac ne mores kar prenesti v drugo okolje. Tudi, ce copy/pasteajo scanarij od njih, ne bo tako.
Sicer pa mi tudi tiste, ki si jih nastel niso nic posebnega. V redu, da se pac ne vrtijo samo amerisko/angleske stvari, ampak za nasmejat pa ni ravno. Bol za sprostitev.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Tocn tko... Mislm da sm prebrala nekje v Stopu al pa Lady to... No ja, bomo vidl. Original je pomoje se zmer original.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Saj drugace imam rad slovensko robo.

Samo v komedijah pa nimamo ne mi, ne nihce juzno od nas nic za pokazat. Znamo narest nekaj takega, kjer lahko sedis, gledas in se sprostis. Mogoce se kdaj usta tudi razlezejo v nasmeh. Ampak navadno ne.

Stopnje bedakov in konjev ne bomo dosegli. Zakaj? Ne vem. Verjetno slabsi scenaristi, slabsi reziserji, slabsi igralci. In ce je vsaka komponenta samo nekaj slabsa, je koncni rezultat veliko slabsi.

Priredbe se pa delajo, ko ti zmanjka idej. Saj komu, ki ne pozna bedakov, se bo pa mogoce se zdelo dobro. Vem, da se nekateri celo smejijo tudi ob slovenskih komadijah.

(izvzete so gledaliske predstave. Te pa so tudi pri nas smesne - tu je verjetno predvsem razlika med igralci pri nas in v svetu manjsa, zato smo ze takoj blize. Imamo gledaliske igralce, nimamo pa filmskih)

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Povprečnemu slovencu je še vedno bližje balkanski humor kot angleški...tako, da we'll see. Na splošno se slovenci najraje smejimo balkanskim foram.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Povprečen slovenec nima smisla za humor, oziroma naj povem rajši takole, povprečen slovenec nima smisla za dober humor.Če bi ga imel, nas nebi na tv zaslonih strašili s polomijami kot je NMK in A si ti tut not padu. Igranje, debilnost in scenenografija katere bi se sramovali najslabši igralci iz mehiških limonad, ter oblačenje glavnih dveh idiotov v ženska oblačila, ter govorjenje v zlomljenem visokem glasu čemur sledi val navdušenega aplavza mi je več kot zadosten dokaz, da slovenci s dobrim humorjem nimamo čisto nič skupnega.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
A si ti tud not padu je men cist okej. Nimata cenenga humorja kot ga vsebuje recimo NMK.

Slovenske humoristicne ki so ble men osebno recimo kul; je pa treba upostevat da sm bla tkrt pac se skor otrok
- Pravi biznis
- Teater Paradiznik
- Slovenska Avdicija (predvsem Zrnec v vlogah Hadziselimovica in gaya)

NMK mi je tko-tko, najbolj mi zazge Veso in ce ze kdaj gledam, gledam zarad njega.

Obozujem pa humor alla; Monty Python, Allo Allo, Želite Milord, Samo bedaki in konji, Mr Bean, Simpsons (no ja.. ne spada ravno sm, ampak ok), Achmed the Dead Terrorist ... ipd.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Dober izbor (tujih). Ne poznam pa Achmeda.

Domace pa. No ja. Ni prav kaksne velike izbire. Vsaj ne kakovostne. Biznisa ne poznam. Avdicije tudi ne. NMK je res tko tko. Paradiznik je bil pa se kar ok, ampak se vedno ne na ravni tujih (zahodnih)

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
NMK je kopija Teatra paradižnik. Postavljen samo v drugo okolje igralci pa večina isti (razn novih mladih). Komično? Ja za majhne otroke. Če se naši, ki niso še nič pametnga skup spravl na kameri (mogoče v določenih trenutkih Kajmak in marmelada), da bi jih res pohvalu glede igre, spravjo kopirat Only fools and horses, ki je svelobna leta oddaljena od naših serij, pol bo to polomija.

