Obstaja možnost napake pri izračunu ali nepravilne uporabe zavor, kar povzroči nezadosten pospešek med vzletom, kar lahko povzroči zakasnjen vzlet. Posadka naj vedno zaupa svojim instrumentom in podatkom, vendar je v kritičnih trenutkih pomembna tudi intuicija.
Ja, 14 igralcev LAL. Petnajsti pride iz Gruzije, Mamukelashvili.A so to lakersi?
sem ravno prebral naslov da Dončič z ekipo prileti sem...
Ja, 14 igralcev LAL. Petnajsti pride iz Gruzije. Škoda da v ekipi ni več LeBrona.A so to lakersi?
sem ravno prebral naslov da Dončič z ekipo prileti sem...
Cez par dni na istem letaliscu problem z A380 pri pristanku:Tu pravi da naj bi bilo z zavorami nekaj narobe (dobesedno ali z njihovo nevede uporabo).
16:41
LOL in wtf
Samo airbus a380/a350 ima sistem, ki spremlja, če je pospeševanje pri vzletu pravilno, dobi pilot opozorilo pri preslabem pospeševanju.
tos2 (takeoff surveillance and monitoring) ima a320, a330 in a350
tom (takeoff acceleration monitoring) a350 in a380
Ob boeing-ov noben (imajo v razvoju: takeoff performance alert).
Uff kar dve uri so potem se krozili nad poseljenem (!) ozemlju., da so izpraznili gorivo. Ni to malo rizicno?Tu pravi da naj bi bilo z zavorami nekaj narobe (dobesedno ali z njihovo nevede uporabo).
16:41
LOL in wtf
Samo airbus a380/a350 ima sistem, ki spremlja, če je pospeševanje pri vzletu pravilno, dobi pilot opozorilo pri preslabem pospeševanju.
tos2 (takeoff surveillance and monitoring) ima a320, a330 in a350
tom (takeoff acceleration monitoring) a350 in a380
Ob boeing-ov noben (imajo v razvoju: takeoff performance alert).
Najnižja dovoljena višina za odmet goriva je 1500m nad terenom, s te višine se gorivo popolnoma atomizira in absorbira v ozračje. Pri količini izpusta cca. 1 tono na minuto in recimo hitrosti 350km/h je količina goriva napram masi zraka, v katero gre, res majhna.Uff kar dve uri so potem se krozili nad poseljenem (!) ozemlju., da so izpraznili gorivo. Ni to malo rizicno?
Kaj ne bi bilo bolje, da bi leteli kar na neko drugo letalisce v blizini (2h)?
Verjetno je pravilo, da se pristane na letalsicu na katerem je prislo, do problema pri vzletu.
Saj sploh ni več važno, a je vikend al ne. Včeraj sem do Bohinjske Bele do Mlina (začetek Bleda) "vozil" 45 minut. Za kozlat. Zdej bo pa še pol Slovenije zarad telih sem norelo....Na Bled bodo šli? Čez vikend?
Upam, da ne bo NPM dala spremstva.
Gorivo so izpuščali na višini cca. 3000 m, kar je več kot dovolj za varen izpust, saj pri izpustu iz takšne višine gorivo enostavno izhlapi. Munchen je na cca 500 m nadmorske višine.Uff kar dve uri so potem se krozili nad poseljenem (!) ozemlju., da so izpraznili gorivo. Ni to malo rizicno?
Kaj ne bi bilo bolje, da bi leteli kar na neko drugo letalisce v blizini (2h)?
Verjetno je pravilo, da se pristane na letalsicu na katerem je prislo, do problema pri vzletu.
Saj sploh ni več važno, a je vikend al ne. Včeraj sem do Bohinjske Bele do Mlina (začetek Bleda) "vozil" 45 minut. Za kozlat. Zdej bo pa še pol Slovenije zarad telih sem norelo....
A to spet, ok ja, vidim da noben več noče hodit po tisti izjavi pijančka na oblasti.Če te kaj tolaži; jaz ne bom. Pa tudi drugače se teh krajev izogibam. Iz principa. Menda nas nočete tam. Meni je prav...
moja skrb/vprasanje ni izpust ampak, če bi šlo še kaj dodatno narobe bi letalo strmoglavilo nad nasljenem deluGorivo so izpuščali na višini cca. 3000 m, kar je več kot dovolj za varen izpust, saj pri izpustu iz takšne višine gorivo enostavno izhlapi. Munchen je na cca 500 m nadmorske višine.