Prepoved vožnje iz 12 na 15 let

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.360
9.619
113
Bolj kot sončke videvam starejše kako delajo pizdarije s skiroji. Ker so luknje na robu ceste vozijo po sredini. Super, zdaj z 25kmh dildotom delaš kolono na cesti...

Pa sveža žemljica:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.255
1.696
113
Titograd
A nobeden ne opazi, da ljudje na skirojih in kolesih zapeljejo čez cesto, brez da bi se sploh prepričali da to lahko varno storijo? Še manj kot 10 let nazaj jih je to precej delalo, zdaj nobeden več... kao če si na prehodu za pešce imam prednost. Samo piči ravno, ko fijakarski konji...

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.629
6.236
113
A je s pešci kaj drugače? Velja sicer za večje kraje. V manjših krajih ljudje večinoma vedo, da samo oni lahko poskrbijo zato, da ostanejo živi, ne glede na zakonodajo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.360
9.619
113
BicikLJisti isto. Pa popularno postaja sprehajanje po sredini parkirišča, mamice z otroci, dedki.... majkemi, da nabavim močnejšo troblo iz aliexpresa.

• Všeč mi je

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.255
1.696
113
Titograd
A je s pešci kaj drugače? Velja sicer za večje kraje. V manjših krajih ljudje večinoma vedo, da samo oni lahko poskrbijo zato, da ostanejo živi, ne glede na zakonodajo.
Je tudi slabše, ampak še vedno vidim veliko ljudi, ki te opazuje v avtu kaj boš naredil. Moja opažanja tudi veljajo za mesta. Na vaseh so ljudje bolj previdni.

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.549
1.041
113
tam ko se terc po tori rola
Vtri3.14čkematerne... včeraj peljem s kolesom skozi predor Huda luknja, 402 metra dolg, na sredi se predor zalomi... me prehiti en štrompicikl, nasproti pa prišpana gruča modelov na štromskirojih... je bila kar veselica, kako so se lovili... ni padel nihče, hvala bogu... Pa da ga dobiš, brez greha potegneš pas in po goli riti...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in tony

tony

Guru
23. jul 2007
11.321
1.997
113
Potem pa najbolje, da kar sam pokličeš policijo, kot una vzgojiteljica, ki je mulca v vrtcu klofnila, zdaj jo pa vlačjo po cajtengih, kot da je najmanj Gargamel...

Cela družba gre k vragu.

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.549
1.041
113
Potem pa najbolje, da kar sam pokličeš policijo, kot una vzgojiteljica, ki je mulca v vrtcu klofnila, zdaj jo pa vlačjo po cajtengih, kot da je najmanj Gargamel...

Cela družba gre k vragu.
Karma dela, včasih počasi, ampak vedno doleti vsakega... Mislim za one butle v predoru.. Bom še enkrat napisal, ker sem nekje že... Pred leti smo na moto furi počivali v Postojni, (mogoče v Razdrtem?), pri sosednji mizi dva policista na kavi.. Ves čas sta se pa mimo vozila dva modela na sportakih, malo aufala, malo nabijala... Policista sta videla, da ju nekako postrani gledamo, zakaj ne posredujeta.. je eden rekel, da ju nima smisla iti ustavljati, ker ne bosta ustavila. Niti ju nima smisla loviti, ker ju ne bosta dobila, pa še razkanta se lahko kateri... veva, kje sta doma, ju bova na dom prišla malo izprašati po zdravju. Zdrava logika razmišljanja.

• Všeč mi je

tony

Guru
23. jul 2007
11.321
1.997
113
Nisem ziher, če sva se prav razumela. Tisti mulci bi si pas zaslužili.

Dva na motorjih je res težko ustavljati, ampak bi ju morali. Ene 20 let nazaj sta dva tako našla ravno cesto v vukojebini na robu Lj... Poslušali smo ju vse popoldne. No, ampak enkrat se je hrup nehal, ker je ena uboga soseda, zavijajoč na glavno cesto, projektile spregledala in uhvatila oba. Seveda nista preživela... Občina je nato na križišču postavila znak za omejitev 40 in nič več...

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.549
1.041
113
Tisti znaki, ja... blizu nas je bil en oster ovinek, na notranji strani ovinka je stala hiša, nepregledno... No, kakorkoli že, en fant je šel tam prehitevati... splet nesrečnih naključij, travno takrat je z nasprotne smeri pripeljal avto... čelno na polno... čez kak teden je še ena punca imela isto... Žal nista preživela, ne prvi, ne ona.. Seveda so zadevo ''uredili'' z znakom 60. Čez leta so ono hišo podrli, vse zravnali... znak pa je ostal. Dobre pol kilometra omejitve, večina ravnine. Zelo ''hvaležna točka'' za postaviti radar. Ja, tudi sam sem naletel, 72... Pa je bil uvideven policist.. je rekel, da sam ve, kako je, ampak predpis je pa predpis. Ampak... bo pa njegov kolega opravil alkotest in če bo rezultat negativen, bo le opozorilo... Se mi je kar skala odvalila s srca. Ampak, omejitve se pa tam od takrat striktno držim, pa kolona zadaj ali pa ne... ;)

