Boste fotografirali račune?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Ponavljam vprašanje - kaj bo s fotošopanimi računi "priljubljenih" konkurentov, poslanih preko neke predplačniške številke?
Saj ga sploh ne potrebuješ fotošopati... dovolj je že, če ima isti blagajniški program, kot konkurent, kateremu želiš škodovati ter en njegov originalen račun... potem enostavno vpišeš v glavo računa njegove podatke in ''izdaš'' nekaj bogatih računov...

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.569
3.930
113
Em... slika itak ne more veljat kot dokaz. Kar naredi fenomen špecanja še bolj zanimiv.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Kot bi rekel: Zakaj bi se ukvarjali s tistimi, ki vozijo z 0.8 promila, ko pa se jih precej z vec kot 1. Naj najprej vse une dobijo.

Nekje je treba zacet. In ne samo na enem mestu. Treba je zacet delat red povsod.

Ko bo tebi nekdo razbil avto, ti bo dolzen 10k, bos tudi pripravljen cakati v vrsti, da se najprej resijo vecji primeri?

Aha še policaja bi se rad igral izvoli, imam drugo delo recimo kako preživeti mesec. Kaki kafiči, Na kavi ali čem drugem nisem bil že leta.

Zato, da se dela red so odgovorni inšpektorji, policaji, .... Če ne delajo nisem kriv. Se pravi, da tisti, ki bi morali skrbeti za red in mir ne dobivajo upravičeno svojo plačo. Če ne morejo dela opravit v 8 urah naj delajo 12 ur. Tudi mene nobeden ne vpraša kako dolgo delam edino delo mora biti narejeno.

Nimam avta, ki bi bil vreden 10.000 eur, ker mi je avto totalna zguba denarja in nepotreben a nujen strošek. Tudi z avtom za 500 eur prideš iz točke a v točko b. Na čakanje pa sem navajen, ker so moji problemi večinoma nepomembni za vse ostale.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
alkoholik: 99% folka ne bo, ker preprosto ni denarja.

Pomoje je to problem.....

-ni denarja
-ni prave zaveste, ko goljufaš državo goljufaš boomerang samega sebe

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Nisi odgovoril. Tvoja trditev:

Citat:
In kaj boš imel ti neposredno od tega? A res nimaš kaj bolj pametnega za počet, kot pa se ukvarjati s tem? Eni tukaj ste pa res malo .... Ti se boš ukvarjal s fotografiranjem računa za 1 eur, medtem pa država zapravlja milijarde. Poudarek na zapravlja.

Torej ti trdis, da dokler se ne postima tistih nekaj najvecjih, naj tisti, ki kradejo po nekaj tisocakov letno pocakajo.

Jaz te vprasam. Tebi je nekdo dolzan denar zaradi cesarkoli. Si mu ga posodil, ti je razbil avto,...

Ali s popolnim razumevanjem pocakas leta in leta s primerom na sodiscu, ker imajo prednost primeri, kjer gre za visje vsote? Mogoce poklices na dve leti, da vprasas katere vsote so aktualne letos.

Ce imas drugo delo, ce se ti ne da, pac nic. Bojo pa ostali. Saj ni potrebno, da vsi posiljajo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Ponavljam vprašanje - kaj bo s fotošopanimi računi "priljubljenih" konkurentov, poslanih preko neke predplačniške številke?

Primerjalo se bo z dvojnikom iz blagajne... Ni ravno kompliciran, drag ali dolg proces. Naceloma se lahko opravi tudi na daljavo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
v Financah piše, da davčna dobi približno 100 MMS-ov na dan, polovica naj bi bila s šaljivo vsebino... jaz bi priporočal, da na davčno pošljemo vsak račun, ki ni iz SLO...

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Bolj se mi zdi, da goljufanje zagovarjate tisti, ki to sami počnete.

Reveži, samo par jurjev ali pa par deset jurjev prigoljufajo... :S Kakšna logika.

Na bruhanje mi gre, ko vidim koliko je goljufov in nepobranega denarja, najebejo pa tisti, ki vse pošteno plačujejo. A takšni pa lahko pocrkajo, da goljufivi obrtniki, gostinci in ostali ne bojo?

Skrajni čas, da se v tej gnili državi začne delati red in to na vseh področjih! Bo boljše za vse, ne samo za goljufive posameznike.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:
Stevilka ze spravljena. Bom slikal.

Kot so zapisali ze prej. Rabil bi se stevilko kamor sporocim, ce racuna ne dobim. Mi je najmanjsi problem. Na poti do avta imam ze napisano in poslano. Zakaj bi placeval kopico inspektorjev, ki bi na vsakih 20, 30 let ravno prisli naokoli s preverjanji, ce se da zadevo avtomatizirati.

