bosanci, sluzbe za dostavo paketov

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa sej ni državi, delodajalcu je.

maš kader, ki hoče 1500, tujec hoče 1000. daš objavo za 1000, ne dobiš nič in v kombinaciji s pomankanjem tega kadra imaš rešen problem.

gradbeništvo, zdravstvo, IT

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja sam država more te živet, k ne dobijo službe! sej 300-400 pa tud ni tok mal dnara, kr tko enemu dat. Zakaj se bolj ne potrudi, da bi prisilila ljudi, da bi šli pa tud za 1000 delat??? Veš koliko denarja gre za socialne podpore čisto zdravim in mladim ljudem, polnim znanja in energije??

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kr poglej zobarje, zdravnike, ipd, oni tud posel zgubljajo. sicer ne tako opazno kot delavci, sam počasi se prerivajo tud v te vrste - za manj denarja.
Spet si v temo brcnil. Tuji zdravniki dobijo delo pri nas zato, ker naši bogovi v belem nočejo delati pod ponujenimi pogoji. Zdravniki iz bivše Juge so v prednosti zato, ker poznajo našo mentaliteto in se hitreje naučijo jezika kot Bolgari ali Romuni. Sem pred parimi dnevi poslušal po radiu, da v eni izmed občin (mislim da v Beli Krajini) iščejo zdravnika, vendar se sploh nihče ne prijavi, pa čeprav mu nudijo službeno stanovanje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, pr zdravnikih je tud tko, da tud naši hodijo v tujino delat, saj imajo tam tud boljšo plačo kot pri nas.

Pa sej tko je na vseh področjih. Pač domačinu se zdi neumno delat za 3€, če je pač tak standard v naši državi. In kako nej tak zasluži za eno hišo, prihodnost otrok? Tujcem je pa itak vseen, ker so itak moderni sužnji. Doma imajo večina tako bedo, da jim je čisto vseeno za koliko delajo. Važn da ma za pijačo, pa da kej dam ostalim pošlje to je pa to.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
No ja, tudi, bolj pa zato ker jih je premalo. Na prste ene tesarske roke lahko prešteješ zdravnike na borzi. Res pa da ni biti fajn zdravnik na deželi (marsikaj je tam kar v bolnišnicah ne vidiš, ko greš iz ordinacije potem še na teren...... brrr), pa še ni veliko težje dobiti v kakšni drugi ustanovi dela. Če bi jih bilo toliko da bi ostajali na borzah bi pa tudi za delo na deželi prijeli. No, pa seveda alpski svet s svojimi plačami vabi in je zelo blizu....

Zato so tudi tukaj jugoviči in zdravniki ki so že zdavnaj zreli za penzijo. Če njih ni, piši kuči propalo.

Drugo je tesarija, zidarija in podobno, za take delovne pogoje in nizko plačo so res pripravljeni samo Romuni in podobni delati, naši pa raje na borzi. Sem preko študenta tudi to izkusil in se sploh ne čudim da smo edini slovenci, običajno bili ravno študenti, pa še to nas je bilo bolj za vzorec.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Veš koliko denarja gre za socialne podpore čisto zdravim in mladim ljudem, polnim znanja in energije??
hehehe, in polnim predstave o sebi, kako morajo direkt direktorsko mesto dobit s svojim mag ali dr. V resnici pa niti za burek nimajo.
Se pa strinjam, ce ze dobivajo podporo naj jo za javna dela, da bo vsaj kaj koristi od njih, ne pa da pokasirajo skoraj toliko kod delavci v Gorenju in to za gretje svojih lenih riti doma.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Sam res me zanima - če kdo pozna kje se skriva fora - kako je državi lahko tok v interesu toliko tuje delovne sile sprejet? kje je fora?
pa ne mi z EU in odprtim trgom delovne sile. ker to ni to.

daj povej če si ti te poste včeraj sekal pa kadil kaj močnega zraven? Ker prvo postaviš tako bistro vprašanje, na katero odgovor poznajo tudi petošolčki, potem pa si še sam odgovoriš na to isto vprašanje
hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Pač domačinu se zdi neumno delat za 3€, če je pač tak standard v naši državi.

in domačinu se ne zdi neumno delat za 3€ ampak s tem enostavno ne preživiš. zato je zaradi našega sistema (velika obdavčitev, mini plača, zmerna socialna) ustvarjena idealna klima za delo na črno. zakaj bi obsojali take ljudi? idi ti delat z lopato v roki za miloščino, pa potem tukaj tupi pametne parole o tujcih v naši državi.
In eni sploh ne ločite tujcev z državljanstvom in na začasnem delu. Vsa gnojnica velja praviloma za prve, drugi so zato tu, ker mi sami nočemo opravljat teh del. Ko ni več dela za njih, bye bye kuči pjevajuči. Tisti ta prvi pa ostaneju tukaj, na socialni.

Mislim da je trenutno na začasnem delu 50k bosancev. na gradbiščih. Kje boš ti brihta dobil 50k slovencev za to delo?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Ksz.......

