bosanci

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Butasti argumenti, softič, ki sledijo butasti temi in njenemu odpiralcu.

Če se povprečen človek preseli v tujino in želi tam normalno delati in profesionalno in službeno rasti potem se bo pač prilagodil okolju v katerem živi in bo tam tudi uspel.
Če pa govorimo o osebah, ki se jim pač za to ne da potruditi in morda celo pričakujejo, da jim je kdo kaj dolžan, pa smo tam, kjer smo s primerki o katerih govoriš v citiranem odstavku.

Tako je pač povsod. Pojdi v Nemčijo in govori slovensko... sigurno boš dobil dobro plačano službo med samimi nemci. Podobno v Angliji, Franciji in ameriki. Še najbolj te pa kot slovensko govorečega neprilagodljivca spremejo na Kitajskem.

Ej, model... kake budalaštine si ti sposoben sproducirati
shocked-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.946
113
v lokalni ostariji
no to, da se težje naučijo govoriti slovensko mi je nekako razumljivo. ker imamo dost slični jezik, da se razumemo. tudi po trudi pa ostane "trda" izgovorjava. ampak meni je ok.

drugače pa mlada generacija je tista, ki sedaj povzdiguje svojo "kulturo" enako so mladi bolj goreči pripadniki islama kot njihovi starši (poglejte recimo izija:))

warpaint

Pripravnik
6. jul 2011
198
1
18
Nord
Na Švedskem je ovih naših od do£ malo morje. Vsi so zelo hitro asimilirani. Vključujoč prvo generacijo priseljencev.
Res pa da k temu pripomore tudi država. Z npr. brezplačnimi tečaji švedščine za priseljence.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
sem se z enim pogovrjal in ta je poznal enega s tam dol, ki še vedno živi tam dol... no nima veze, da je šlo to skozi ene 100 ljudi misel je zanimiva pravi pa tako
najbolji so šli v nemčijo in še marsikam, lepo so se naučili jezika in se vklopili v družbo
malo slabši so ostali doma in pač živijo po svojih navadah
najslabši so pa v slovenijo prišli

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
no to, da se težje naučijo govoriti slovensko mi je nekako razumljivo. ker imamo dost slični jezik, da se razumemo. tudi po trudi pa ostane "trda" izgovorjava. ampak meni je ok.

drugače pa mlada generacija je tista, ki sedaj povzdiguje svojo "kulturo" enako so mladi bolj goreči pripadniki islama kot njihovi starši (poglejte recimo izija:))

eazy ni tako več mlad, poleg tega je že leta dolgo samski in mu ne uspe 'prepričati' kakšne, da bi ob njem hodila v hidžabu...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
sem se z enim pogovrjal in ta je poznal enega s tam dol, ki še vedno živi tam dol... no nima veze, da je šlo to skozi ene 100 ljudi misel je zanimiva pravi pa tako
najbolji so šli v nemčijo in še marsikam, lepo so se naučili jezika in se vklopili v družbo
malo slabši so ostali doma in pač živijo po svojih navadah
najslabši so pa v slovenijo prišli

a veš kok je to daleč od resnice..cca 5%

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
strinjam se, sam..a obstaja rešitev za vse te otroke, ki jim ni bilo dano otroštvo, ki niso okusili dobrot tega okolja, ampak so s starci sanjal o dobvrotah tistega okolja.

a se lahko anredi tak miselni preskok. je to mozno.

izi.
moja pravica je, da se cutim in obnasam po lastni volji. najdražja je slovenka. ampak to ni poanta. poanta je, da recimo ti menda ne furas zadi na riti avta napis Ermin, pa FK cazin šala. zakaj ga ne? zakaj ga pa nekdo mora. kaj s tem dokazuje.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:izi.
moja pravica je, da se cutim in obnasam po lastni volji. najdražja je slovenka. ampak to ni poanta. poanta je, da recimo ti menda ne furas zadi na riti avta napis Ermin, pa FK cazin šala. zakaj ga ne? zakaj ga pa nekdo mora. kaj s tem dokazuje.

Torej tvoja pravica je da se cutim obnasas po lastni volji....... Ermin ima pa isto pravico. S tem dokazuje svojo ljubezen do necesa. Ponavadi do domacega kraja ali karkoli "domacega". Razen ce mislis da bi Ermin >moral< cutiti ljubezen do NK Vuhred?

Preskok ni nujen ali potreben. Za tebe je ,ker si vmes in nekaj moras izbrati. Se najlazje je izbrati nekaj tretjega (se "asimilirati") in zanicevati prej omenjene. Ce te domacini sprejmejo ,kot svojega si sploh CAR ampak ne racunaj na to. Za vecino bos vedno Ermin tudi ce ti stalno pljuvas po njemu.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:ti menda ne furas zadi na riti avta napis Ermin, pa FK cazin šala. zakaj ga ne? zakaj ga pa nekdo mora. kaj s tem dokazuje.

Ne furam reklamo nobenega kluba ,ker me to ne zanima. Enako velja za tekme. Razumem pa da imajo nekateri potrebo po pripadnosti. Tudi jaz se pocutim doma samo v enem kraju, eni drzavi in eno zastavo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ni res, če se Ermin asimilira nihče ne pljuva po njemu, problem je da ste turki bolj ko ne tako,zato se ne asimilirate!

Ermin se lahko 10x asimilira, tudi preimenuje pa bo "dober" samo dokler to nekomu ustreza. Ob prvi napaki bo spet samo Ermin. V bistvu bo ves cas, samo da se mu vmes hinavsko leze v rit.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ni res, če se Ermin asimilira nihče ne pljuva po njemu, problem je da ste turki bolj ko ne tako,zato se ne asimilirate!

Tudi katoliki se ne morejo asimilirati.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:izi.

Torej tvoja pravica je da se cutim obnasas po lastni volji....... Ermin ima pa isto pravico. S tem dokazuje svojo ljubezen do necesa. Ponavadi do domacega kraja ali karkoli "domacega". Razen ce mislis da bi Ermin >moral< cutiti ljubezen do NK Vuhred?

Preskok ni nujen ali potreben. Za tebe je ,ker si vmes in nekaj moras izbrati. Se najlazje je izbrati nekaj tretjega (se "asimilirati") in zanicevati prej omenjene. Ce te domacini sprejmejo ,kot svojega si sploh CAR ampak ne racunaj na to. Za vecino bos vedno Ermin tudi ce ti stalno pljuvas po njemu.

erminov domači kraj je Šlajmarjeva 2. na fk cazin tekmi še verjetno ni bil. o tem govorim. ne o teb, k si rojen dol. tvoje domotožje razumem.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Tako za info me zanima

Kaksna je razlika med znacko za FK Kakanj ali FC Barcelona? Namrec obojne spremljajo samo po teletexu ali internetu.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
načeloma je ni. na tekmi barke nisi bil, na tekmi kakanjcev tut ne.
ma barka mal boljšo tehniko, ampak to je.

a maš fk barka obešeno na špeglu, pa te skrbi?