bosanci, sluzbe za dostavo paketov

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
ma Presneto bečki konjušari.

Slovenci so tam hodili v šole, vas so pa Turki imeli za gradbeni material.

Sicer ste se pa vi pritepli k "bečkim konjušarjem"..

Kaj ste potem vi?!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, da ne bomo samo bosancev kleli. Cedalje bolj opazam in slišim od ljudi, da Bosanci niso več glavni v gradbeništvu. Počasi jih izpodrivajo Romuni, kateri so očitno pripravljeni delat še za manj. In da imajo bosance ponekod še za majstre, in ne več delavce!

Sm pa tud zanc bral, da so v Angliji spet prostesti proti tujim delavcem. To me vse bolj spominja na čase izpred 40 let, ko so se začeli pojavljati skinheadi, s tem namenom, da očistijo odžiralce kruha domačim delavcem.

Čudi me tud to, da se država nič ne zgane. Nej znižajo normo delovnih dovoljenj, pa nej iz zavoda ta lene slovenčke zbrcajo v rit, pa nej jih na gradbišče pošljejo, oz. tja, kjer se rabi delovna sila. Ne vem, a je to tako težko al kako??? Pa mu ni treba podpore dajat, pa še davke plačuje pri plači. zihr se jim bi tko bolj splačalo.

Država sama sebi v skledo pljuva s temi tujimi delavci. Pa ne samo slovenija, cela EU.

aja, seveda - DENAR JE SVETA VLADAR!

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
zalostno se mi zdi, da je v Sloveniji toliko (pocefurjenih) Slovencev, ki ne spostujejo sami sebe in pa Slovenije nasploh, ter zagovarjajo cefurje, ki prihajajo v Slovenijo pocet pizdarije, se ne zavedajo, da so oni tukaj priseljenci in naj bi se oni prilagajali in se vsaj trudili, da bi cim bolje govorili slovenscino! prav slabe volje sem, ker sem prebral tole temo.. se posebej debilni so clanki, ki jih napise softi... sicer pa, brezveze sploh se kaj komentirat, ker itak ne bomo nic dosegli, ker nas je premalo takih, ki se zagovarjamo naso kulturo in narodnost.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Rad bi videl enega Janeza Novaka za mešalcem betona, ali pa na avtocestnem odseku na valjaru
smile-1.gif
Valjda ne bo delal, če mu prevladuje logika v smislu bolje vrabec na roki, kot golob na strehi.

Socialka ..... 250 €

Če bi delal, več kot 400-500 € itak s takim delom nebi dosegel. Odšteješ malco, gorivo, in ostalo in prideš na 250€. Če imaš družino, imajo froci manjšo štipendijo in doklade. Najlažje je pač bit na grbi države, tu pa tam "fušat" in zaslužit več kot nekdo, ki pošteno dela in plačuje prispevke. Poznam primer, kjer gospa čisti po stanovanjih (4-5 rednih strank), 2-3x na teden, dobrih 800 evrčkov neobdavčenega denarja.

Sicer pa se strinjam s predhodnikom, da nam jugosi ceste gradijo - res je

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no, da ne bomo samo bosancev kleli. Cedalje bolj opazam in slišim od ljudi, da Bosanci niso več glavni v gradbeništvu. Počasi jih izpodrivajo Romuni, kateri so očitno pripravljeni delat še za manj. In da imajo bosance ponekod še za majstre, in ne več delavce!

Sm pa tud zanc bral, da so v Angliji spet prostesti proti tujim delavcem. To me vse bolj spominja na čase izpred 40 let, ko so se začeli pojavljati skinheadi, s tem namenom, da očistijo odžiralce kruha domačim delavcem.

Čudi me tud to, da se država nič ne zgane. Nej znižajo normo delovnih dovoljenj, pa nej iz zavoda ta lene slovenčke zbrcajo v rit, pa nej jih na gradbišče pošljejo, oz. tja, kjer se rabi delovna sila. Ne vem, a je to tako težko al kako??? Pa mu ni treba podpore dajat, pa še davke plačuje pri plači. zihr se jim bi tko bolj splačalo.

