bosanci, sluzbe za dostavo paketov

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Slovencu lahko po kitajsko poveš, pa bo vse razumel. Jaz sem tudi takšen, da se z nekom sploh ne bom pogovarjal, če mi bo sral balkansko. Samo povem mu, da je v Sloveniji in je uraden jezik Slovenščina. Mi zadnjič prinese na firmo en tak gelipter računalnik. Ker pri takšnih vedno zahtevamo kopijo osebne, ker nikdar ne veš kaj te čaka. Vidim, da ima model 7 let staro osebno in je državljan Slovenije., pa še besede ni znal po Slovensko povedat. Takšne bi jaz najraje nagnal od tja ko so prišli.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Pritožiš se seveda lahko na kurirsko službo... Verjetno ga bodo pohvalili, pograjali ali odpustili. Gotovo pa ga ne bodo vsaj malo naučili Slovensko.
Jaz pa vseeno takega človeka ne bi zatožil, čeprav bi mu najbrž kako rekel. Človek vsaj dela... Dela pa verjetno tudi zato, ker bi redko kateri Slovenec hotel delati za tak denar in pod takimi pogoji.
Če se gremo obrambo jezika, je bolj smiselno "napasti" tiste, ki pri nas na veliko prodajajo, niso pa v stanju spraviti skupaj spodobnih prevodov. Zadnjič je žena iz službe prinesla Samsung fotoaparat in v navodilih je bilo napisano Slovenski (SLO). Ampak na tistih straneh je bil verjetno slovaški tekst. V glavnem tistega nisem razumel prav veliko. K sreči je pisalo tudi EN, D in mislim, da še v enem od nam ljubih balkanskih jezikov.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Prosim, ne kvasaj kozlarij. Tudi če govoriš kitajsko se da biti vljuden, model iz GLSa (saj vsi vemo, da gre za GLS, ne?) pa pač ni bil.

Ne vem zakaj imam boljše izkušnje z UPSovci (no, pustimo, da imajo grde barve uniform
evil.gif
), ki znajo vsaj reči zdravo, hvala in prosim.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Potem pa naj govori magari v belgijščini, ker hrvaščina, srbščina, albanščina in bosanščina defenitivno niso uradni jeziki v EU.
evil.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Slovencu lahko po kitajsko poveš, pa bo vse razumel. Jaz sem tudi takšen, da se z nekom sploh ne bom pogovarjal, če mi bo sral balkansko. Samo povem mu, da je v Sloveniji in je uraden jezik Slovenščina. Mi zadnjič prinese na firmo en tak gelipter računalnik. Ker pri takšnih vedno zahtevamo kopijo osebne, ker nikdar ne veš kaj te čaka. Vidim, da ima model 7 let staro osebno in je državljan Slovenije., pa še besede ni znal po Slovensko povedat. Takšne bi jaz najraje nagnal od tja ko so prišli.

Podpišem.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Verjetno je bila samo slovenščina z južnim naglasom. Ampak za nekatere je to že tuj jezik, tako kot govorijo z nemškim naglasom angleščino v vojnih filmih.
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Prosim, ne kvasaj kozlarij. Tudi če govoriš kitajsko se da biti vljuden, model iz GLSa (saj vsi vemo, da gre za GLS, ne?) pa pač ni bil
Če prav vidim, je ggg odprl temo... Tako da on bo najbolj vedel, koliko je tip bil vljuden. No, tikal ga že je, tako da denimo neke hude vljudnosti ni bilo. To mi deluje, da je bil Albanec, ki ni znal spodobno niti srbsko, kaj šele slovensko. S takimi je res križ...
Glede kurirskih služb... Take izkušnje še nimam, mogoče je enkrat en slabo govoril slovensko, ampak je dostavil, sicer pa so bili Slovenci. Najbolj negativna izkušnja: tip mi čez teden dni po urgiranju na centralo pripelje paket in trdi, da je do včeraj pisal gor kar en drug naslov in da zato ni našel, še manj pa klical. Paket je bil glede na info s centrale že cel teden pri njem. Ampak nikjer nič prečrtano, nikjer nič dopisano. Lagal mi je lepo v čistem slovenskem pogovornem jeziku.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
faak no sami lokal patroti zategnjeni preponosni na kupu
bonk.gif

in v tej zgodbi jaz vidim samo problem v nevljudnosti in nič drugega. če je bbb al kaj že ksenofobično budalo ki zaradi jezika ni htel paketa prevzet, pa globoko sočustvujem z njim ker je mentalno zelo bogi, pravzaprav bolj bogi od njegovega bosanskega sogovornika