Največja napaka pri nas je, da so še vedno na pozicijah, kjer se "tala denar", stari prdci, ki dopuščajo samo politično korekten humor, ki je pa zelo dolgočasen. Nobenih grdih kajl (z izjemo Zrneca občasno), nobenih kletvic, nobenega črnega humorja itd.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Fuj, barabe! Saj bi razumel, da bi vzeli samo tematiko "dilanje in švercanje" (ker je za humoristično nanizanko res dobra), a tako grobega kopiranja res nisem pričakoval. "Smešen avto", dedek, brata, zaboga, še enako so oblečeni.
bonk.gif

To res ni bilo potrebno, se mi že vnaprej zdi, da bo kiks, ker "avtorji" očitno ne ločijo med tem, kaj je in kaj ni pomembno za dobro komedijo. OFAH niso povzdignili usnjena baretka, cigara, reliant robin, ampak hudi štosi, ki so se pripravljali od začetka, udarili pa na koncu - povsem podkrepljeni z zgodbo. Namesto dedka bi lahko bila kakšna nadležna tašča, namesto bratov bi lahko bila zgolj znanca, namesto trikolesnega kombija pa star mercedes - komot, če so le pomembne stvari na mestu. Pa se mi zdi, da ne bodo - ravno zaradi kopiranja, kjer ni potrebno. Tam kjer bi bilo, bo pa tema - turbo produkcija: vnaprej posnet smeh, napravljanje, nobene zgodbe. Potem se bodo pa čudili: "Kako je lahko bilo v izvirniku smešno, pri nas pa ne, če smo pa vse prekopirali?!"

Samo eno stvar je treba od Britancev prekopirat: za tri leta se je treba zapret v sobo in napisat dobro zadevo z zgodbo, glavo in repom, ne pa nekih instant serij delat.

Prav besen sem, odkar sem videl fotografije, res. (Pre)bleščeč paintjob kombija me prav spominja na logotip NMK - samo, da lepo izgleda in se ljudem vtisne v spomin, ostalo ni pomembno. Potem bodo pa spet pobrali 57 viktorjev, publika bo pa ekskluzivno pod 15 let.
jezen.gif

Edit: pozabil dati avtorje v narekovaje, cepec.
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
To bo katastrofa, njegova vrsta humorja ni za slovenski jezik in obratno. NMK all over again
uf-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Kozlanje.

Bosanizacija TV-ja se nadaljuje.

¸Duro lahko s svojo (ne)kakovostjo uspe res samo pri nas. Jao.

LP,
PIC

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Ðuro in nekakovost? Prej Ðuro in genijalnost ... Če se omejiš samo na kliniko (ki je btw po moje po kvaliteti humorja vseeno nad dosedanjo slovensko produkcijo) ok, nekakovost ... Če pa pripadaš geeraciji, ki je še gledala en nepomemben šov z naslovom Top lista nadrealista, potem pa si že bližje genialnosti. In če pomisliš, da je tip imel prste pri Tanevičevem Oscarju, da je režiral Kajmak in da je povrh še odličen igralec, pol pa res več ne vem o keri nekvaliteti ti govoriš. Poleg tega pa je še skužil kaj bi raja rada gledala, ji to na dokaj spodoben način serviral in zraven še najbrž kar lepo zaslužil.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Zgoraj nasteto ni blizu kvaliteti, vkljucno z Tanovicevim politicno korektnim Oskarjem. Glede na to je zmogel Ovo malo duse, Kuduz, Audicije, Nadrealiste, itd. je sedanje delo zalost.

Nazadnje urejeno:

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Edino kvaliteto vidim v sposobnosti nategnit odgovorne na RTVSLO (POPTV), da to kupjo. Nato pa zadevo multiplicirat in prodat še na hrvaški in srbski trg . To je kvaliteta uspešnega biznismena. Boli Ðurota... važn da su pare.

O kvaliteti NMK pa zdej nebi glih (smeško, ki bruha). Ciljna publika pa očitno ljubi te stvari. Ovce so za striženje. Jaz sem škarje ravno kupu.

LPM;