• Všeč mi je

mtl

Guru
19. jul 2007
11.475
1.102
113
Kras
www.mtl.si
Vsi ste se zapičili (vključno z mediji) na eskiroje. Za katere se tudi delno strinjam, da so prekleto nevarni zaradi tistih malih koles. Zraven eskirojev so prepovedana tudi kolesa z motorjem ali karkoli že je tista zadeva, ki gre do 25km/h.
Ampak s tem so dejansko amputirali mladino, da se vključi v promet z nekimi normalnimi leti in jih postavili v vlogo mularije na klic, starše pa v vlogo taksistov.
Pa še dve zadevi:
- preden ste nekateri izjemno pametni, kako kolesa ne obstajajo. Razumite to, da niso vsi doma v Ljubljani in podobnih mestih. In ja, s kolesom bo mulc težje šel 10-20km stran čez hribe in doline, kot pa recimo s 25km/h prdalico.
- še glede močnejših otrok: le te so že sedaj starši večinoma vozili povsod in ta prepoved bo naredila le to, da bodo sedaj namesto eskirojev, kjer so vsaj minimalno gibanja dobili, sedeli na sedežu v avtu.
Recimo meni je noro že to, da so dvignili mejo za moped na 15 let.
S tem samo vzgajamo mularijo, ki je navajena, da se ji vse prinese k riti, namesto da bi se postopoma vključevala v promet.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.301
1.384
113
Vsi ste se zapičili (vključno z mediji) na eskiroje. Za katere se tudi delno strinjam, da so prekleto nevarni zaradi tistih malih koles. Zraven eskirojev so prepovedana tudi kolesa z motorjem ali karkoli že je tista zadeva, ki gre do 25km/h.
Ampak s tem so dejansko amputirali mladino, da se vključi v promet z nekimi normalnimi leti in jih postavili v vlogo mularije na klic, starše pa v vlogo taksistov.
Pa še dve zadevi:
- preden ste nekateri izjemno pametni, kako kolesa ne obstajajo. Razumite to, da niso vsi doma v Ljubljani in podobnih mestih. In ja, s kolesom bo mulc težje šel 10-20km stran čez hribe in doline, kot pa recimo s 25km/h prdalico.
- še glede močnejših otrok: le te so že sedaj starši večinoma vozili povsod in ta prepoved bo naredila le to, da bodo sedaj namesto eskirojev, kjer so vsaj minimalno gibanja dobili, sedeli na sedežu v avtu.
Recimo meni je noro že to, da so dvignili mejo za moped na 15 let.
S tem samo vzgajamo mularijo, ki je navajena, da se ji vse prinese k riti, namesto da bi se postopoma vključevala v promet.
V mojih letih smo traktorje začeli vozit tam nekje okoli 6 leta..
ko sem bil sposoben stisnit kuplungo na traktorju sem začel vozit...

Današnja mladina sploh ne ve kaj je to blo fino...

Izpit je bil v mojih časih samo formalnost...

• Všeč mi je
Reactions: naliM in jendomen

mtl

Guru
19. jul 2007
11.475
1.102
113
Kras
www.mtl.si
To je bilo na vasi. Isto pri nas, no jaz sem tam nekje po 10em letu vozil traktor.
Saj jaz sem zato, da so neka pravila, ampak to kar se sedaj gredo ti norci od politikov, je pa dobesedno amputiranje mladine.
In to zaradi nekaj huliganov, ki jih niso sposobni obvladati v Kopru. Bedaki.
Čakam samo še, da bodo ukinili možnost vožnje z L tablico pri 16ih.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.363
5.552
113
Tudi jaz to čakam in se tega neizmerno veselim! Kot že večkrat rečeno - poln izpit pri 16, pa roka.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.301
1.384
113
To je bilo na vasi. Isto pri nas, no jaz sem tam nekje po 10em letu vozil traktor.
Saj jaz sem zato, da so neka pravila, ampak to kar se sedaj gredo ti norci od politikov, je pa dobesedno amputiranje mladine.
In to zaradi nekaj huliganov, ki jih niso sposobni obvladati v Kopru. Bedaki.
Čakam samo še, da bodo ukinili možnost vožnje z L tablico pri 16ih.
Saj so bila pravila...
Začeli smo s traktorjem na njivi...

Pri 10 letih si bili popolnoma samostojen... Vožnja prikolice nazaj, vklop kardana, pripenjanje priključkov neomejene mase... Obvladovanje vožnje po terenu z raznimi priključki...

To je bila odlična podlaga