Država sama sebi v skledo pljuva s temi tujimi delavci. Pa ne samo slovenija, cela EU.

aja, seveda - DENAR JE SVETA VLADAR!

a ni potem boljše, da grejo delati v gorenje za 320€
confused-1.gif

na gradbišču pa delajo za 500€ po 12h+
bonk.gif

ti nisi slovenček
confused-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
men je čisto vseen kam gre. Zarad mene gre lahko tud za direktorja nlb, sam naj ne gnije doma.

In naj ne povzroča potrebe po tujih delavcih!!!

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
in kaj je narobe s tujimi delavci?
saj smo v EU in lahko delajo tudi tujci.

a gre denar iz tvojega žepa za plače tujcem
confused-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ne, gre pa za podpore ljudem na sociali, k se jim ne da delat!!! pa v vojski manjka folk. kako je to možno, če je tok mladih na zavodu??? pa kam gre ta svet.... Te človekove pravice bojo pokopale vse!

s tujimi delavci ni nič narobe, dokler zaradi njih državljani tuje države nimajo dela. in država bi mogla stistnt delodajalce, da nek standard pa tud mora bit, in manj kot 5€ se pač ne more več plačevati ljudi. dokler bo m2 novega stanovanja 2500€ in več, pol mora imet delavc najmanj 5€ na uro. pač nekako bi mogl to zajezit al kaj jest vem. Zdi se mi samo, da to nič dobrega ne obeta.
Pa folk bi se tud lahko že sprijaznil, da vsi ne morejo biti hrvatiči, šroti, bavčarji, in ostali "bogataši"!

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kaj nam bojo ljudje v vojski, če pa ni vojne
confused-1.gif

nekateri državljani nimajo zato dela, ker niso pripravljeni delati za 2€/h

kaj si mislil z šroti in bavčarji
confused-1.gif

da ne morejo biti vsi pošteni
sprasujem se.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja nej vsaj nekaj delajo, a ne??? pa ne bojo mel časa fušat cele dneve, ipd. vglavnem da se neki dogaja. ne pa da na zavodih čepijo po pol leta in več! pa sej vem - sej tud v vojski se dnar stran meče, sam je pa vsaj zaposlen, pa kakšen prispevek da ipd...

sej za 2€ tud jest ne bi šel delat, samo če ne bi bilo druge delovne sile, bi mogl delodajalci dvignit urno postavko, in bi lažje koga našli, a ne?? sej čez 30 let bomo k kitajci, delal za 1€ cel dan.

mislim sem bogataše, pa se nisem drugih spomnil... kako so to dobili, ni bistveno.
Sej veš kaj vsi sanjamo. da gremo na 2 sestanka na dan, obrnemo par mio €, eno lepo južno v kakšni fancy oštariji, pa kakšen audi a8 za službeno vozilo, pa kakšen ferrari za na morje skočit, pa kakšen ducati za v štacuno, pa kakšna jahtica, pa kakšen vikend na morju/ v hribih. To sm mislu, da ne morejo bit vsi, in eni morejo pač tud za 5€ delat.

in daljnoročno - že tko je malo slovencev. kakšen bolgra/bosanec/albanc/romun si najde tud kakšno punco tukaj, al jo s sabo prinese, in se začnejo množit, in bo še manj slovencev...

damo

Majstr
4. sep 2007
1.025
153
63
1. ko je ura 10, se ne reče zjutraj, pošten deloven narod temu reče dopoldne.

2. ko si boš mal spraznil jajčka (v sili si pomagaj sam), ne boš več tako nestrpen

3. če se nisi znal zmenit, si nesposoben

ajde jarane, budi mi dobar.....