Eh dragi moji, osnove ekonomije vam niso najbolj znane ane. Imet visoke plače in visok standard, je skorajda nemogoče dosežt, če se ne opravlja dela z visoko dodano vrednostjo. Asvaltiranje, gradnja, proizvodnja low tech izdelkov, ipd. tega gotovo ne omogoča. Za konkurenčnost takšnega gospodarstva je nujno da v vseh zgoraj omenjenih zvrsteh delajo za čim manj denarja. Sedaj nastane seveda problem delovne sile. Koliko slovencev vidiš asvaltirati ceste, polagat kanalizacije ipd. Malo oz. skoraj 0. Je pač ponudba na trgu delovne sile tolikšna da je lako plača 400€ ali manj. Koliko slovencev je pa zdravnikov, odvetnikov, inženirjev ipd. Pri nas več ali manj gotovo nad 90%. Je pač plača toliko višja da ljudje to delajo z veseljem.

V tujini je med temi low end poklici tudi veliko slovencev. Pač jebiga, tudi mi smo ene vrste italijanski, avstrijski oz. nemški bosanci.
Živim v bližini italije in vem koliko ljudi hodi delat tja (čiščenje, proizvodnja ipd.) in pač skorajda ne znajo italijansko. Jebiga, pač ni potrebe. Trg delovne sile nam omogoča delo in to je to. Pa ne govorim sedaj samo za nas ali bosance. V evropi in na splošno v razvitem svetu je pač ogromno delavcev iz nerazvitih in revnih držav. Pri nas so po večini za sedaj samo iz bivših jugoslovanskih republik. Ampak ko bodo začeli hoditi turki, maročani, kitajci in podobni, takrat se bo lahko jamralo. Za sedaj nam ni hudega.

Sicer pa če kdo meni da mu "južnjaki" kradejo delo, naj se prijavi v kako cestno podjetje. Plače so tam enake za vse delavce.

Je pa zanimivo, koliko ljudi ima raznorazne probleme z policijo, južnjaki, sosedi ipd. Sicer se tudi hitro vidi, po slogu pisanja in razmišljanja, kam kdo spada (mentalno), tako da konec koncev problemi niti niso tako presenetljivi, kajti z mišljenjem, jaz sem pameten, vsi ostali so neumni, drugače sploh ne more biti.

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
4
18
ksz

A ve kdo mogoče katera oddaja naj bi bila prejšnji petek na rtvslo2 in gor so bili šoferji DPD dostavne službe.
Če kdo ima posnetek al ga najde na netu bi bil hvaležen. (sam se iskal po arhivu rtvslo vendar nič našu )

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Sam res me zanima - če kdo pozna kje se skriva fora - kako je državi lahko tok v interesu toliko tuje delovne sile sprejet? kje je fora?

daj povej če si ti te poste včeraj sekal pa kadil kaj močnega zraven? Ker prvo postaviš tako bistro vprašanje, na katero odgovor poznajo tudi petošolčki, potem pa si še sam odgovoriš na to isto vprašanje
hysterical-1.gif

ja sej... temu ti verjemi, jest pa ne bom. še vedno mislim, da so v ozadju večje stvari - denar. sam rabil bi formulo, da se bolj splača slovenca na zavodu vzdrževat, in tujca na gradbišču plačevat.

no, koliko je pa trenutno mladih na zavodu? pa ne da bi omejil vpis na fdv, ker jih itak vsako leto ful preveč konča šolanje....

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
1.) Država je kup lopovov, ki gledajo, kak svoje žepe napolniti. In četudi bi višji standard pomenil tudi za njihove žepe več, se vseeno držijo "moj žep, moj žep in moj žep" načela.
2.) Delodajalca zanima plača in delo, drugo ne igra vlogo. A ti ko kupiš izdelek v trgovini razen lastnoti in cene še upoštevaš ali je proizvajalčev zet še šoloobvezen in kaj jaz vem kaj?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sam ko bojo pa enkrat začele padati glave (pa ne pri nas), bo mogla pa država za to poskrbet. sam očitno je to ceneje, kot pa omejit to že v osnovi...

mah... sej očitno je res najbolje samo za svojo rit poskrbet, za ostale te pa bk!

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
90% vseh slovencev odvetnikov, zdravnikov, inženirjev? Ti to čisto resno?

Ok mal čudno sem napisal
redface-1.gif
, mišljeno je bilo 90% vseh zdravnikov, odvetnikov, inženirjev ipd. visoko izobraženega kadra pri nas so slovenci. Ne pa 90% populacije.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik Mantara pravi:
ksz

A ve kdo mogoče katera oddaja naj bi bila prejšnji petek na rtvslo2 in gor so bili šoferji DPD dostavne službe.
Če kdo ima posnetek al ga najde na netu bi bil hvaležen. (sam se iskal po arhivu rtvslo vendar nič našu )

V ponedeljek sem našla, danes pa zgleda kot, da je nekdo zbrisal. Sem pa gledala...huh, adijo pamet

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Prosim, ne kvasaj kozlarij. Tudi če govoriš kitajsko se da biti vljuden, model iz GLSa (saj vsi vemo, da gre za GLS, ne?) pa pač ni bil.

Ne vem zakaj imam boljše izkušnje z UPSovci (no, pustimo, da imajo grde barve uniform
evil.gif
), ki znajo vsaj reči zdravo, hvala in prosim.

Se mi zdi, da je podobno pri meni. Pri njih pa me je predvsem motilo, da je bilo pri prvi dostavi sporoceno trgovini, da je naslov nepravilen (ker se niso potrudili, da bi me poklicali, ker sem bil seveda v sluzbi, na zvoncu v bloku pa seveda najemniki navadno nimajo svojega imena gor).
In druga cvetka je ta, da blagovolijo dostavljati samo ob delavnikih v terminih, ko je vecina folka v sluzbi.
bonk.gif
Se slabse kot Posta Slovenije.