Prepoved vožnje iz 12 na 15 let

mtl

Guru
19. jul 2007
11.385
1.011
113
Kras
www.mtl.si
Ko sem prvič prebral ta predlog župan Kopra sem mu hotel pisati javno pismo, če je nor, ampak sem potem pustil pri miru, ker sem si mislil, da itak ni možno, da to sprejmejo.
No, so.
Tako sedaj še dodatno uničujemo mladino, da se ne bo mogla samostojno voziti po svojih opravkih do 15-ega leta in to samo zato, ker niso bili sposobni ustaviti nekaj kosov podivjane mladine v Kopru. Ki je itak tudi ta zakon ne bo ustavil.
Potem se pa čudimo, zakaj je mladina vedno manj sposobna in vedno manj samostojna.

disc

Guru
4. feb 2011
2.608
711
113
Kaj pa če ne živijo vsi ravno 5min stran? Jaz sem živel na vasi in sem se celo srednjo šolo vozil z mopedom do avtobusa in potem z busom v LJ. Prvič zaradi razdalje in zaradi klanca, ker si res ne predstavljam vsak dan kolesarit v klanec.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.529
1.018
113
tam ko se terc po tori rola
Bi se kar strinjal z mnenjem mtl . Niso sposobni ustaviti parih smrkavcev, ki delajo 3.14zdarije, pa bodo prepovedali uporabo e-skirojev in skuterje vsem. Tudi, če mejo dvignejo na 18 let, bodo oni še vedno divjali. Ko pa bodo par teh zaustavili, temeljito pretipali... bo pa malo poduka za ostale, da se s tem pa nekako ne gre hecati. Ampak policija tega ''ne sme'' ali pa se ''ne upa''... Spomnim se enega modela iz naših krajev, to je bilo še v času miličnikov, ko so ga enkrat nabasali v marico in peljali na izlet. Pol ure so ga vozili po nekih poljskih poteh, luknjah.... modela je zadaj premetavalo, kot vrečo krompirja. Čisto možno, da so kje tudi malo stali ''da se odpočijejo'', pa je malo pendrek zapel... ne vem. V glavnem, ni bil več tako razgrete glave.

mistique

Guru
16. jun 2009
16.546
3.608
113
Potem se pa čudimo, zakaj je mladina vedno manj sposobna in vedno manj samostojna.
Medtem, ko se strinjam z ugotovitijo, da prepovedi niso (vedno) rešitev, bi citirani stavek dopolnil, da mladina ni manj sposobna zaradi zakonov, ampak zaradi vzgoje staršev, ki to degradacijo dovoljuje in celo spodbuja.
Glede na vse druge okoliščine (branje, učenje, uporaba telefonov,...), prepoved vožnje skuterjev absolutno ne bo vplivala na sposobnost otrok. Verjamem, da bo teh primerov vsaj 30% manj, za vse ostale pa imajo zdaj najbrž podlago za razne odvzeme ipd...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.749
1.636
113
Kako hribi, tega je tako malo..

Sicer jaz mogoce tega res ne bi omejeval na nivoju drzave, ampak so starsi tako norci, da se dandanes 7 letniki vozijo sami in delajo sranja.

Mi nimamo hribov, imamo kolesa in sva z zeno zelo proti temu. Otroci se gibajo ze tako veliko premalo. In so vedno predebeli. In ravni debeli so vedno na teh skirojih.

Oa v nasij krajih je bil primer, ko se je 11 letnik peljal po robu ceste, mimo pa je odvihral tovornjak. In mali ma ogromno sreco, da ni padel pod tovornjak. Je padel v drugo stran.

Tudi ta omejitev sicer ne bo preprecila mulcem, da delajo bedarije in bi res bilo najbolje, da se take striktno kaznuje (+starse). Bi se verjetno doseglo vec, kot pa enostavno dvig na 15 let. Ker roko na srce, ogromno je takih, ki so ze zdaj stari pod 12 let in se vseeno vozijo. In to pp dva naenkrat.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.516
6.787
113
Iz druge teme: policaji skuterje zaplenijo problematičnim, sodišče jih vrne staršem nazaj.

Alan Ford je realnost v Slo

• Ljubezen
Reactions: nacek

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.096
2.814
113
Kako hribi, tega je tako malo..

Sicer jaz mogoce tega res ne bi omejeval na nivoju drzave, ampak so starsi tako norci, da se dandanes 7 letniki vozijo sami in delajo sranja.

Mi nimamo hribov, imamo kolesa in sva z zeno zelo proti temu. Otroci se gibajo ze tako veliko premalo. In so vedno predebeli. In ravni debeli so vedno na teh skirojih.

Oa v nasij krajih je bil primer, ko se je 11 letnik peljal po robu ceste, mimo pa je odvihral tovornjak. In mali ma ogromno sreco, da ni padel pod tovornjak. Je padel v drugo stran.

Tudi ta omejitev sicer ne bo preprecila mulcem, da delajo bedarije in bi res bilo najbolje, da se take striktno kaznuje (+starse). Bi se verjetno doseglo vec, kot pa enostavno dvig na 15 let. Ker roko na srce, ogromno je takih, ki so ze zdaj stari pod 12 let in se vseeno vozijo. In to pp dva naenkrat.

Jaz imam občutek, ko grem s kolesom, da jih je več kot 50% močno prehitrih na kolesarski stezi s skuterji in skiroji. Še posebej na obalni cesti med Izolo in Koprom. Ne morem pa oceniti ali so pod ali nad 15 let. Večinoma zgledajo mulci.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.417
203
63
39
Kok je dejansko potem donorjev ne vem. Pravi pa, da načeloma imajo zgolj zelo hude poškodbe glave, ostali organi pa so večinoma OK. V tem smislu so najboljši darovalci.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
6.223
779
113
43
povsod malo
Pri 12 je bolj švoh pa neizkušen pri 15 pa verjetno je. Sosed pri 13 mi je odklenil skiro če je drzal tri tipke istočasno da je letel 60 (merjeno z gps) ko se je ugasnil je bil spet legalnih 25.
He rekel da več ne upa jer se mu solzijo oči
Starši pa itak nimajo nadzora nad njimi samo da je zunaj in da je mir pred njim.

• Wow
Reactions: motofrik

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.838
9.069
113
Kok je dejansko potem donorjev ne vem. Pravi pa, da načeloma imajo zgolj zelo hude poškodbe glave, ostali organi pa so večinoma OK. V tem smislu so najboljši darovalci.

V tem smislu so najboljši donorji samomorilci, ki se streljajo v sence namesto v usta.

Motoristi so pa... Ce kaki organi ni poskodovan, pride dostikrat od mladega zdravega cloveka... Kvaliteta... V tem smislu so najboljši darovalci.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.096
2.814
113
Samo samomorilca dostikrat prepozno najdejo. Potem pa še preiskava in morebitna obdukcija.