Jaz bi rekel, da je prioriteta locirati ljudi, potrditi, da so živi/mrtvi, v primeru, da so živi, se jih reši, potem pa smo šele na zavarovanju dokazov, zbiranju podatkov, bla bla. V primeru, da je mrtev, lahko to delajo že prej, ampak če ga ne lociraš, težko potrdiš njegov status. Oz. bodi mož in reči v kamero, da je po tvoje pilot mrtev (čeprav ga nisi še našel) in boš namesto njegovega iskanja usmeril sile v zavarovanje dokazov.Tu je tako oz. še huje kot pri prometnih nesrečah, sem že opisoval birokracijo (tema "bedaki na cesti"). Ker mora pri letalski nesreči potekat preiskava ki jo vodi preiskovalec za letalske nesreče, se izvaja zavarovanje dokazov in analitika preden se človeka sploh postrga ven iz letala. To da je bil mrtev najbrž ni bilo dileme tako da je reševanje bilo sekundarnega pomena, primarnega pomena je bila zavarovanje dokazov. Ker je ravno dežek padal pa noč je bila so samo trak potegnili okoli koče pa šli vsi domov, danes pa so poslikal pa zavaroval dokaze, da so lahko premaknili par desk in delov letala.
Sicer nisem statik samo neke silne nevarnosti da se taka koča kar podre ne vidim. Lahko pa ščindro dobiš v roko če ne paziš to je pa res.
V tem primeru pa po njihovih besedah niso niti vedeli kje človek je in niso potrdili njegovega stanja, torej bi morale biti vse sile usmerjene v iskanje/reševanje in ne v zavarovanje dokazov. Ne vem, mogoče sem starejša šola, ko je življenje še nekaj pomenilo pred protokoli in stvarmi. Mojstri tukaj bi v primeru potresa tudi samo trak potegnili in na obrobju čakali, če kdo ven prileze. Pod ruševine baje pa nobeden ne leze, samo z bagrom malo potolčejo pa je.