In kaj boš imel ti neposredno od tega? A res nimaš kaj bolj pametnega za počet, kot pa se ukvarjati s tem? Eni tukaj ste pa res malo .... Ti se boš ukvarjal s fotografiranjem računa za 1 eur, medtem pa država zapravlja milijarde. Poudarek na zapravlja.

Zakaj bi delal samo nekaj od cesar imam neposredno korist? Tudi na cistilno akcijo voda grem, pa nimam neposredne koristi. Ne vem kaj tako pametnega ti pocnes, ampak mirno nadaljuj.

Kakor lahko preberes na netu, je sedanje delovanje inspekcije tako:
Inspektor gre npr. v bife, naroci kavo. Poslika racun in ga pusti na mizi. Gre v drugi bife in naroci sok. Poslika racun in ga pusti na mizi. Kasneje preveri, ce so ti racuni pravilno prijavljeni. V vecini primerov se izkaze, da so naknadno popravljani.
Torej jaz placujem, da hodijo inspektorji po bifejih. Sicer ne recem. So ucinkoviti. Ampak zakaj bi rabil to placevati, ko pa lahko sam naredim? Zakaj bi moral placevati nekoga, da to dela namesto?

To je podobno kot ta, ko imamo v nasi firmi cistilko, ki za nami pomiva posodo. In to ni posoda, ki bi jo tezko vsak pomil za sabo. Tu gre za skodelice in zlicke od kave, kozarce od soka in podobno. Cistilko imamo, da nam posesa tla in podobne stvari. Niti ni v njenem spisku nalog pomivanje kozarcev, pa vendar to naredi, ker si nekateri inzenirji pac nocejo mazati rok s pomivanjem.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ajde začnite zahtevat račun pri vseh popoldancih itd... pa bo servis za avto namesto 200€ 350€... boste?

20 procenot davka na 200€ ni 350 €
evil.gif
ampak to je tipična slovenska.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.311
2.942
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Bolj se mi zdi, da goljufanje zagovarjate tisti, ki to sami počnete.

Reveži, samo par jurjev ali pa par deset jurjev prigoljufajo... :S Kakšna logika.

Na bruhanje mi gre, ko vidim koliko je goljufov in nepobranega denarja, najebejo pa tisti, ki vse pošteno plačujejo. A takšni pa lahko pocrkajo, da goljufivi obrtniki, gostinci in ostali ne bojo?

Skrajni čas, da se v tej gnili državi začne delati red in to na vseh področjih! Bo boljše za vse, ne samo za goljufive posameznike.

Glej, tudi jaz sem za red ampak, da je ta red za vse enak! In ne zagovarjam goljufanja in tudi sam ne goljufam. Mi gre pa vseskupaj vseeno na bruhanje, višajo davke v nebo, izmišljujejo si nove in vse več poštenih, ki vse to redno plačujejo so na robu preživetja medtem, ko mali predvsem pa veliki goljufi prav lepo živijo na naš račun in jim dol visi za vse. Žal pa tudi meni v tem ciganistanu postaja vseeno za vse, zdaj naj pa še račune slikam. Zakaj? Kaj bom imel od tega? Denar bodo spet pobasali eni in isti cigani spremenilo pa se ne bo nič. Slovenec pa, kot vedno ničvreden hlapec bo zatožil vsakega iz čiste nevoščljivosti pa četudi se zaveda, da zaradi tega ne bo prav nič zboljšal svoje življenje in standard. Slovenija država največjih debilov.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.481
6.985
113
KSZ

Fotografirala računov ne bom, prav tako nikdar ne jemljem računov, razen če ne gra za storitev povezano z garancijo, ker tega šavja ne rabim in ne vidim razloga, da sama sebi dajem delo, ker so drugi nepošteni. Problem so ravno tudi možnosti preurejanja slik. Itak se ne bodo zapodili za vsak račun, ampak ko jih je pa nekaj na kupu, bo pa verjetno inšpektor šel na kavo pa potem še kaki in sčasoma preveril, če so njihovi računi še poknjiženi. Jaz za pošteno poslovanje ponudnikov storitev skrbim tako, da plačam s kartico, če se le da. Bolj učinkovito, zame lažje in brez dodatnega dela.

Absolutno se pa ne strinjam, da se vsako pi* racionalizira s politiki. Red se ne dela na vrhu, v smislu nekje drugje. Red se dela pri sebi. Ker bi to veljalo zame, zate in za politike, bi se posledično red delal na vrhu, čisto spodaj in povsod vmes. Dokler ne bomo pripravljeni sprejeti tega, bo tako kot je. Se pravi, vsak krade kolikor lahko in kjer lahko, nefer se nam pa zdi samo to, da nekateri lahko pokradejo več.

Nismo

Zelenc'
30. mar 2013
29
0
1
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ajde začnite zahtevat račun pri vseh popoldancih itd... pa bo servis za avto namesto 200€ 350€... boste?