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.308
824
113
v vsakem primeru mora dostavljalec upoštevati osnovem bonton in govorit Slovenščino. kam pa pridemo, da ti bo zdej vsak govoru v jeziku, ki se ga je nauču na enem pašniku in te pozdravil Hej mali!. Jst bi se nad tako dostavo pritožil in zagrozil z tržnim inšpektoratom. Če se lahko burekaš nauči se bo pa še dostavljalec. [censored], eni smo pač zaplankani bl k drugi. Poleg tega pa, velika večina današnje mladine ne razume srbohrvaščine, še manj pa albanskega narečja.

lp

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Steve, mislim, da si me dosti neupravičeno napadel. Niti sem jaz jamral čez tujejezične kurirje... Vem pa, da se Albanci težje naučijo našega jezika. Bosanci pa običajno ne tikajo. Običajno jih tudi brez težav razumeš. No vsaj mi, ki smo eno leto preživeli nekje na jugu. Gotovo pa vsak toliko, da paket dobiš. Imam tudi nekaj sodelavcev iz južnih krajev pa čisto lepo shajamo in se tudi družinsko včasih srečamo.
Ko pa lokalne učiteljice jamrajo, da so spet dobili neke bosanske otroke in da njihovih mam nič ne razumejo, pa jih najprej vprašam: ali res čisto nič ne razumeš? Če je odgovor da, potem to gotovo niso Bosanci, temveč Albanci.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mha kakorkoli, če je človek zaposlen v sloveniji in ima opravka s slovensko govorečimi strankami, naj torej govori slovensko.

Tko je in pika.

Zakaj bi se jest doma moral trudit zastopit tuj jezik??? Sej marsikdo ga dejansko ne zna. Pač niso imeli vsi v šoli SRB-HR, pa en kup bosancev za sošolce/prijatelje, tko da se ubistvu nimaš kje navadit. In ggg je res mal pretiraval - čudno, ker paket ponavadi komaj čakaš... ampak ok, on že ve. Jest bi prevzel paket in se potem kurčil naprej. Unmu kurirju je itak vseen. ggg, da ne boš mislu, da se tip kej sikira...

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Potem pa naj govori magari v belgijščini, ker hrvaščina, srbščina, albanščina in bosanščina defenitivno niso uradni jeziki v EU.
evil.gif
LOOOL, ampak tudi belgijscina ni uradni jezik v EU
uf-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
sej najbrz se ne, samo sem ze dobil paket s posto slovenije, se enkrat so placali postnino. jaz se ne mislim ukvarjati s tujim jezikom na svoji zemlji. prevec drago je bila placana. upam, da vas bo cimvec porajtalo kje zivite in da se tujce, ki mislijo ziveti tukaj in se ne asimilirajo odzene nekam. za vedno.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:se tujce, ki mislijo ziveti tukaj in se ne asimilirajo odzene nekam..
Tujci so tu, ker mi tako hočemo. Povsod po svetu je tako. Tujec vozi za dostavno službo, ker ti za tak denar in pogoje ne bi hotel.
Manj se asimilirajo -> manj se zavedajo svojih pravic -> prednost za delodajalca.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Za vse :

DELAJO BOSANCI KER SLOVENCI NOČEJO! ZDAJ SE PA SPRIJAZNITE ALI PA OSTANITE BREZ SVOJE HEBENE POŠTE!!!

Ravno včeraj smo se pogovarjali, glede zaposlitve, pa pravi eden da on nebo šel delat nikamor za manj kot 800 EUR, ker itqak dobi 500 od socialne
bonk.gif

pol pa ni čudno da je tako kot je. NAjprej je treba stvari doma poštimat !!! Golazen brezposelno v javna dela naj si zasluži socialko !!!

Nazadnje urejeno: