bedaki na cesti

erikson

Guru
25. avg 2007
25.522
8.852
113
Grappler (zagrabovalnik? imobilizacijska mreža? lovilna mreža za pnevmatike?). Policisti v ZDA uporabljajo novo tehniko ustavljanja vozil.

• Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in sad

jezek

Guru
24. jul 2008
5.924
2.651
113
Dejansko na bimerih redno pride do prekinitve stika v rocici zmigavcev...zato jih uporabljamo redkeje, oz samo kratek utrip

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.526
6.800
113

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.490
6.307
113
Na Gorenjskem znajo polovit mulce, zakaj imajo v KP tolk problem s tem?

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.119
2.828
113
Saj so jih v KP tudi polovili. Sodišča so jih pa oprostila in vrnila skuterje staršem. V zadnjem članku je bila številka 53 ujetih.

• Wow
Reactions: Corvette

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.526
6.800
113
Skuterje direktno na prešo, staršem/skrbnikom 5k EUR kazni, ki se ob naslednjem prekršku dvigne na 10k in tako naprej.
Če ne plačajo takoj, rubež/zaseg vsega premoženja in zapor, od koder bi potem starši hodili na delo za minimalca in po delu takoj v zapor, ves prihodek bi šel za plačilo kazni, mulca v poboljševalnico.

Bi videli, kdo bi prvi odnehal.

delavec44
Na podlagi česa so bili oproščeni in skuterji vrnjeni ?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.083
1.670
113
Za at ti lahko povem kako to gre. Policija naredi zasedo in pregleda vse skuterje.
Ce ni po pravilih (odsstranjena blokada...) je kazen okoli 2300€ in skuter mora nazaj predelati uradni serviser.
Nato pa moras vse papirje nesti se na policijo. Vem ker so sodelavca ujeli in mi je kazal papirje.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.119
2.828
113
Skuterje direktno na prešo, staršem/skrbnikom 5k EUR kazni, ki se ob naslednjem prekršku dvigne na 10k in tako naprej.
Če ne plačajo takoj, rubež/zaseg vsega premoženja in zapor, od koder bi potem starši hodili na delo za minimalca in po delu takoj v zapor, ves prihodek bi šel za plačilo kazni, mulca v poboljševalnico.

Bi videli, kdo bi prvi odnehal.

delavec44
Na podlagi česa so bili oproščeni in skuterji vrnjeni ?

Na podlagi tega, da mladoletnik nima prihodkov za plačilo kazni in dobi na sodišču le ukor oz. opomin. Šele po treh ukorih se lahko vmeša CSD. Starši pa ne dobijo denarnih kazni otrok.
Skuterjev pa ne morejo trajno zaseči, ker je lastnik drug (navadno starš) od tistega, ki je naredil prekršek. Prav tako sodniki ne odredijo povrnitve v izpravno tehnično stanje.

• Wow
Reactions: motofrik

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.490
6.307
113
Na podlagi tega, da mladoletnik nima prihodkov za plačilo kazni in dobi na sodišču le ukor oz. opomin. Šele po treh ukorih se lahko vmeša CSD. Starši pa ne dobijo denarnih kazni otrok.
Skuterjev pa ne morejo trajno zaseči, ker je lastnik drug (navadno starš) od tistega, ki je naredil prekršek. Prav tako sodniki ne odredijo povrnitve v izpravno tehnično stanje.
Ta del je mi je nejasen, odrasli osebi se lahko zaseže vozilo, če vozi brez vozniškega ali je storil več težjih prekrškov, četudi je lastnik avta drug, mulcu pa ne?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.395
4.906
113
Ja zato ker je mulc neodgovoren in verjetno ni vedel, da fotrov moped (na katerega se le-ta niti ne more stlačit) krade. :bonk:

Kot rečeno - v prešo takoj.