Boste fotografirali račune?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:

Ravno to je namen tega fotografiranja. Davke visajo v nebo zaradi vsaj dveh razlogov:
- previsoka potrosnja drzave
- neplacevanje davkov dolocenih ljudi, podjetij

In ti verjameš, da boš s fotografiranjem in tožarjenjem dosegel nižje davke??
hysterical-1.gif
Ne bo šel v brezvezna lopovska državna podjetja? Ne bo šel v žepe nekih posvečenih posameznikov? Verjameš, da se bo kvaliteta življenja vseh nas potem dvignila? To bi bilo mogoče vsaj delno pričakovati v kakšni bolj urejeni državi v tej ciganski balkanski luknji pa je to samo slaba šala na račun davkoplačevalcev.
ne bom bral vsega, strinjam se z napisanim.
Nekateri bodo nedotakljivi kljub temu da bi DURS dobil xyz mms kjer bi bili dokazi da nekaj mutijo. Nekoga drugega bodo pa kaznovali zato ker je napisal c namesto č ali celo č namesto æ. Spomnimo se tistega
KG ki je dobil lepo kazen zaradi zgornje napake.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Eni so v taki paranoji, da mislijo, da če s prstom pokažeš na utajevalce z milijoni, da si potem že obrtnik, ki ne izdaja računov... :D

Treba je pač malo širše razmišljat...a je lažje par ta velikih stisnit za začetek pa dobit par sto milijonov ali je lažje poslat na stotine inšpektorjev nad gostilničarje, ter podobne obrtnike in potem dobit nekaj milijončkov letno...smešno kako ste eni omejeni

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
No glej. Brezveze se kregamo. Nihce nikogar ne sili v nekaj. Ljudje imamo izbiro. Lahko posiljamo ali pa ne. Cez kako leto ali dve, se bo videlo, ce je bil ukrep uspesen ali ne.

Ce samo kazemo s prstom na druge, da saj ta je se slabsi, potem bomo vsi vozili 100 skozi naselje, ker smo videli nekoga iti 120.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Gre se za to, da velike ribe puščamo, da delajo kar hočejo in samo gledamo, oni pa se nam smejejo...seveda je treba urediti zadevo tudi na področju sive ekonomije, samo zakaj se raja med sabo krega, medtem pa nam polzijo milijoni dnevno in nam zaradi teh zvišujejo davke in zmanjšujejo pravice.

Take je treba stisnit, ker če vsem gostincom recimo v Sloveniji najdeš utajo, boš težko toliko iztisnik iz njih. Pa si računajte koliko dela in ljudi je potrebnih za vse gostince in koliko za enega Jankoviča.

http://www.rtvslo.si/gospodars...ov-davka/312404

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Saj niso sposobni ta velike poloviti, ker so zakoni pisani za NJIH.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
res je.
tolk sem zagledana vase, da sem si dala zdajle na plazi slikat racun na nagih joskicah, ampak ga ne morem objavt, ker se ne morem registrirat na shrani.si. A mi lahko kdo pomaga?
s fotografom si tut ne morem pomagat, ker zdejle nekaj drugega hoce...
wink-1.gif

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:

Ravno to je namen tega fotografiranja. Davke visajo v nebo zaradi vsaj dveh razlogov:
- previsoka potrosnja drzave
- neplacevanje davkov dolocenih ljudi, podjetij

In ti verjameš, da boš s fotografiranjem in tožarjenjem dosegel nižje davke??
hysterical-1.gif
Ne bo šel v brezvezna lopovska državna podjetja? Ne bo šel v žepe nekih posvečenih posameznikov? Verjameš, da se bo kvaliteta življenja vseh nas potem dvignila? To bi bilo mogoče vsaj delno pričakovati v kakšni bolj urejeni državi v tej ciganski balkanski luknji pa je to samo slaba šala na račun davkoplačevalcev.
ne bom bral vsega, strinjam se z napisanim.
Nekateri bodo nedotakljivi kljub temu da bi DURS dobil xyz mms kjer bi bili dokazi da nekaj mutijo. Nekoga drugega bodo pa kaznovali zato ker je napisal c namesto č ali celo č namesto æ. Spomnimo se tistega
KG ki je dobil lepo kazen zaradi zgornje napake.

To je celotno bistvo. Raja pa že srečna, da bomo s tem prišli na zeleno vejo in si mislijo "Prav je, tako je treba, vse barabe polovit" Ampak barabe bodo ostale.
hysterical-1.gif
Pa koliko moraš biti butlja, da temu verjameš. Pošiljanje slik na DURS. Pa to moraš biti fuknjen, da to storiš al pa prekleto fouš enemu, ko dela od jutra do večera, soboto, nedeljo, da preživi. DEJMO GA ZAFUKAT, ane slovenceljni.

A imam SP? NE nimam.
A imam DOO? NE nimam.
A delam na črno? NE, tudi ne.

Pa kako lahko potem tako napišem, ane slovenceljni. Ovce v ...... mah brezveze......

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.526
2.283
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Večina jih briše zaradi pohlepa.

Pa je.... ti mater, kakšen pohlep. Pejt na tržišče pa se preizkusi, pol pa pametuj.
Ta država nas je tolk obdavčla, da se ne da več preživet. Štacune nabijajo cene materiala v nebo, cene dela so v *****, pol se pa pejt.....

