Boste fotografirali račune?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Treba je ločiti poroblem korupcije in klientelizma od problema sive ekonomije. Vsaka stvar naj se rešuje posebej, ne pa, da se reče, brez veze, da rešujemo eno, ker je tudi drugo vse narobe. Siva ekonomija je verjetno (finančno ovrednoteno) še večji problem od korupcije in tajkunizacije.
Pa še to: le kdo misli, da bo delal namesto koga, če se fotka račun in se ga pošlje na DURS? Kdo bo opravljal preglede? Folk, ki bo slikal ali DURS? Nehajte že s takimi.....
bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
problem je v nas samih, samo da je 5% cenej, pa ne rabiš pildeka, niti garancije..prvo bo potrebno pri seb poštimat, potem pa pri politikih...žal je tako.Mal se pomente v familijah in prijatlih, koliko si je kdo zadnji teden kaj zirhtal, kaj dobil, kaj "ukradel", kaj dobil znižano brez računa, kaj na lepe oke itd..pa boste tam, kje je slo. nimajo politiki nič direktno s tem.

Tole slikanje pa jaz razumem kot opcijo in ziherca, da se mogoče vsak SP ne bo upal tako delat, ker ve da je zadaj nek sistem, ki se ga da lovit. Jaz bi/bom SP naduteže veselo prijavljal. Pa se naj jebejo potem.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Vprašanje, do sedaj brez odgovora: kako bodo ugotavljali ali je račun fotošopan (konkurenca in podobne stvari)? Kupiš predplačniško kartico in fotošopaš 50 računov "priljubljenega konkurenta". Kaj sedaj?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kolikor jaz vem; vsak račun ima številko, gostinec (ali kdorkoli drug) pa mora taisti račun shranjen v blagajni (računalniku).

Zato tudi spravljajo račune in tiste, ki jih stranke ne odnesejo s sabo, brišejo iz spomina blagajne.

Kakorkoli, če bi gostilne prikazovale ves promet, jih pol propade v prvem mesecu.

Ne vem pa, kako imajo račune urejene avtoprevozniki, bageristi, zidarji itn, ker od njih nisem dobil nobenega.
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
no tako bi moralo biti, pol bi jih moralo propast pa bi se počasi naredil red... čeprav mi je vseeno čudno kako to, saj je tista pijača ki jo strežejo nabavna vrednost 10% vse ostalo pa "profit" sploh kavice. čaji in podobno

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
to bi morala takoj sledit prijava, je kakšna hitra številka ali obrazec, to bi bilo bolj smiselno... pa tudi, če nekoga vidiš (pri sosednji mizi) da ne da, ali pa soseda, ko da kar denar brez računa, takoj prijava..2 meseca bi bila napeto in čudno stanje, potem bi se pa vsi navadli, da se dejansko morajo izdati računi, in bi življenej bilo lepše.. Žal se bo potrebno kulturo naučit s palco pri nas. žal.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Niso problem računi kot pa neizdajanje računov in zdaj ko jih bo narod zasul z mms-i bodo imeli fini izgovor, da jih je premalo in komaj zmorejo opravljati svoj posel, bo potrebno malo več angažiranosti na terenu pokazat -ala mystery shoppers in podobno.

Kot razumem je tu zadaj vsaj deloma avtomatiziran sistem.

Neizdajanje racunov ali racuni - oboje je isti problem. Kaka razlika je, ce ti da racun, ki ga kasneje pobrise od tega, ce ti ga sploh ne da?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ja. Tudi za to bi rabili stevilko. 2x ne dobis racuna v roko in posljes mms pa naj posljejo inspektorja.

Saj racunov se drugace sedaj izdaja vec kot vcasih. Vem pa, da se jih veliko brise, tako da kake razlike na koncu verjetno ni.

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
in trudim se, da ji plačam s kartico
tongue-1.gif
Tud jst uporabljam kartico kjerkoli bi se nekak spodobilo, da pustiš kakšen drobiž za tringelt,
in kartica je zelo enostaven način, da se temu izogneš
cheer.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Potem pa neke tete iz državne uprave razlagajo, kako nekdo skriva dobiček, potem se pa s terencem okoli fura. OK, kurčeve jokice državne, pač niste davka dobili na prvo žogo, ste ga pa ko je butec kupil tisto požrešno, fino obdavčeno kravo in jo zdaj registrira in tanka. Big [cenzura] deal.

Še vedno so večji problem tatinski politiki, ti svoj denar parkirajo na kakšnih otokih in ga Slovenija več ne vidi.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik slvn pravi:Neizdajanje racunov ali racuni - oboje je isti problem. Kaka razlika je, ce ti da racun, ki ga kasneje pobrise od tega, ce ti ga sploh ne da?

V prvem primeru se brise samo del racuna, drzava nekaj dobi. V drugem primeru ni racuna in drzava dobi 0. No ja, dobi ddv pri na crno kupljeni zalogi.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
ima nummy prav... gostinci itd itak ves denar spičkajo tukaj v slo. kar pomeni daima država nekaj od tega. večja težava so razni voluharji ki odnesejo denar v davæne oaze...

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.569
3.930
113
Jaz se pa zato da se uvede MMS slikanje uradnikov, ki podpisujejo stomilijonske anekse in škodljive pogodbe, ki se itak odkrijejo v mandatu naslednjika in so vsi siti in koza cela... kokoš pa pol crknjena, ampak to nima zveze.

- razdrtje pogodbe z mirageom za registracijske nalepke - 8 milijonov eur
- aneksi za TEŠ6 vsako leto 100 milijonov eur
- Falcon ... izguba vsaj 12 milijonov eur
- potrebna dokapitalizacija NLB ... 500 milijonov eur

- kazen za brisanje/neizdajo računa pri podjetniku, 2000 eur.
- pamet povprečnega slovenčka, ki bo slikal račun za 1€ vredno kavico... neprecenljivo.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
KSZ

Ne bom slikal računov, ni moje delo biti policist in odnašati riti inšpektorjem (in s tem državi). Naj jih več zaposlijo in naj potem oni vršijo nadzor nad podjetji, ne pa navadni državljani...

10.gif

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Tudi jaz popoldan ne bom slikal računov, čeprav delam v JU. Meni se ta ukrep zdi milo rečeno butast, po moje bolj namenjen temu, da se bo folk ubadal sam s sabo in svojim sosedom in obenem pozabil špegati kaj počne oblast - tipično igranje na strune slovenske privoščljivosti in fovšije.
Seveda se davčne utaje dogajajo in s stanjem kakršno je se nikakor ne strinjam. Država ima postavljene mehanizme za delovanje države, če ji ne delujejo tega niso dolžni reševati prebivalci, ampak oblast. Sam sem "dopoldan" v službi oblasti," popoldan" pa običajni državljan. Niti dopoldan niti popoldan velikokrat ne odobravam "modrih ukrepov", žal so avtorji teh umotvorov zaščiteni bolj kot volkovi in risi skupaj.