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Nič ni narobe če delajo tujci ki so osvojili osnove kulture - da vsaj probaš govort slovensko, da vikaš ljudi ki jih ne poznaš sploh če so starejši, da pozdravljaš ko prideš k stranki itd. - če pa pride zidar bosanc (ne Bosanc) in ti prvič reče daj skuvaj kafu ko mu jo narediš ti pove da so tvoje hruške (ki jih hraniš v garaži) dobre in da naj ne bom jezen če so jih pojedli gajbico, je pa mera polna.
Ko grem jaz v jugovino se prilagodim in upoštevam njihove navade pa mi biznis kar laufa.
Če bi vsi tako misli da tujci lahko delajo EU nebi omejevala delo tujcev - ob tolikih nezaposlenih ( po eni statistiki je tistih ki vlečejo denarno nadomestili večina pod 5 stopnjo - kar pomeni da je neizobražena delovna sila to pa so predvsem bosanci in njihovi potomci.
Denar za tujce gre direktno tudi iz mojega žepa in ravno tako iz tvojega če delaš, če pa študiraš pa imaš zato manjše prijemke zaradi socialnih transverjev nezaposlenim ki jim odžirajo delo tujci brez viz in dovolenj, če pa ima vizo pa bo če že ni privlekel familijo in bo zato dobival podporo.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
A tujec brez zaposlitve prejema socialno pomoč če je brezposeln? Morda samo izgubi dovoljenje za delo? Ne vem, resno vprašam.
Drugače pa v vojski ne manjka nič več ljudi.
Glede realne brezposelnosti bi bilo potrebno preveriti, koliko od teh ljudi je res brezposelnih in koliko jih dela na črno, poleg tega pa prejemajo nadomestilo za brezposelnost ali socialno pomoč.
Delo pa je vredno toliko, kolikor je delodajalec pripravljen plačati zanj. Na žalost.

on: Mislim, da se nam bo po Bosancih že kaj kmalu kolcalo. Pri svojem poslu imam dosti opravka tudi z avtoprevozniki, pri katerih že dolgo ne vozijo Slovenci. Z delavci iz Bivše Juge se lahko vsaj kaj zmeniš, drugače pa je z Rusi, Ukrajinci, Madžari, ki znajo manj kot 10 slovenskih besed.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
itak da ne dobiva. sej ni državljan. je samo tuj delavec z dovoljenjem!
in odgovor na 3. vprašanje; delo je vredno toliko, kolikor ljudi ga je pripravljeno opravljati.
zmaga.gif

več ko je ljudi, ceneje je. enostavni zakoni trga.

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
delo je vredno toliko, kolikor ljudi ga je pripravljeno opravljati.
zmaga.gif

več ko je ljudi, ceneje je. enostavni zakoni trga.

no, iz tu izhaja, da ste nekateri tako naperjeni proti tujcem,
oni lahko takorekoc takoj zacnejo z delom in vam prevzemajo dela (obicajno za nizjo ceno) pa ceprav nimajo popolnega znanja slovenskega jezika

vprasajte se, na kasnem nivoju je vase delo, ce ga lahko kar tako, cez noc, prevzame in opravi tudi nekdo brez tekoce slovenscine

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
za valar ne rabiš slovenšiten..levo je levo, desno je denso. stop je pa stop.

mene bolj skrbi kaj bodo z raznimi krkoviæi, golobiæi, jankoviæi, popoviæi..

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja znanje jezika pa res nima dost veze z dostimi deli!
Tko da kljub temu, da si hotu bit žaljiv pri svoji opazki, ti rečem, da bi se tudi ti lahko začel bat za svojo službo. Sej vsi bosanci, pa bolgari, pa romuni tud niso neizobraženi. kakšen ima tud kakšno šolo in kakšno znanje tujega jezika. kr poglej zobarje, zdravnike, ipd, oni tud posel zgubljajo. sicer ne tako opazno kot delavci, sam počasi se prerivajo tud v te vrste - za manj denarja.

Sam res me zanima - če kdo pozna kje se skriva fora - kako je državi lahko tok v interesu toliko tuje delovne sile sprejet? kje je fora?
pa ne mi z EU in odprtim trgom delovne sile. ker to ni to.