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
To je celotno bistvo. Raja pa že srečna, da bomo s tem prišli na zeleno vejo in si mislijo "Prav je, tako je treba, vse barabe polovit" Ampak barabe bodo ostale.
hysterical-1.gif
Pa koliko moraš biti butlja, da temu verjameš. Pošiljanje slik na DURS. Pa to moraš biti fuknjen, da to storiš al pa prekleto fouš enemu, ko dela od jutra do večera, soboto, nedeljo, da preživi. DEJMO GA ZAFUKAT, ane slovenceljni.

A imam SP? NE nimam.
A imam DOO? NE nimam.
A delam na črno? NE, tudi ne.

Pa kako lahko potem tako napišem, ane slovenceljni. Ovce v ...... mah brezveze......
zmaga.gif

Citat:
Ovce v ...... mah brezveze....
Točno tako! res nima smisla, boljš počakat, da se naučijo iz osebne izkušnje,....res, pravi butalci butalski
uf-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
res je.
tolk sem zagledana vase, da sem si dala zdajle na plazi slikat racun na nagih joskicah, ampak ga ne morem objavt, ker se ne morem registrirat na shrani.si. A mi lahko kdo pomaga?
s fotografom si tut ne morem pomagat, ker zdejle nekaj drugega hoce...
wink-1.gif

boga si ja...koga te zanimajo joške tečne babe, razn capla...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Večina jih briše zaradi pohlepa.

Pa je.... ti mater, kakšen pohlep. Pejt na tržišče pa se preizkusi, pol pa pametuj.
Ta država nas je tolk obdavčla, da se ne da več preživet. Štacune nabijajo cene materiala v nebo, cene dela so v *****, pol se pa pejt.....

Mislil sem na razne kafiče, ki po nekaterih podatkih zbrišejo po 3/4 računov. Kafič še nikoli ni delal z izgubo, zato to delajo zaradi pohlepa.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kafič še ni delal z izgubo? Pa kaj si ti na glavo padel? Resno, kaj je z vami narobe? Lani sem delal po 14 ur na dan 5 mesecev pa v avgustu nisem niti za minimalca zaslužil, pa nisem švoh delal, vse pa legalno! Tko si me razpizdil s to izjavo, da si daj eno klofuto kar sam!!!

Berem, da DURS dobi tudi po 200 računov na dan. Proklete riti slovenske! Vsakemu, ki je poslal račun, se bo to vrnilo kot bumerang. Najbolje, da sem sabo kar postrelimo, naj nam dajo pištole namesto policajem, pa se dajmo pobit
.

Prej nisem bil ponosen, da živim v taki državi, zdaj me je pa dejansko sram!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
tjuren: mi lahko prosim navedeš vso statistiko:

ceno lokala
stroški zaposlenih itd
mesečni promet, mesečni RVC.

nekako ne verjamemo v te zgodbe, da je kafičev slabo....jurja prometa dnevno, od tega 500€ čistega x 30 dni = 15.000 čistega, pa ajd odbijemo 5000€ če so kdaj slabši dnevi = 10.000 čistega.

kako to ni dovolj?

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
inovativnost Slovencev nima meja

Inšpektorji so še ugotovili, da nekateri zavezanci potrošnikom izdajajo neke vrste "informativne račune", ki se v vsakem programu imenujejo drugače. Eden takih primerov je "stanje odprte mize". "Informativni račun" izpišejo kot račun za potrošnika, ta je prepričan, da je prejel račun, pravi račun, ki bi moral temu informativnemu računu slediti, pa se sploh ne izpiše in v programu je tako, kot da ni obstajal.

Na Dursu ob tem opozarjajo, da bodo preverjali, ali so od teh "informativnih računov" izkazani prihodki. "Informativne račune", ki jih bodo pridobili s katero koli od metod zbiranja računov, bo davčna uprava obravnavala kot račune. Če v izkazanih prihodkih zavezanca tega računa ne bo, bodo zavezanca sankcionirali tako, kot da je račun izbrisal.

http://www.24ur.com/novice/slo...-na-terenu.html

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Vsak kafič dela kar jurja dnevno?? Ma kaj bom jaz vam dokazoval, pa številke kazal?!? Slikejte račune pa fajn se mejte ob tem, (vstavi poljubno psovko)!

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.989
113
Malo OT:
Kam se kaj gre petek ali soboto v KR. Ne živim več tak več kot 5 let pa sem malo ven padla, kje je kaj in kam se gre. Se je vse selilo iz centra, ker zadnjič eno soboto je bilo za zjokat... Ali je sedaj povsod tako?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
tjuren: mi lahko prosim navedeš vso statistiko:

ceno lokala
stroški zaposlenih itd
mesečni promet, mesečni RVC.

nekako ne verjamemo v te zgodbe, da je kafičev slabo....jurja prometa dnevno, od tega 500€ čistega x 30 dni = 15.000 čistega, pa ajd odbijemo 5000€ če so kdaj slabši dnevi = 10.000 čistega.

kako to ni dovolj?

Če verjameš v svoj izračun ne vem kaj čakaš, odpri svoj kafič in ti ne bo potrebno jamrati... Najboljše da ga z bizijem skupaj odpreta.
zmaga.gif