Ja bom !!
Če ne bo denarja, se tega ne bom šel. Razen v primeru, če bi šlo za življenje. Enkrat bo treba ponotranjiti, da s tem ko kradeš državi, kradeš sam sebi. Kdo pa je država? A nismo država mi vsi ?

LP

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
Glej, tudi jaz sem za red ampak, da je ta red za vse enak! In ne zagovarjam goljufanja in tudi sam ne goljufam. Mi gre pa vseskupaj vseeno na bruhanje, višajo davke v nebo, izmišljujejo si nove in vse več poštenih, ki vse to redno plačujejo so na robu preživetja medtem, ko mali predvsem pa veliki goljufi prav lepo živijo na naš račun in jim dol visi za vse.

Ravno to je namen tega fotografiranja. Davke visajo v nebo zaradi vsaj dveh razlogov:
- previsoka potrosnja drzave
- neplacevanje davkov dolocenih ljudi, podjetij

In zato morajo ostali placevati visje. Namen fotografiranja je, da se dobi vec tistih, ki davka ne placujejo. S tem bi se zmanjsal drugi problem. Na prvem upajmo, da se tudi kaj naredi.

Proti drugemu bi se lahko sicer boril z veliko ceto inspektorjev, ki bi narocali storitve, material, hodili po bifejih. Ali z davcnimi blagajnami in ne vem kaj se vse. Samo te resitve so vse drazje.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.311
2.942
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:

Ravno to je namen tega fotografiranja. Davke visajo v nebo zaradi vsaj dveh razlogov:
- previsoka potrosnja drzave
- neplacevanje davkov dolocenih ljudi, podjetij

In ti verjameš, da boš s fotografiranjem in tožarjenjem dosegel nižje davke??
hysterical-1.gif
Ne bo šel v brezvezna lopovska državna podjetja? Ne bo šel v žepe nekih posvečenih posameznikov? Verjameš, da se bo kvaliteta življenja vseh nas potem dvignila? To bi bilo mogoče vsaj delno pričakovati v kakšni bolj urejeni državi v tej ciganski balkanski luknji pa je to samo slaba šala na račun davkoplačevalcev.

alfie

Pripravnik
5. apr 2013
125
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
alkoholik: 99% folka ne bo, ker preprosto ni denarja.

Pomoje je to problem.....

-ni denarja
-ni prave zaveste, ko goljufaš državo goljufaš boomerang samega sebe

Daj ne s takimi bedarijami no, goljufaš samega sebe? Kaj ti to pripomore.. več dnarja bo mela država, vež ga bo zaružila. Ko je potica velika, so kosi potice za "člane" države tudi večji, ampak tu nisi ti vključen.
Delaj celo življenje servise za avto brez računa, obrtnike plačuj brez računa in boš prišparal ogromno več, kot boš mogoče sedaj, ko imamo ukrep zvišanja davka primoran plačati več, ker država nima keša. Nima država keša zaradi takih stvari, sive ekonomije in neizdajanja računov.

REMEMBER THAT! Poskrbi za sebe, ker država ne bo.... Če ti je pa fajn plačevat na vsak šit 20% več.. pa izvoli
smile-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Oni meni zvišujejo vse možne davke, sedaj naj pa še namesto njih opravljam brezplačno delo...? Mogoče samo meni čudno zgleda ta računica? Zakaj recimo ne rečejo, da je potrebno mesečno poslati 10 MMS-ov vsak, pa davkov ne bodo dvignili? Če pa že davke dvigujejo, naj pa tudi mojo storitev plačajo...

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Kot vidis, je veliko ljudi, ki davkov ne placuje. Na vse bi moral pogledati sirse. Ne placevanje davka ne pomeni samo to, da ga morajo drugi placati vec.
Neprijavljeni dohodki potegnejo za sabo veliko vec. Saj je bilo ze pisano o tem. Ker ima lastnik bifeja, sladoledar ali kdorkoli vse to na crno, se tudi nikjer ne vidi kaksne dohodke ima. Oz. uradno je revez. Nima nic. In zato je upravicen do raznoraznih ugodnosti, pomoci. Tudi mi smo imeli v soli ucenca, katerega oce je imel nekaj bifejev. Njegov sin je imel brezplacno malico. Takrat je bilo doloceno, da lahko na vsak razred mislim da stirje ali pet ucencev dobi brezplacno malico. In to so dali tistim, ki naj bi si jo najtezje privoscili. Kako je sin lastnika vec bifejev padel v to? Ja oce pac uradno ni imel dobicka. Verjetno vsi bifeji skupaj uradno niso prinesli dovolj, da bi placal natakarje.
In kaj to pomeni? Da je tisti otrok, ki bi bil veliko bolj upravicen do brezplacne malice ali bil brez, ali si nosil od doma.

Ne gre se samo za teh 20%, ki jih spravi v zep in jih potem ostali nadomestijo z visjim davkom.